?>

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kırşehir’de Hacı Adem Bircan Camii’nin açılışına katıldı

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ALİ ERBAŞ, KIRŞEHİR’İN ÇİÇEKDAĞI İLÇESİNDE YAPIMI TAMAMLANAN HACI ADEM BİRCAN CAMİİ’NİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Gündem - 2 yıl önce

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesinde yapımı tamamlanan Hacı Adem Bircan Camii’nin açılış törenine katıldı

Hacı Adem Bircan Camii’nin açılış törenine katılan Başkan Erbaş, burada yaptığı konuşmada, camilerin Allah’ın isimlerinden ‘El-Cami’ adını taşıdığını belirterek, “El-Cami isminin anlamı; ‘Yarattığı her şeyi merhametiyle kuşatan’ demektir. Rabbimizin bu ismini biz mabetlerimize, ibadet ettiğimiz mekanlara veriyoruz ki bizi de içinde kuşatsın, bütün insanları içinde toplasın” dedi.

“Ölümden sonra üç kişinin amel defteri kapanmaz. Birisi ilminden istifade edilen alimler, ikincisi hayırlı evlat yetiştiren anne-babalar, üçüncüsü hayır hasenat sahibi insanlar” hadis-i şerifini hatırlatan Başkan Erbaş, "Bu caminin yapımında da emeği geçenlerin hiçbirinin amel defteri kapanmaz" ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, dünyanın geçici, ahiretin ise kalıcı olduğunu belirterek, ahirete hazırlığın dünyada yapılması gerektiğini söyledi.

Hazreti Peygamberin beşikten mezara kadar ilim öğrenilmesini tavsiye ettiğini ileten Başkan Erbaş, “İlmin yaşı yok. Kur’an kurslarımızda bazen 4, 5, 6 yaşında çocuklarımız da ders alıyor, 80 yaşında bir teyzemiz de ders alıyor. İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarımıza hanım kardeşlerimiz geliyorlar, vaktiyle öğrenememişler şimdi öğrensinler. Onun için camilerimizi iyi değerlendirelim, camilerimiz boş kalmasın” diye konuştu. “Camilerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle süsleyelim”

Başkan Erbaş, camilerin süsünün çocuklar olduğunu ifade ederek, “Camilerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle süsleyelim. Çocuk sesi duyarak kılınan namaz, çocuk sesi duymadan kılınan namazdan daha faziletlidir. O yüzden çocuklarımızı camiye gelirken ellerinden tutun getirin, alışsınlar” şeklinde konuştu.

Caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Erbaş, konuşmasının ardından beraberindekilerle caminin açılışını yaptı.

Törene, Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Yozgat Valisi Ziya Polat, Diyanet İşleri Başkanlığı Diyanet Akademisi Başkanı Enver Osman Kaan, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor TFF'nin kararını bekliyor!

2022-12-23 18:09 - Bursaspor

BTSO’dan geleceğin kuaförlerine eğitim

2022-12-22 13:30 - Bursa

BUSKİ'den Bursalılara önemli uyarı!

2022-12-20 16:16 - Bursa

Arkas Spor, yarı finalde

2022-12-22 09:56 - Spor

Bursa-Fransa ilişkileri

2022-12-21 10:43 - Bursa

Arjantin dünya şampiyonu

2022-12-18 21:20 - Spor

İş insanı, öğretim üyesini öldürdü

2022-12-25 15:15 - Gündem

Tuzlaspor üç puanı 4 golle aldı

2022-12-24 15:49 - Spor

Tokat'tan Türkiye'ye yayılan proje ile kentteki hayvan varlığı ikiye katlandı

2022-12-24 11:55 - Ekonomi

Hatay'da beraberlik

2022-12-24 16:39 - Spor

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Kalitenin sektördeki gücü vurgulandı

09:07 - Gündem

19 yıl makam şoförlüğü yapıp, toplam 27 yıl hizmet ettiği belediyeye başkan oldu

08:52 - Gündem

Çocuk ve gençler arasında tehdit unsuru

08:14 - Gündem

Vali Eldivan, VKS toplantısına katıldı

04:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa