?>

Edirne'de kadınlar deprem bölgesine gönderilmek üzere kıyafet dikiyor

Edirne'de düzenlenen kurslarda kadınlar, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerden etkilenenlere destek amacıyla kıyafet hazırlıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Edirne
Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kurslar ve Edirne Belediyesine bağlı kadın evlerinde giyim kursuna katılan kadınlar, usta öğreticileri eşliğinde depremzedeleri soğuk havadan koruyacak pijama, bere, eşofman ve polar battaniye gibi malzemeler dikmeye başladı.
Usta öğretici Süheyla Şora Demiran, gazetecilere yaptığı açıklamada, depremden etkilenen vatandaşlar için kıyafet diktiklerini söyledi.

Kalplerinin deprem bölgesindeki vatandaşlarla attığını belirten Demiran, "Biz bu afeti duyduktan sonra kursiyer arkadaşlarımızla çalışmaya başladık. Arkadaşlarımız hepsi gönüllü olarak çalışıyor. Önce evdeki kumaşları getirdiler, kursumuzdaki mevcut kumaşlarla kıyafet dikmeye başladık." dedi.
Çalışmalara esnafın da destek verdiğini ve el birliğiyle çalıştıklarını dile getiren Demiran, şunları kaydetti:
"Hepimiz birer anneyiz öncelikle. Bere, pijama, polar battaniye ne ihtiyaç olacaksa dikiyoruz. Aramızda para topladık, artan parayla hijyen malzemesi alıyoruz. Sağ olsun kumaş toptancısı arkadaşımız hibe kumaş verdi. Esnafımız öğlen yemeği getirdi. Hepimiz tek yürek olup, elimizden geldiği kadarıyla çalışıyoruz. Kumaş hibelerine açığız. Halk Eğitim Merkezi olarak tüm kurslarımızda çalışıyoruz. Giyim kurslarının yanında diğer kurslardan da arkadaşlar geliyor. Herkes işin ucundan tutuyor."

Kursiyer Neshan Akça ise depremin ardından hemen harekete geçtiklerini ve gönüllülük esasıyla çalıştıklarını ifade etti.
Akça, "Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oradakilere bir destek vermenin manevi hissisiyle moralimizi yüksek tutmaya ve kıyafet dikmeye çalışıyoruz. Aramızda para toplayıp ihtiyaç malzemesi alıp destek oluyoruz." diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Demokrat Parti Bursa İl Başkanlığı'ndan depremzedeler için kampanya

2023-02-07 22:05 - Bursa

II. Murad Bursa’da dualarla anıldı

2023-02-03 16:24 - Gündem

Burun estetiği ameliyatı sonu oldu!

2023-02-04 12:41 - Gündem

Futbolda maçlar ertelendi

2023-02-06 14:53 - Spor

Vestel City’de Endüstri 4.0 Forklift Takip Sistemi devreye girdi

2023-02-02 12:13 - Teknoloji

Putin'den Türkiye'ye taziye mesajı

2023-02-06 14:17 - Dünya

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

2023-02-06 10:29 - Gündem

Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine yeni doktor

2023-02-04 12:18 - Gündem

Eczacıbaşı Dynavit, Hande Baladın’la sözleşme yeniledi

2023-02-04 13:58 - Spor

Siirt Üniversitesinde uzaktan kontrollü bomba imha robotu geliştirildi

2023-02-03 12:04 - Teknoloji

İlgili Haberler

Başkan Özdoğan: "Ramazan’da 200 haneye günlük sıcak yemek ulaştırıyoruz"

14:31 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehitlerimiz asla unutulmayacak"

14:23 - Gündem

Besnili polis memuru Hacı Ali Küpeli son yolculuğuna uğurlandı

14:28 - Gündem

Kastamonu’da tır sürücülerinin park çilesi: Defalarca ceza kesildi

14:10 - Gündem

Nevşehir tarihinin en büyük altyapı projesi sürüyor

14:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem