?>

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş: “Daha çok işbirliğine ihtiyacımız var”

Eskişehir sanayi odası başkanı celalettin kesikbaş ve yönetim kurulu üyesi hakan korkmaz, bulgaristan'ın ikinci büyük şehri plovdiv’de (filibe) düzenlenen uluslararası ekonomik forum’a katıldı. Eso başkanı kesikbaş, etkinlikte yaptığı konuşmada eskişehir-bulgaristan arasında yapılabilecek iş birliklerini, yeni iş fırsatlarını ve yeni nesil sanayi kavramını değerlendirdi.

Ekonomi - 5 ay önce

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Korkmaz, Bulgaristan’ın ikinci büyük şehri Plovdiv’de (Filibe) düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forum’a katıldı.

Türkiye Filibe ve Sofya Büyükelçiliği, Eskişehir Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ERİAD), Bulgar-Türk İş İnsanları Derneği (BULTİŞ), Bulgar İş Adamları Birliği (BIA) ve Plovdiv Belediyesi tarafından organize edilen uluslararası etkinlikte konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, uluslararası ticaret ve sanayide yenilikçi stratejiler ile uygulamalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

“Bu rakamı artırmak zorundayız”

Eskişehir’den Bulgaristan’a 30 milyon Euroluk ihracat olduğuna değinen ESO Başkanı Kesikbaş, “Ancak bunun çok düşük olduğu ortada. Bu kadar tarihsel ve kültürel yakınlığımız varken bu rakamı artırmak zorundayız. Daha çok iş ve sanayi birlikteliğinin zamanı gelmiş durumda. Eskişehir ve bu bölge arasında yapabileceklerimizi çok hızlı değerlendirmeli ve buna göre hareket etmeliyiz,” dedi.

Eskişehir’in sanayi, turizm, eğitim kenti gibi birçok kimliği ile yatırımcılara kapısının sonuna kadar açık olduğunu anlatan Kesikbaş, “Üç üniversitemiz ile entelektüel insan kaynakları açısından ciddi bir güce sahibiz. Diğer bir gücümüz ise Eskişehir nüfusunun önemli bir bölümünün Balkan göçmenlerinden oluşması. Sanayicilerimizin büyük bir kısmının da bu coğrafya ile yakın ilişkilerinin olması önemli bir unsur” diye konuştu.

Eskişehir sanayi yapısı hakkında katılımcılara detaylı bilgiler veren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir’in ihracatı 4.5 milyar dolar ve havacılıkta 1 milyar dolar ihracatımız var. Türkiye’nin kamyon çekici üreticisi noktasında da öndeyiz. Birçok uluslararası markamız olmakla birlikte yabancı yatırımlara da ev sahipliği yapıyoruz. Eskişehir; beyaz eşya, havacılık, raylı sistemler, tekstil, özellikle makine imalatı ve geri dönüşüm-ambalaj sektörüyle öne çıkıyor. Bu bölge ile daha çok neler yapabiliriz, artık bu konuya odaklanmalıyız” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

2024-09-20 15:40 - Gündem

Çocukları kışa hazırlayın

2024-09-25 11:18 - Bursa

Duvara çarpan motosikletteki 2 kişi yaralandı

2024-09-25 00:32 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le görüştü

2024-09-25 04:34 - Siyaset

Van’da Galatasaraylı taraftarların derbi coşkusu

2024-09-21 23:10 - Spor

Göztepe, Süper Lig’in en az gol yiyen iki takımından birisi

2024-09-25 10:03 - Spor

Eğitim koçu Dinç, Aile ve Kariyer Okulu ile ilgili bilgi verdi

2024-09-21 10:54 - Eğitim

ALG Spor’dan farklı siftah 3-0

2024-09-23 15:54 - Spor

TAG Otoyolu’nda 3 ayrı kaza: 1 ölü, 20 yaralı

2024-09-22 01:44 - Asayiş

Yalova’da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

2024-09-20 19:13 - Asayiş

İlgili Haberler

Giresun Valisi Serdengeçti: "Giresun turizmle büyümeye devam ediyor"

21:07 - Ekonomi

KUTO yöneticileri "Toplantı Yönetimi Eğitimi" aldı

21:05 - Ekonomi

Coca-Cola İçecek 2024’ü 12,5 milyar TL yatırımla kapadı

20:51 - Ekonomi

Kira beyanı dönemi başladı

18:44 - Ekonomi

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

18:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa