Programda Mühendislik, İİBF, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji ve Psikoloji öğrencileri yanı sıra bu yıl Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık öğrencileri de ilk kez yer aldı.
Program yaklaşık 2 ay sürdü ve 60 öğrenci eğitim gördü. Eğitimden beklenen verimliliğin elde edilmesi için sosyal talep ile iş gücü arasında uyumun sağlanması gerektiğine işaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, bu tür programların önem kazandığını dile getirdi. Yüce, “İş hayatına atıldığınız zaman diplomanızda yazılan, eğitim aldığınız meslek dışında birtakım farklı yetkinlikleri de elde etmeniz gerekiyor. İş gücünün doğru yönlendirilmesi ve planlanması açısından insan kaynakları konusu çalışma hayatında önemli hale geliyor. Katıldığınız bu programlar size iş hayatına yönelik doğru düşünmeyi ve düşündüğünüzü harekete geçirmeyi gösteriyor” dedi.
PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ise, ‘Geleceğin İK’cıları - İnsan Kaynakları Programı’ projesinin üniversite ve sanayi iş birliği konusunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Alınacak eğitimleri, hedefler doğrultusunda belirlemek ve üniversitelerde bulunan bilimsel eğitimlerden yararlanmak gerektiğini vurgulayan Gül, “Geleceğin İK’cıları projesi artık bir marka haline geldi. Öğrencilerin katkılarıyla sağlam temeller oluşturuldu. Programın 5'incisinin düzenlenmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memet Zencirkıran da İnsan Kaynakları Programı’nın öğrencilere özel sektörden üst seviyede yöneticilerle bir araya gelme fırsatı sağladığına işaret etti.
İHA