?>

Eşiyle cinsel sorunu olan aldatıyor!

Beraberlikte çoğu çiftin ayıp saydığı ve isteseler de birbirlerinden çekindikleri için dile getiremedikleri cinsel fanteziler ilişkileri daha mutlu hale dönüştürebiliyor.

Sağlık - 10 yıl önce

Uzmanlar, “Kendisinden ve iç dünyasından haberdarlığı fazla olan kişiler fantezilerinin daha çok farkındadır” diyor. Evlilikte cinsel sorunu bulunan çok sayıda çift olması ise bazılarında, “Aldatırım” inanışına neden oluyor.
Yaşamı paylaşma kararıyla yola çıkan evli çiftlerin birçoğu birbirlerine cinsellikle ilgili beklenti ve arzularını söylemekten çekiniyor. Bu konuda kadınlar daha tutukken aynı sorun erkeklerde de görülüyor. Kadınların cinsel isteklerini ifade edememelerinin temel nedeni utanmaları ve bunu kendilerine yakıştırmamaları olurken, erkeklerin cinsel isteklerini söyleyememelerinin en önemli nedeninin bu konudaki tereddütleri olduğu belirtiliyor. Birçok çift cinsel istek ve fantezilerini eşleriyle paylaşıp yaşama geçirmeleri sonrasında “sapık” olarak yargılanmaktan ve birbirlerine saygılarını yitirecek olmaktan korkuyor. Evli erkekler için eşlerini cinsellikten uzak ya da cinselliğe fazla merakı olmayan biri olarak algılamak saygı uyandırıyor. Toplumda cinselliğe düşkün olup her tür fanteziyi yaşamaya açık kadınlar erkekler tarafından “eş” olarak görülmek istenmiyor. Bu nedenle erkekler kendi cinsel arzularını eşleriyle paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüt duyuyor ve rahat hareket edemiyorlar. Erkeklerin ise yargılanmak ve eşlerinin gözünde itibarlarını kaybetmemek gibi nedenleri bulunuyor.
FANTEZİLER KEYİF VERİCİ OLABİLİR
Peki cinsel hayatta tereddütlü yaklaşılan cinsel fanteziler birçok insanın düşündüğü gibi utanılacak bir şey mi? İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi aynı zamanda Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği Eşbaşkanı Prof. Dr. Doğan Şahin, “Her insanın cinsel fantezileri vardır” diyor. Şahin şöyle devam ediyor: “Kendisinden ve iç dünyasından haberdarlığı fazla olanlar fantezilerinin daha çok farkındadır. Fanteziler kişiye cinsellikte neyin daha çok haz vereceğine ilişkin kılavuzlardır. Çiftlerin bu gerçeği dikkate alarak fantezilerini yok saymamaları, cinsellikte fantezilerine yer vermeleri, hayatlarını daha keyifli ve mutlu hale getirecektir.”
EŞLERİ RAHAT BIRAKSIN DİYE SES ÇIKARMIYORLAR
Evlilikte cinsel sorunu bulunan çok sayıda çift olması bazılarında, “Cinsel sorunlarım olduğuna göre aldatırım” inanışına neden oluyor. Bazen cinsel isteksizliği olan kadınlar, eşleri kendilerini rahat bıraksın diye fazla ciddi olmamak kaydıyla kocalarının başka kadınlarla ilişki yaşamasına ses çıkarmayıp teşvik edici bir tutum bile sergileyebiliyorlar.
CİNSEL İSTEKSİZLİK DUYANLAR DİZİLERE SIĞINIYOR
Cinsel sorunları olan çiftlerin birçoğu özellikle de isteksizliği olanlar, bir süre sonra bunu önemsemez ve aldırmaz hale geliyorlar. Bu noktada sorun görmezden geliniyor ve başka şeylerle meşgul olup başka doyum yolları bulunmaya çalışılıyor. Kadınlar daha çok dizi izlerken erkekler kâğıt oyunu gibi oyalanma araçları ya da spor etkinlikleriyle zaman geçiriyorlar.
MUTLU BİR CİNSEL YAŞAM İÇİN
-Rahatlama tekniklerini öğrenip imajinasyon eşliğinde gerçekleştirin
-Cinsel isteğinizi ve ilişkinizdeki erotik boyutu kendiliğindenliğe bırakmayın
-Cinsel arzularınızı; düşünme, hayal kurma, erotik öyküler okuma yolları ile keşfedip zenginleştirin -Cinsel istek ve hayallerinizi partnerinizle paylaşın
-Cinsel arzularınızı eşinizle paylaşmak ve uygulamak konusunda cesur olun
MUTSUZ BİR CİNSEL YAŞAM BU HATALARLA GELİR

-Eşinize kıymet vermeyin

-Onun hakkında ileri geri konuşup başkalarına kötüleyin -Hoşlanmadığınız yönlerini kendisiyle değil başkalarıyla paylaşın
-Eşinizin daha çok haz alacağını düşündüğünüz yeni sevişme biçimlerini denemeyin
-Cinsel hayatınızı her seferinde aynı şekilde sevişerek monotonlaştırın
-Eşinizden cinsellikle ilgili beklentilerinizi güzel bir dil yerine onu suçlayarak ve kötü sevişiyor olduğunu söyleyerek ifade edin
VAJİNİSMUS VE ERKEN BOŞALMANIN ÇÖZÜMÜ VAR
Günümüzde cinsel sorunların tedavisinde çok başarılı sonuçlar alınıyor. Birçok sorun tedavi ve cinsel terapilerle çok yüksek oranda çözülürken, geri kalan sorunların başarı oranının da yüksek olduğu belirtiliyor. Prof. Dr. Doğan Şahin, “Vajinismus ve erken boşalma problemlerinde tedavide başarı oranımız yüzde 100’e yakındır. Tedavinin gereklerine uyan ve terapilere düzenli devam eden tüm vakaların sonuçları yüz güldürücüdür” diyor. Cinsel isteksizlik, uyarılma ve orgazm bozukluğunda ise tedavi başarısının biraz daha az (yaklaşık % 70 civarında) olduğu belirtiliyor. (Habertürk)
Haftanın Öne Çıkanları

İşte yeni Şehir Hatları vapurları

2015-06-03 21:18 - Yaşam

Öğrencisiyle sınıfta sevişti

2015-06-03 18:12 - Dünya

Resmi nikah krizi! O fotoğrafları sildi

2015-06-02 11:50 - Magazin

Sürekli ayakta durmak varisi artırıyor

2015-06-03 12:48 - Sağlık

Yeni Bugatti göz kamaştırdı!

2015-06-02 01:46 - Teknoloji

Üstü açık Alfa Romeo göz kamaştırdı

2015-06-03 01:26 - Ekonomi

Lacoste timsah kafasını bekliyor

2015-06-02 00:05 - Bursaspor

Yeşim Ceren Bozoğlu'nu görenler tanıyamadı

2015-06-03 20:38 - Magazin

Feraye Tanyolaç evrim geçirdi

2015-06-02 20:55 - Magazin

Instagram'da reklamlar başlıyor

2015-06-03 20:31 - Teknoloji

İlgili Haberler

Oruçta kötü ağız kokusu ciddi bir hastalık belirtisi olabilir

15:16 - Sağlık

Sivas’ta amatör maça helikopter arası

14:22 - Sağlık

Deniz ürünleri tüketimi vücutta mikroplastik birikimine yol açabiliyor

12:48 - Sağlık

Akciğer kanserinden korunmak için 7 ipucu

12:31 - Sağlık

Kahramanmaraş’ta yeni sağlık üssü: Megapoint Hastanesi hasta kabulüne başladı

11:26 - Sağlık

Günün Manşetleri

Edip Akbayram yaşamını yitirdi

20:05 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

Özgür Özel: "Hesap sormayanlardan hesap sormak zorundayız"

18:19 - Siyaset

TBMM'de bu hafta yoğun geçecek!

17:59 - Gündem

Bursaspor 307 gündür maç kaybetmedi

17:55 - Bursaspor