?>

Fransa’da bulamadığı şifayı kök hücre tedavisiyle Diyarbakır’da buldu

FRANSA’DA OTURAN 50 YAŞINDAKİ S.Ç, DİYARBAKIR'DA DİCLE ÜNİVERSİTESİ DÜ TIP FAKÜLTESİNDE UYGULANAN KÖK HÜCRE TEDAVİSİYLE ŞİFA BULDU.

Sağlık - 2 yıl önce

Fransa’da ikamet eden 50 yaşındaki S.Ç, Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi DÜ Tıp Fakültesinde uygulanan kök hücre tedavisiyle şifa buldu.

Fransa’da ikamet eden S.Ç. 1 yıl önce bel fıtığının başlamasıyla birlikte ameliyat oldu, ancak sorunundan kurtulamadı. S.Ç.’nin ameliyattan 2 ay sonra durumunun giderek ağırlaşması üzerine komşusunun tavsiyesiyle Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kök hücre tedavisiyle sağlığına kavuşabilme ihtimalinin olabileceğini öğrendi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haktan Karaman ile sosyal medya üzerinden görüşen S,Ç, şikayetlerini aktardığı Karaman’ın, hastalığının kök hücre tedavisiyle giderilebileceğini iletmesi üzerine Fransa’dan Diyarbakır’a geldi.

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine S.Ç.’nin ameliyat süreci hakkında bilgilendirme yapan Karaman, hastaların tedavi uygulandığı gün taburcu edilmesini sağladıklarını söyledi. Karaman, “Hastamız Fransa’da ikamet ediyor. Tedavi amaçlı olarak bizi sosyal medyadan takip edip, komşusuna uyguladığımız işlemin neticesini görerek geldi hastanemize. Hastamız, uzun yıllardır bel fıtığı yaşayan biridir. Fakat bundan 1 yıl kadar önce durumunun kötü olması nedeniyle kendisine Fransa’da bel fıtığı ameliyatı yapılmış. Ameliyattan hemen sonra düzenlenmiş ve toparlanmış. Ancak 2 ay sonrasında hastamızın yeniden şikayetleri başlamış ve hayat konforu olumsuz etkilenmiş. Fransa’da platin takılması için büyük bir ameliyat önerilmiş. Hastamız da bize başvurduktan sonra değerlendirdiğimizde, hastaya kök hücre tedavisi önerdik. Çünkü hastanın fıtıklaşan bölgesinde bir yırtık tespit ettik. Bu yırtık, günümüzde kök hücre tedavisiyle artık tedavi edilebilir hale gelmiş durumdadır. Biz de hastamızın bu şikayetine yönelik olarak bu tedaviyi uygulayacağız” dedi.

Kök tedavisinin görüntüleme eşliğinde yapılması gerektiğine dikkat çeken Karaman, şunları kaydetti:

“Kök hücre tedavisi, körlemesine yapılan bir tedavi değildir. Mutlaka görüntüleme eşliğinde yapılıyor. Hastamıza tedavi uygularken floroskop cihazını kullanmaktayız. Uygulama anına geldiğimiz zaman hastanın ilgili bölgesinin tam olarak görüntüsünü görmekteyiz. Burada birebir koordineli bir şekilde özel iğne şeklinde olan elektrodumuz var. Onunla beraber ekrandan göre göre ilerletiyoruz. Daha sonra doğrulamak için yerimizi boya veriyoruz. Dağılımı gördükten sonra hastamıza kök hücreyi verip işlemimizi tamamlamış oluyoruz.”

Ameliyat sürecinin 2 etaptan oluştuğunu ifade eden Karaman, “Ameliyat süreci 2 etaptan oluşmaktadır. Birinci evre, hastanın göbek kısmında bulunan, içinde kök hücrelerinin zengin olduğu yağ alma işlemidir. Bu işlem yaklaşık 20 dakika kadar sürmektedir. Daha sonra hastamızı dinlenme odasına alıp, yaklaşık 1 saat kadar beklerken biz o sırada cihazlarımızla yağ dokusu içerisinde bulunan kök hücreleri ayıklayıp hareketlendiriyoruz. Daha sonra hastamızın şikayeti hangi bölgedeyse işlemi oraya uyguluyoruz. Ameliyat süreci yaklaşık 2 buçuk saatlik bir işlem oluyor” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaray'da arıza

2023-02-28 12:09 - Bursa

Bursaspor'un Toplam Borcu Açıklandı

2023-02-25 15:14 - Bursaspor

Terbiyesiz oyuncuya tepki yağıyor!

2023-03-01 05:19 - Bursaspor

ULUDAĞ OSB'DE KRİZ! Başkan Yunus Aydın'dan önemli açıklama

2023-02-26 23:59 - Bursa

Dev tesiste sona gelindi

2023-02-26 11:23 - Spor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin barajlar üzerindeki etkisine dair rapor hazırlandı

2023-02-25 12:03 - Bursa

Çocuk kavgasının sonu kanlı bitti; 1 ölü

2023-03-02 23:22 - Bursa

Kütahya’da sanatçı duyarlılığı

2023-02-25 13:09 - Yaşam

Adıyaman'da depremde yaralanan çocuğun doğum günü Diyarbakır'da hastanede kutlandı

2023-02-25 15:33 - Yaşam

Dünya Doktorları'ndan deprem bölgesi için önemli uyarılar!

2023-02-27 11:35 - Sağlık

İlgili Haberler

Prof. Dr. Aksakal’dan aşı açıklaması: "Sadece kızamık aşısı yapılarak yılda 14 bin çocuğun ölümü engelleniyor"

18:44 - Sağlık

‘Acil Çağrı Yönetimi’ eğitimi 17 kursiyer ile birlikte start verdi

18:44 - Sağlık

Doç. Dr. Sayiner, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde

16:47 - Sağlık

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi sertifikasyon biriminden sağlıkta örnek başarı

16:27 - Sağlık

Kış aylarında cilt sağlığına dikkat

16:03 - Sağlık

Günün Manşetleri

Trump: “ Kimse nihai kazananın kim olacağını bilmiyor ama bence bu Türkiye olacak”

22:03 - Siyaset

Bursaspor'da Pablo Batalla ile yollar ayrıldı !

21:09 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu

19:25 - Gündem

112 çalışanları isyan etti

17:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir’den sürdürülebilir tarım için Türkiye'ye örnek tesis

17:09 - Bursa