?>

Hastanede başhekim ile doktor kavgası

Ağrı Devlet Hastanesi’nde başhekim vekili ile radyoloji uzmanı arasında görevlendirme yazısı yüzünden çıkan kavgada başhekim vekili ile radyoloji uzmanı hafif şekilde yaralandı.

Yaşam - 10 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Vekili Dr. Ömer Durak ile Radyoloji uzmanı Mustafa Mazıcan arasında Mustafa Mazıcan’ın eşi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Nejdiye Mazıcan için çıkan görevlendirme yazısı ile ilgili tartışma başlandı. İkili arasında çıkan tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. İkili arasında çıkan kavgada Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Durak’ın kolu kırılırken, Radyoloji uzmanı Mustafa Mazıcan’ın vücudunda darp izleri olduğu iddia edildi.
Olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Durak, “İki tane doktorun cezasından dolayı bakanlık bizden soruşturma açmamızı istedi. Haliyle soruşturmayı hastanedeki uzman doktorlardan görevlendirme yaparak yapıyoruz. Bu konuyla ilgili en son gelen soruşturma dosyasında görevlendirmeyle ilgili Doktor Nejdiye Mazican hanımı görevlendirdim ve görevlendirme yazısını yazdım. Bu hanımefendinin eşi sabah kapıyı vurarak içeri girip kağıdı üzerime atıp bu görevlendirmeyi yapamazsın diye tehditler savurdu. Kağıdı aynı zamanda üstüme attı ve ben şunu söyledim. Ben bunu uygun gördüm ve doktor hanımın görevlendirmesini yazdım. Bana yapamazsın yazamazsın deyip boğazımı sıktı. Üstüme saldırdı. Güvenlikçi arkadaşlar o sıra müdahale etti. Müdahale ederken bana vurması sonucu düştüm ve kolumu kırdım. Şuan ortopedi servisinde yatıyorum. Olayla ilgili şikayette bulunacağım. Şuan zaten adli raporum tutuldu. Ortopedi servisinde yatışım yapıldı. Yaklaşık dört hafta iş göremezlik raporunu da doktorumuz uygun gördü” dedi.
Olayı duyup Ağrı Devlet Hastanesi önüne Ağrı Tabipler Odası İl Temsilcisi Ulaş Yılmaz ve 15 kişilik grup hastane önünde basın açıklaması yaptı. Ulaş Yılmaz, “Olayı başlatan her ne olursa olsun bir hekim arkadaşımız birkaç kişi ve idare tarafından darp edilmiş olması ve şuanda serviste gözlem altında. Bu olayın hepimize tüm sağlık çalışanlarına derin bir üzüntü bıraktığını ifade etmek istiyoruz. Biz Ağrı Tabip Odası ve Ağrı Devlet hastanesinde çalışan hekimler olarak bu sağlıkta şiddetin bir versiyonun hastanemizde yaşanmasını protesto ediyoruz. Bu olayı yaşayan Radyoloji uzmanı Dr. Mustafa Mazıcan yaşadığı olay nedeniyle şuan cerrahi serviste gözlem altında olay ile ilgili hukuki ve her türlü destek mesleki örgütümüz tarafından sunulacaktır” şeklinde konuştu.
Eşinin yaklaşık 15 kişi tarafından darp edildiği iddia eden Radyoloji Uzmanı Dr. Mustafa Mazıcan’ın eşi Nejdiye Mazıcan, “Keşke şuan eşim gelse o anlatsaydı. Darp edildiği için şuan gözlem altında ve gelemiyor. Başhekim bey tarafından benim tarafıma mobbing uygulanıyordu ve başhekim bey ile eşim arasında hafif bir tartışma oldu. Daha sonra başhekim bey 15 kişi toplayıp her yerde eşimi arıyordu. Poliklinikte de eşimi bulup sıkıştırıp dövüyorlar yani darp ediyorlar. Daha sonrada zor bela ayırıyorlar. Şuan mağduruz hem bana mobing yapılıyor biz normal konuşmaya gidiyoruz ama eşim 15 kişi tarafından coplarla darp ediliyor” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk'lü paylaşım ilk değilmiş!

2015-06-19 18:51 - Bursa

Rus anne kızını geri götürmeye ikna edemedi

2015-06-19 19:28 - Yaşam

Bursa'da kabinde sıkışan sürücü böyle kurtarıldı

2015-06-19 21:49 - Bursa

1932 yılında çekilen Bursa filmi nerede?

2015-06-16 14:41 - Röportajlar

Sahurda hocayı kızdıran soru!

2015-06-19 21:06 - Gündem

Diyarbakır’da 230 bin kök hint keneviri ele geçirildi

2015-06-19 20:57 - Yaşam

Arazi tartışması kanlı bitti

2015-06-19 22:12 - Yaşam

Hastanede başhekim ile doktor kavgası

2015-06-19 22:59 - Yaşam

Bursa halkı bunu hak ediyor mu?

2015-06-19 17:26 - Bursa

Civelli, Nice'e transfer oldu

2015-06-19 13:54 - Spor

İlgili Haberler

Beyzade Efendi Konağı, yeniden ayağa kaldırılıyor

16:27 - Yaşam

İftara yetişmek isteyen sürücüler kaza yapmasın diye ikram noktası kurdu

16:24 - Yaşam

Elazığ’da kapanan köy yollarında çalışmalar sürüyor

16:26 - Yaşam

25 milyonluk proje: 4 mahalleyi kesintisiz içme suyu ile buluşturacak

16:15 - Yaşam

Giresun’da karla mücadele devam ediyor

16:16 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa Tophane Surları özgürlüğüne kavuşuyor

16:29 - Bursa

Bir sağlık emekçisi daha saldırıya uğradı

16:19 - Gündem

Tutuklu bulunan gazeteciler hakkında karar!

15:40 - Gündem

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten Ramazan mesajı

15:33 - Magazin

Mesut Mestan Bursaspor'dan alacağını sildi

15:12 - Bursaspor