?>

Elazığ’da tarımsal ekosistemler için önemli adım: Amerikan tuz çalısıyla ilk kez mera ıslahı başladı

Elazığ tarım ve orman il müdürlüğü, aydıncık köyü'nde 600 dekarlık alanda mera ıslah çalışması başlattı

Yaşam - 11 ay önce

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Aydıncık Köyü’nde 600 dekarlık alanda mera ıslah çalışması başlattı. Tarımsal ekosistemlerin iyileştirilmesi ve onarılması çerçevesinde pilot 3 ilden biri olan Elazığ’da ilk etapta 170 dekarlık mera alanında Amerikan tuz çalısı bitkisi toprakla buluştu.

Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü Fidanlığı tarafından üretilen 19 bin adet tuz çalısı bitkisi, Elazığ’a getirilerek ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ projesi kapsamında önemli bir adım atıldı. Bu çerçevede Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Aydıncık Köyü’nde yaklaşık 600 dekarlık alanda mera ıslah çalışması başlatıldı. Elazığ, Kahramanmaraş ve Malatya’nın pilot iller arasında yer aldığı bu proje hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, tarımsal ekosistemlerin iyileştirilmesi ve onarılması çerçevesinde ilk etapta Elazığ’da 170 dekarlık bir alana Amerikan tuz çalısı ekileceğini kaydetti.

Elazığ’da ilk kez gerçekleştirilen mera ıslah çalışması ile kentte meraların istifade miktarının daha da arttırılması, meraların çoraklaşmasını önlenmesi, meracılık hayvancılığının geliştirilmesi ve meralarda otlatma ile kaba yem ihtiyacının karşılanarak hayvanlığın sürdürülebilir bir şekil kılınması hedefleniyor.

193 bin 500 hektarlık bir mera alanında tahdit işlemi tamamladıklarını belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç, “Yakın zamanda Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak ilimizin mera envanterini çıkardık ve kitap olarak yayınladık. Bu meralarımızın da yaklaşık 101 bin hektarlık kısmını ise tahsis işlemini gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar da bu tahsis işlemlerimizi 60 bin hektar daha arttırmayı hedefliyoruz. Bugün de tarımsal ekosistemlerin iyileştirilmesi ve onarılması çerçevesinde bitkisel üretimin geliştirilmesi projesi ile ilk kez ilimizde uygulanacak olan mera ıslah çalışmasını gerçekleştiriyoruz. İlimizdeki meraların istifade miktarını daha da arttırılması, meraların çoraklaşmasını önlenmesi meracılık hayvancılığının geliştirilmesi ve meralarda otlatma ile kaba yem ihtiyacının karşılanarak hayvanlığın sürdürülebilir bir şekil kılınması amacıyla ilk kez ilimizde Malatya ve Kahramanmaraş’ta da uygulanacak olan mera ıslah çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Elimde görmüş olduğunuz Amerikan tuz çalısı bitkisi ile üzerinde bulunmuş olduğumuz yaklaşık 600 dekarlık mera alanında ıslah çalışması gerçekleştireceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İmzalar atıldı: Bursa Nilüfer’e yeni öğrenci yurdu

2024-03-29 09:10 - Bursa

Kütahya’da CHP’li Eyüp Kahveci belediye başkanı oldu

2024-04-01 07:01 - Siyaset

2’nci İnönü Zaferi’nin 103. yıl dönümü coşkuyla kutlandı

2024-04-01 12:51 - Gündem

Bandırmaspor, Altay maçınının hazırlıklarını tamamladı

2024-04-01 13:24 - Spor

Manisa’da kamyonet tıra arkadan çarptı: 3 ölü, 1 ağır yaralı

2024-04-01 20:04 - Asayiş

Alanya’da erkek öğrenci yurdundaki istismar davasının ilk duruşması görüldü

2024-04-01 20:10 - Asayiş

Irak'ın kuzeyinde 5 terörist öldürüldü

2024-04-01 11:39 - Gündem

'Forex' yatırımı adı altında dolandırıcılık

2024-03-30 17:12 - Gündem

Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi

2024-04-01 11:45 - Ekonomi

Seyir halindeki otomobil kamyonete çarptı: 1 yaralı

2024-03-31 10:56 - Gündem

İlgili Haberler

Erzincan’da koyun ve kuzuların coşkulu buluşması

04:54 - Yaşam

Hatay’da şiddetli fırtına etkisini hissettirdi

01:48 - Yaşam

Kütahya’da köy yolları yenilendi, güvenli ve konforlu ulaşım sağlandı

01:12 - Yaşam

Elazığ’da kapalı köy yolu kalmadı

21:56 - Yaşam

Türkiye’nin ilk asansörlü camisi gece aydınlatmasıyla Ramazan ayını karşılıyor

20:55 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset