?>

GİBTÜ’nün Sağlık ordusundan depremzedelere sağlık taraması

GAZİANTEP İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ (GİBTÜ) DR. ERSİN ARSLAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ, BÜNYESİNDEKİ DOKTORLAR, DEPREMZEDELERİN TEDAVİSİ İÇİN SAHADA. DOKTOR VE HEMŞİRELER DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇADIR KENTLERİ, KÖYLERİ, EV EV GEZİP SAĞLIK TARAMASI YAPIYOR. NURDAĞI VE İSLAHİYE’DEKİ BÜTÜN ÇADIRLARI VE EVLERİ DOLAŞAN DOKTORLAR, KRONİK HASTALIĞI İLE AŞISI EKSİK OLANLARI TESPİT EDİYOR, GEBELİK TESPİTİ YAPIYOR VE DEPREMZEDELERİN İLACA ERİŞİMİNİ SAĞLIYOR.

Sağlık - 2 yıl önce

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesindeki doktorlar, depremzedelerin tedavisi için sahada. Doktor ve hemşireler deprem bölgesindeki çadır kentleri, köyleri, ev ev gezip sağlık taraması yapıyor. Nurdağı ve İslahiye’deki bütün çadırları ve evleri dolaşan doktorlar, kronik hastalığı ile aşısı eksik olanları tespit ediyor, gebelik tespiti yapıyor ve depremzedelerin ilaca erişimini sağlıyor.

Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesindeki doktorlar tarafından depremin ilk gününden itibaren Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde bulunan erişkin ve çocuk hastalara yönelik olarak muayene, pansuman, tanı, tetkik, tarama ve tedavi hizmetleri veriliyor. Bunun yanı sıra Şahinbey KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzedelere ve deprem sırasında yaralanıp tedavileri hastanede tamamlandıktan sonra barınma problemi olan veya rehabilitasyon ihtiyacı olan 900 civarında vatandaşa Tabip, Psikolog, Fizyoterapist ve Hemşirelik hizmeti veriliyor.

İnsanların acılarını paylaşmaya ve hafifletmeye çalıştıklarını belirten Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, “Tarihimizin en büyük afetlerinden olan ve 11 ilimizi birden etkileyen depremden sonra üniversite olarak vatandaşlarımıza yardımcı olmak ve yaralarımızı sarmak amacıyla hemen yardım çalışmalarına başlamıştık. İmkânlarımız doğrultusunda yardımlarımız tüm hızıyla devam ediyor. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, doktorlarımız Nurdağı ve İslahiye’de çadır kentlerde, konteynerlerde, köylerde vatandaşlara sağlık hizmeti veriyor. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, olarak depremin ilk gününden itibaren Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizde bulunan erişkin ve çocuk hastalara yönelik olarak muayene, pansuman, tanı, tetkik, tarama ve tedavi hizmetleri veriyoruz. Bunun yanında Gaziantep Şahinbey Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunda kalan depremzedelere ve deprem sırasında yaralanıp tedavileri hastanemizde tamamlandıktan sonra barınma problemi olan veya rehabilitasyon ihtiyacı olan 900 civarında depremzedeye Tabip, Psikolog, Fizyoterapist ve Hemşirelik hizmeti veriliyor. Bu çalışmalarımız Ramazan ayı boyunca devam edecektir” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Eskrimde Gaziantep’ten bir yıldız doğuyor

2023-03-22 15:58 - Spor

Bahçeli'den HÜDA-PAR açıklaması

2023-03-26 16:01 - Gündem

İran’da 4,2 ve 4,7 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

2023-03-26 08:18 - Dünya

Bitcoin'de sert düşüş

2023-03-24 15:07 - Ekonomi

Bitlis yüzyılın en kurak kış mevsimini yaşadı

2023-03-21 11:18 - Yaşam

Adayların 100 bin imzada son durumu!

2023-03-24 12:07 - Gündem

YSK, cumhurbaşkanı seçimine 4 adayla gidileceğini açıkladı

2023-03-27 21:57 - Siyaset

Söke Ticaret Borsası Başkanı Sağel’den Ankara temasları

2023-03-27 18:09 - Ekonomi

Kütahya’da arıcılık Kursu

2023-03-22 10:58 - Eğitim

Oruç tutarken su tüketimine dikkat

2023-03-24 13:10 - Sağlık

İlgili Haberler

Orucun sigara bağımlılığı üzerindeki etkisi araştırıldı: "Vakaların yüzde 14,7’si, Ramazan ayı boyunca sigarayı kendiliğinden bıraktı"

12:40 - Sağlık

Kalp hastası çocuklar için uçak ambulans havalandı

12:33 - Sağlık

Meme estetiğine ilgi artıyor

12:07 - Sağlık

Diyarbakır’da kalp krizi geçiren kadın ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

11:56 - Sağlık

Türkiye’de obezite tehlikesi büyüyor: Her 100 kişiden 19’u risk altında

11:53 - Sağlık

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa