?>

GİBTÜ’de “Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü" paneli

Gibtü’de “teknoloji ve toplumun dönüşümü" paneli

Eğitim - 9 ay önce

GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, son yıllarda toplumun yarası haline dönüşen sosyal medya bağımlığının madde bağımlığı kadar tehlikeli olduğuna vurgu yaptı. Rektör Demir, “Dijital dönüşüm, internet kullanımı, gençleri sosyal izolasyona sokabiliyor. Gençleri sosyal medya bağımlısı haline getirip, toplumdan soyutluyorlar. Bu sorunla mücadele etmek gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli” dedi.

Türkiye’de İnternetin 31. Yıldönümü kapsamında Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde İnternet Haftası paneli düzenlendi. Panelin bu yıl konusu "Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü" oldu. Panelde Hasan Kalyoncu Üniversitesi OSB Teknokent Genel Müdürü Ekrem Tekin “Yeni İnternet Devrimi” başlıklı sunum, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Aktürk “Türkiye’ de İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık” temalı sunum, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Velişan Kılınç “Güvenli İnternet Kullanımı” temalı sunum, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Umut Salur “Web 3.0’da Yapay Zekanın İşlevi” konulu sunum Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Yasin Pak ise “Eğitimde İnternetin Rolü ve Geleceği” başlıklı sunum yaptı.

“GİBTÜ yapay zeka alanında çalışıyor”

Teknoloji ve Toplumun Dönüşümü Panelinin açılış konuşmasını yapan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, yapay zeka ve sosyal medya kullanımı konusunu ele aldı. Rektör Demir, yapay zekanın son yıllarda bütün dünyayı peşinden sürükleyen bir alan olduğunu vurguladı. Demir, “Yapay zeka konusunda Türkiye’nin çok ciddi manda inisiyatif alması gerekiyor. Biz de Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi olarak bu konuda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yapay zeka yepyeni sorunları da beraberinde getiriyor. Bu sorunlarla da baş etmek gerekir. Etik sorunlar, sosyal sorunlar, ekonomik sorunlar, psikolojik sorunlar. Bunların hepsiyle yüzleşeceğiz. Yapay zeka konusunda bir ülke, bir üniversite, bir kurum ne kadar bütçe ayırıyorsa, ne kadar proje yapıyorsa o kadar çok ön plana çıkacaktır. Yapay zekadan uzak durmamak gerekiyor. Öğrencilerimiz gençlerimiz yapay zeka konusunda kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Yapay zekanın gelişmesiyle beraber belki de yazılım mühendisliği yok olacaktır. Yazılımı yapay zeka yapacak konuma geleceğiz. Geleceği görerek çok iyi hazırlık yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli”

Son yıllarda toplumun yarası haline dönüşen sosyal medya kullanımı konusuna da dikkat çeken Rektör Demir, “Dijital dönüşüm, internet kullanımı, gençleri sosyal izolasyona sokabiliyor. Bu çok önemlidir. Gençleri sosyal medya bağımlısı haline getirip, toplumdan soyutluyorlar. Bu sorunla da mücadele etmek gerekiyor. Sosyal medya bağımlılığı, madde bağımlığı kadar tehlikeli. Benim gözünde eş değerler. İnternet kullanımı sosyal bölünmeye de yol açıyor. Neden derseniz? Bir gurup insan internete dijital ortama çok hızlı erişebiliyorken, bazı guruplar ise bunun tamamen uzağında kalıyor. Böyle olunca toplumda bölünmüşlüğe gidiliyor. Artık bilgiye erişmek çok kolay ama bilgiyi dönüştürmek gerekir. Dijital dünyayı nasıl kullanmamız gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Dijital medyayı kullanmak sadece sosyal medyayı kullanmak değil” diye konuştu.

“Yapay zekayı öğrenenler gelecekte dünyayı yönetecek”

Panelistlerden Hasan Kalyoncu Üniversitesi OSB Teknokent Genel Müdürü Ekrem Tekin “Yeni İnternet Devrimi” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Tekin, “90’larda interneti öğrenenler; bugün dünyayı yönetiyor. Bugün yapay zekâyı öğrenenler gelecekte dünyayı yönetecek” dedi.

Tekin’den sonra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemal Aktürk “Türkiye’ de İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık” temalı sunumunu gerçekleştirdi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Personeli Velişan Kılınç “Güvenli İnternet Kullanımı” temalı sunumuyla bilgilendirmede bulundu.

Sunumların ardından GİBTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bedir tarafından Konuşmacılara “Teşekkür Belgesi” verildi. GİBTÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen Panele; öğrenciler, akademisyenler ve idari kadro yoğun ilgi gösterdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an Kursları açıklaması

2024-04-16 14:57 - Bursa

Mudanya’da izinsiz yolcu taşımacılığı denetimi

2024-04-18 16:32 - Bursa

İGA, Burulaş'ı iptal edip, İstanbul Seyahat'le anlaşmış

2024-04-13 21:17 - Bursa

Teleferik kabini düştü, seferlere ara verildi

2024-04-12 18:37 - Asayiş

Arapça tabelalar tek tek sökülüyor

2024-04-15 17:02 - Gündem

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor maçı biletlerinin tamamını satın aldı

2024-04-12 21:19 - Bursaspor

Bursa’da 3 genç tartıştıkları kişiyi öldüresiye dövdü

2024-04-17 10:25 - Bursa

Bozbey: “İsteğimiz ülke ve dünya pazarında öne çıkmak”

2024-04-17 19:52 - Bursa

Kızılçukurspor Kulübü yararına etkinlik düzenlendi

2024-04-14 13:48 - Spor

Bursa’da kız meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavga

2024-04-14 02:44 - Bursa

İlgili Haberler

Semt konaklarında okuyan öğrencilere kitap desteği

14:32 - Eğitim

Büyükşehirin miniklere yönelik kurslarına kayıtlar başlıyor

12:51 - Eğitim

Bilgievleri, 2024’te 24 bin öğrenciye kucak açtı

12:36 - Eğitim

Yeni medya deprem korkusunu tetikliyor

11:15 - Eğitim

Gurbetçiler dizilerde de "Öteki"

10:29 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gemlik'te dinlenme tesisinde taraftarlar kavga etti! 2 Galatasaray taraftarı bıçaklandı!

21:14 - Bursa

AVM önündeki alanda dehşet! Amcasını defalarca bıçakladı

18:23 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahın, şiddetin, terörün, kantonculuk oynamanın devri tamamen sona ermiştir

17:52 - Gündem

Terör örgütü PKK'ya dev darbe

16:59 - Gündem

Eski eşini yakmadan önce kan donduran tehdit

16:42 - Gündem