?>

ESOGÜ Hastanesi’nde perkütan pulmoner kapak replasmanı işlemi gerçekleştirildi

Eskişehir’de ilk kez bir çocuk hastada anjiyografik yöntem ile “perkütan pulmoner kapak replasmanı” işlemi gerçekleştirildi.

Sağlık - 1 yıl önce

Eskişehir’de ilk kez bir çocuk hastada anjiyografik yöntem ile “Perkütan Pulmoner Kapak Replasmanı” işlemi gerçekleştirildi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Birsen Uçar, Doç. Dr. Pelin Köşger, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Sülü ile Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ferda Yaman tarafından, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Başpınar’ın katılım ve desteği ile Eskişehir’de ilk kez bir çocuk hastada anjiyografik yöntem ile “Perkütan Pulmoner Kapak Replasmanı” işlemi gerçekleştirildi.

Başarıyla tamamlanan işlem sonrasında ESOGÜ Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Doğuştan kalp hastalığına sahip bireylerin bir kısmında, hayatın ilerleyen dönemlerinde ihtiyaç duyulabilen akciğer damarına protez kapak yerleştirilmesi işlemi yaygın olarak cerrahi yöntemle uygulanmaktadır. Son yıllarda ise bu işlem ameliyat gerekmeksizin, anjiyografik yöntemle de başarıyla yapılabilmektedir. Ülkemizde bu konuda deneyimli merkezler bulunmaktadır. Bu işlem ile ESOGÜ Hastanesi’nin de bu merkezlerden biri olması yolunda ilk adım atılmıştır. Bu işlemde; kalpten çıkan akciğer damarının kapağında (pulmoner kapak) kalp fonksiyonlarını ve yapısını etkileyecek derecede yetersizlik ya da darlık bulunan hastanın, kasığındaki damarlardan kateter ile girilerek kalbin sağ karıncık çıkışına stent yerleştirildikten sonra stentin içerisine protez pulmoner kapak yerleştirilmektedir. Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalımızda kurulduğu ilk yıllardan itibaren çocuk hastalara gerek tanı gerekse tedavi amaçlı (occluder device ile ASD ve VSD kapatılması, duct occluder device ile PDA kapatılması, balon valvüloplasti ve anjiyoplasti, balon atriyal septostomi, aort koarktasyonuna ve diğer vasküler darlıklara stent yerleştirilmesi) kalp kateterizasyonu/anjiyografi işlemleri yapılmaktadır. ‘Perkütan Pulmoner Kapak Replasmanı’ tedavisi gerek ilimiz, gerekse çevre illerde yaşayan özellikle kompleks kalp hastalıklı çocuklar için son derece faydalı olacaktır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Wings for Life World Run 2024 için geri sayım başladı

2024-01-22 12:23 - Bursa

Recep Günay yönetimi ibra edilmedi

2024-01-20 16:08 - Bursa

Bursaspor'da Yeni Başkan Sinan Bür görevi devraldı!

2024-01-22 12:58 - Bursa

Bursalılara önemli uyarı!

2024-01-20 10:19 - Bursa

Genç yazar öğrencilerle buluştu

2024-01-22 17:10 - Yaşam

Ax-3 mürettebatını uzay istasyonuna taşıyacak Dragon uzay aracı Falcon 9 ile fırlatılacak

2024-01-17 19:18 - Teknoloji

Ağrı Valiliği’nden çığ ve don uyarısı

2024-01-21 21:33 - Gündem

Kar nedeniyle yolda kalan aracını 4 gün sonra buldu

2024-01-17 09:15 - Gündem

UEDAŞ ile enerji tasarrufu farkındalığı küçük yaşlarda başlıyor

2024-01-19 09:26 - Bursa

Başakşehir tek golle turladı

2024-01-17 16:50 - Spor

İlgili Haberler

Meme estetiğine ilgi artıyor

12:07 - Sağlık

Diyarbakır’da kalp krizi geçiren kadın ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

11:56 - Sağlık

Türkiye’de obezite tehlikesi büyüyor: Her 100 kişiden 19’u risk altında

11:53 - Sağlık

İzmir Şehir Hastanesinde vajen kanseri için ilk kez brakiterapi uygulandı

11:29 - Sağlık

İl Sağlık Müdürü Bildirici, hastanede iftar programına katıldı

11:32 - Sağlık

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa