?>

Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala hakkında açıklamalarda bulundu.

Gündem - 3 yıl önce

Geçtiğimiz gün Gezi davasının karar duruşmasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yaptı:
İstanbul’da STK temsilcileri ile iftar programında konuşan Erdoğan, ''Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye'nin Soros'u idi. Bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargının verdiği karar malum çevreleri rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede yargı var. Yargı da bu kararı hakkın egemen olması için verdiler ve verecekler'' ifadelerini kullandı. 
Erdoğan ayrıca ''Birçok yerden arayanlar var. Yurtdışında da bize telkinlerde bulunan oldu. Bizde onlara dedik ki bizim ülkemiz hukuk devletidir.
Bu karar verildi, artık atılan adıma tabi olacaksınız. Olsanız olmasanızda yargının kararı uygulanacaktır'' diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

''3 Kasım seçimleri ile birlikte Anadolu ihtilali başlattık. Eski Türkiye güzellemesi yapanlar ya o dönemleri bilmeyenlerdir ya da o dönemlerden nemalanan vesayet artıklarıdır.
Eğitimde altyapı eksikliklerini giderdik hem de 28 Şubat zihniyetinin yaptığı tahribatın izlerini ortadan kaldırdık.  
Artık ülkemizi kendi silahını, tankını üreten güçlü bir ülke haline getirdik.
Dolmabahçe Cami'nde biralarla oturan müptezeller, kanallar açarak Taksim Meydanı'na yürüdüler. Bunları özgürlükçü olarak değerlendirdiler. 
O Geziciler, o gün orada kaldılar. Bunu çevre adına yaptılar. Bu nasıl çevrecilik? Çevreciliğin destanını bu ülkede biz yazdık. Bizler beş milyon civarında fidan dikerek yaptık. Oradan 12 ağacın nakli için bunlar ağaçları söküyorlar dedi. 
Cumhuriyet Mitingleri ile darbe çığırtkanlığı yaptılar. 
Haftanın Öne Çıkanları

18 günde 2 avukat intihar etti

2022-04-25 12:40 - Gündem

Kedisiyle evlendi!

2022-04-27 02:05 - Dünya

Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması

2022-04-28 00:46 - Gündem

MLKP operasyonu: 8 gözaltı

2022-04-25 17:36 - Gündem

DEVA Partisi seçime kendi adıyla ve logosu ile girecek

2022-04-27 17:19 - Gündem

Bursa'da kanadı kırılan leylek tedavi altında

2022-04-27 16:18 - Bursa

Bursa'da 'M' harfini çaldı 7 yıla kadar hapsi isteniyor!

2022-04-27 16:40 - Bursa

Cübbeli Ahmet Hoca'dan cinsellik tavsiyesi

2022-04-25 13:23 - Gündem

AB vasıflı iş gücünü çekmek için göç politikasını güncelliyor

2022-04-27 18:30 - Dünya

Babasını vahşice öldürdü!

2022-04-26 17:27 - Gündem

İlgili Haberler

İhtiyaç sahiplerine 5 bin 555 Ramazan kolisi

12:58 - Gündem

Vali Şahin: "Akdeniz’de var olmaya devam edeceğiz"

12:59 - Gündem

Hijyen kurralarına aykırı yemek imalatı yapan ruhsatsız işletme mühürlendi

13:01 - Gündem

12 yaşındaki Mustafa harçlıklarıyla davul aldı, Muğla’yı Ramazan geleneğine kavuşturdu

12:45 - Gündem

Akçaabat’ta her gün bin kişi iftar sofrasında bir araya geliyor

12:46 - Gündem

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa