?>

Fatih’te akıllara durgunluk veren olay: Cenaze namazında tabuttan ses geldi, cemaat şoka girdi

Fatih'te akıllara durgunluk veren olayda, 80 yaşındaki halit bayşu'nun cenaze namazı kılınacağı esnada tabuttan sesler geldi. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan bayşu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Asayiş - 5 ay önce

Fatih’te 84 yaşındaki adamın cenaze namazı kılınacağı esnada tabuttan sesler geldi. Sağlık ekiplerinin yaşadığını tespit ettiği adam, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, bugün öğle saatlerinde Fatih Ayvansaray Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 84 yaşındaki Halit Bayşu için Hacı İlyas Yatağan Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Namaz öncesi yapılan hazırlıklar esnasında Bayşu’nun içinde olduğu tabuttan sesler gelmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede Bayşu’nun yaşadığını tespit etti. Bayşu, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Halit Bayşu, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. "Tabutu açtılar, nabzına baktılar. ‘Bu adamın nabzı atıyor’ dediler"

Olayı anlatan Rafet Kupa, “Camiye geldim. Cenaze namazı kılacaktım. Baktım orada polisler var. Tabutu açtılar, nabzına baktılar. ‘Bu adamın nabzı atıyor’ dediler. Herkes şaşırdı. Polis herkesi dışarı çıkardı. Ben de biraz uzaklaştım ama her şeyi duydum. ‘Hastaneye götürelim, başka bir çare yok’ diye söylediler. Aldılar, hastaneye götürdüler. Öldü ve dirildi denildi. Bunlar saçma şeyler ama her insan için bir vakit vardır. Allah kimsenin canını vakti gelmeden almaz. Öldüğü düşünülmüş” dedi. "Sağlık ekipleri tabutu açıp adamın kefenlerini çıkardılar, ambulansın içerisinde kalp masajı yapmaya başladılar"

Yaşlı adamı yakından tanıyan Erdoğan Baysal ise, “Sabah selasını duyduk. Sevdiğimiz bir ağabeyimizdi, iyi bir aile dostumuzdu. Saat 12.15’te baktım buraya cenaze arabasıyla cenazesi geldi. Ben de yakınlarına gelip başsağlığı diledim. Adamı cenaze arabasından alıp musalla taşına koyduk. Arkamı döndüm, hamama gidene kadar dediler ki tabuttan ses geliyor. Bu sefer dedik tabuttan nasıl ses gelir. Bu adam öldü, yıkandı ve kefenlenip tabuta konuldu. Bu adamdan nasıl ses geliyor. Arayın o zaman ambulansı. Ambulans geldi. Sağlık ekipleri tabutu açıp adamın kefenlerini çıkardılar. Ambulansın içerisinde kalp masajı yapmaya başladılar. Sonra adamı hastaneye geri götürdüler. Hastanede tekrardan ölmüş” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor taraftarı Uygun’u istifaya çağırdı

2024-10-06 06:39 - Spor

Drone denetiminde araç sürücülerine, 33 bin 132 tl idari para cezası

2024-10-09 11:40 - Asayiş

ERÜ’ye 2024 TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülü

2024-10-07 18:04 - Eğitim

Çaykur Rizespor’a Ghezzal şoku

2024-10-04 18:11 - Spor

Çocuklarda astım düzenli takip edilmeli

2024-10-04 15:35 - Sağlık

Anadolu Üniversitesi’nde Akademik Performans Ödülleri sahiplerini buldu

2024-10-03 14:33 - Eğitim

Yalova’da serebral palsiye dikkati çekmek için yeşil yelek giydiler

2024-10-04 21:22 - Gündem

Büyükşehrin tarım makineleri üreticilerin ayağına gitti, işi yükü yüzde 70 kolaylaştı

2024-10-09 16:31 - Ekonomi

Vali Çiftçi, millilerimizin başarısını paylaştı

2024-10-05 09:43 - Spor

Denizli OSB’de yükselme grubu müsabakaları için kura çekimi yapıldı

2024-10-03 16:33 - Spor

İlgili Haberler

Bağcılar’da berber dükkanı kurşunlandı: 1 ağır yaralı

01:03 - Asayiş

Balıkçılar, tekneleri alabora olmasın diye mücadele verdiler

00:57 - Asayiş

Ankara’da 9 araçlı zincirleme kaza: 4 yaralı

00:37 - Asayiş

Teravihten dönen kadına otomobil çarptı: 1 ağır yaralı

00:33 - Asayiş

Bodrum katta başlayan yangın park halindeki araca sıçradı

00:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset