?>

EYT'li vatandaşlar SGK önünde yoğunluk oluşturdu

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlar, mesai saatinin başlamasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarına akın ettiler.

Gündem - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin içeriğini açıkladı. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli olacak. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olmaya hak kazandı.
Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından EYT düzenlemesi bekleyen vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte SGK binalarının önüne gittiler. Samsun’da SGK binası önünde ve içerisinde insan kalabalığı yaşandı. Askerlik borçlanması, emeklilik hesaplaması gibi işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, 40’arlı gruplar halinde bina içerisine alındılar. SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya da kurum bahçesine çıkarak vatandaşları sıraya yerleştirip, işlerin hızlanmasını sağladı.

“43 yaşında emekli oluyorum, EYT olmasa 12 yıl daha bekleyecektim”

EYT düzenlemesi olmasa 12 yıl daha beklemek zorunda kalacağını ifade eden 43 yaşındaki Muhammet Arslan, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Eğer EYT düzenlemesi olmasaydı 12 yıl daha bekleyecektim. 28 yıl çalıştım. Düzenlemeyle birlikte 43 yaşında emekli oluyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Allah başımızdan eksik etmesin. Bugün de SGK’da çok yoğunluk var. Önceden kuruma rahat girerken artık içeriye sırayla alıyorlar” dedi.

“EYT düzenlemesi ile 55 yerine 43 yaşında emekli olacağım”

Düzenleme ile 55 yerine 43 yaşında emekli olacağının altını çizen Kadir Öztürk, “Ben EYT düzenlemesinden yararlanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum. 1996 yılında sigorta girişim vardı. Günümü ve çalışma yılımı doldurdum. Yaş dolayısıyla EYT’yi bekliyorduk. EYT düzenlemesi olmasa 55 yaşında emekli olacaktım. Şu anda 43 yaşında emekli oluyorum” diye konuştu.
Emekliliğine kısa bir süre EYT’den yararlandığı için çok mutlu olduğunu belirten Güray Yüksel ise “Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyoruz. EYT düzenlemesi olmasa 3,5 yıl daha bekleyecektim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün herkes SGK’ya geldi. Bir yoğunluk var ama herkes bazı şeylere katlanacak” şeklinde konuştu.
Kurum binalarındaki yoğunluğun yanı sıra e-devlet üzerinden SGK işlemleri yapmak isteyenler de yoğunluk oluşturdu. Oluşan yoğunluk nedeniyle özellikle SGK Hizmet Dökümü sayfası ve SGK’nın emekli maaşı hesaplama sayfaları zaman zaman kullanıcıların isteklerine cevap veremedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Samanlıkta çıkan yangın iki katlı evi kül etti

2022-12-23 16:26 - Asayiş

Milli Eğitim Bakanı Özer Nevşehir’de temaslarda bulundu

2022-12-27 16:51 - Gündem

Bilecik’e 16 yeni hekim atandı

2022-12-24 11:31 - Sağlık

Antalya'da vatandaşlar ile turistler denize girdi, kanoya bindi

2022-12-24 16:18 - Gündem

Erzincan’ın ’yüzen adaları’ ziyaretçilerini bekliyor

2022-12-25 13:22 - Yaşam

Propazar, Acil Göz Vücut Duşu

2022-12-23 14:20 - Gündem

Başkan Seyhan'dan açıklama

2022-12-22 17:32 - Ekonomi

Kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs yakalandı

2022-12-23 12:31 - Asayiş

Hollanda'da en güneşli yıl 2022 oldu

2022-12-24 16:48 - Dünya

İskenderun’da 96 bin adet makaron ve 135 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi

2022-12-22 14:57 - Asayiş

İlgili Haberler

Mardinliler ‘kardeşlik sofrasında’ buluştu

23:59 - Gündem

Sanatçı Haluk Levent, "Gençlik Merkezi Yapım Protokolü" imzaladı

23:18 - Gündem

Memleketinden uzak 40 öğrenci, anne elinin değdiği iftar sofrasında buluştu

22:38 - Gündem

Adana’da koruyucu aileler ve çocukları iftar programında bir araya geldi

22:08 - Gündem

Türkiye’nin en yaşlı ili Sinop oldu

21:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da İmamoğlu'na büyük ilgi

00:39 - YAZARLAR

Yaşlı kadını dolandıranlar Bursa'da yakalandı

23:54 - Asayiş

Tartıştığı arkadaşları tarafından vuruldu

23:07 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan siyasi partilere, milletvekillerine çağrı

21:10 - Siyaset

Ünlü oyuncu Şinasi Yurtsever hayatını kaybetti

20:22 - Gündem