?>

Edirneli atletler geliri Yunanistan'daki afetzedelere bağışlanan maratona katıldı

Trakya Doğa Sporları İhtisas Kulübünün (TRAKDOSK) sporcuları, geliri Yunanistan'daki yangınlarda zarar görenlere bağışlanan "Run Greece Alexandroupolis" maratonuna sembolik ağaç fidanıyla katıldı.

Spor - 1 yıl önce

Edirne
Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Dedeağaç kentindeki etkinliğe TRAKDOSK 4 yetişkin ve 1 çocuk sporcuyla katıldı.
Kayıt ücretlerinin yangından zarar görenlere bağışlandığı yarışa Edirne ve Türkiye'yi temsilen katılan atletler, Türkiye sınırına yakın şehirlerdeki yangından etkilenenlere destek vermek için yanlarında bir çam fidanı götürdü.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TRAKDOSK Atletizm Branşı Sorumlusu Ümit Beştepe, yaşanan büyük yangının acılarının giderilmesine bir nebze de olsa katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti.
Beştepe, Yunanistan seyahatinde yangından zarar gören yerleri gördüklerini ve üzüntü duyduklarını ifade etti.
Maratonun bu yıl özel bir anlamla koşulduğunu aktaran Beştepe, şunları kaydetti:
"Bu yıl yarışa kayıt olarak ödenen ücretlerin, yakın zamanda yaşanan orman yangınının mağdurlarına aktarılacak olmasından çok etkilendik ve zamanı müsait olan arkadaşlarımızdan bir ekip oluşturarak yarışa katıldık. Yolculuğumuz sırasında iki ülkenin ortak doğası sayılabilecek milli parkların ve doğal alanların, ağaçların yangından etkilenmesini görmek bizi çok üzdü. Geniş bir alana yayılan yangının korkunç etkisini her bir kilometrede yakından hissettik.Bizler de Edirne’den bir fidan götürerek, bu fidanı koşu öncesi Dedeağaç ve bölge halkına sembolik olarak takdim ettik. Amacımız ormanların ve barışın sınır tanımadan savunulmasıdır. Spor da bunun en iyi araçlarından biri. Dileriz bu yanan bölgeler bir an önce ağaçlandırılarak eski durumlarına dönüşür."
Haftanın Öne Çıkanları

Halkı bu şekilde dolandırıyorlar!

2023-09-20 13:59 - Gündem

Soygun sırasında yorulup mola veren hırsız yakalandı

2023-09-23 09:30 - Gündem

Müdür Acar’a veda yemeği

2023-09-20 11:14 - Bursa

Bozayılar vatandaşların ilgi odağı olmaya devam ediyor

2023-09-24 09:24 - Yaşam

Dağcıların gözdesi Milas’ta 2023 doğa ve dağcılık sezonu başlıyor

2023-09-21 14:51 - Yaşam

“1. Uluslararası Egzersiz ve Spor Bilimleri Kongresi”

2023-09-22 17:34 - Teknoloji

Öfkeli kadın eski eşine ait araca elindeki sopayla saldırdı

2023-09-23 09:17 - Gündem

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Meslek liseleri öğrencilerimize çok iyi bir gelecek vadediyor”

2023-09-23 14:32 - Eğitim

Alkollü sürücünün karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2023-09-24 07:34 - Gündem

Tartıştığı sürücüyü çocuğunun yanında bıçakla kovalayan şüpheli, ‘Bir anlık sinirle’ yapmış

2023-09-19 14:31 - Asayiş

İlgili Haberler

Basketbol Şampiyonlar Ligi: Tenerife: 90 - Aliağa Petkimspor: 83

01:28 - Spor

Real Madrid, derbiyi kazanarak avantaj yakaladı

01:18 - Spor

Galatasaray ve Fenerbahçe, PFDK’ya sevk edildi

20:26 - Spor

A Milli Takım, 10 Haziran’da Meksika ile karşılaşacak

20:32 - Spor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a 46 gün hak mahrumiyeti

20:19 - Spor

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa