Prof. Dr. Türker, öğrenci, öğretim elemanı, çalışan ve mezunlar düzeyinde tüm Gazi Üniversitesi mensuplarının memnuniyetini esas alan bir yönetim sözü verdi. Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda adaylığını açıklayan Türker, öğretim üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda etik davranmak ve diğer adaylarla eşit koşullarda seçime gitmek amacıyla 4 yıldır sürdürmekte olduğu rektör yardımcılığı görevinden ayrıldığını ifade etti. Türker, rektörlük seçimlerinde aday olmasıyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve çok önem verdiği, benim de mensubu olmakla gurur duyduğum Gazi Üniversitesi’nde 30 yıldır çeşitli akademik ve idari görevlerde bulundum. Üstlendiğim bu görevleri yürütürken Üniversitemize, Devletimize ve aziz milletimize en iyi şekilde hizmet etme gayreti içinde bulundum. Hayatımın her döneminde uzlaşmaya, birlik beraberliğe ve ortak akla önem veren bir anlayışa sahip oldum. Güler yüzlü, hızlı çözüm üreten bir anlayışla, bilimsellik, liyakat ve adaleti esas alan şeffaf bir yönetim tarzını birlikte gerçekleştirmek arzusundayım. Ülkemizin nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamada lider, akademik camiaya yön veren, yenilikçi, örnek alınmaya değer bir Gazi Üniversitesi tesis etmek için huzurlarınızdayım."
"TÜRK KADININ POTANSİYELİNİ ÖNE ÇIKARMASINA..."
Prof. Dr. Türker, rektör olduğu takdirde uygulanacak stratejiler ve yaklaşımlar hakkında ipuçları verdiği toplantıda Gazi Üniversitesi için önceliklerini, "Öğrenci, öğretim elemanı, çalışan ve mezun memnuniyetini eş zamanlı sağlamak. Tüm yönetim kademelerini belirlerken liyakati ve adaleti esas almak. Üniversitede huzur ve güven ortamını tesis etmek. Bütün alanlarda akreditasyonu tamamlayarak dünyada tanınmış ve kabul gören üniversitelerle ortak diploma vermek. Üniversitenin kaynaklarını arttırmak üzere devlet kurumları başta olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kuruluşları ile işbirliğini geliştirmek. Kadın öğretim elemanlarına pozitif ayrımcılık uygulayarak, Türk kadınının potansiyelini ortaya çıkarmasına fırsat tanımak. Bilim, sanat, yenilik ve teknoloji merkezi olmak" diye sıraladı.
(İHA)