?>

Iğdır’da Jandarma Mobil Eğitim Tırı ve Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı ile Uygulamalı Trafik Eğitimi

'JANDARMA MOBİL EĞİTİM TIRI' VE 'EMNİYET KEMERİ SİMÜLASYON ARACI'

Gündem - 2 yıl önce

Jandarma Genel Komutanlığına ait ’Jandarma Mobil Eğitim Tırı’ ve ’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ Iğdır’da vatandaşlara uygulamalı trafik eğitimi verdi.

İçişleri Bakanlığınca trafik güvenliğine dikkat çekmek ve emniyet kemeri kullanım alışkanlığını artırmak için hayata geçirilen ’Bir Hareketine Bakar Hayat’ projesi için ’Jandarma Mobil Eğitim Tırı’ ve ’Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı’ Iğdır’a geldi. Meydan parkına konuşlandırılan mobil eğitim tırına gelen çocuklar, trafik hakkında çizgi film izledi daha sonra oyuncak arabalara binerek trafikteki ışıkların anlamlarını öğrendi. Emniyet kemeri simülasyon aracı ise yetişkinlere açıldı. Vatandaşlar, aracı test ederek yavaşlatılmış şekilde araç içinde trafik kazası anında yaşananlara tanıklık etti. Uygulama sırasında görevlilerce emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı.

Emniyet kemeri simülasyon aracını deneyen Sonay Çimen emniyet kemerinin önemini aracı test ettiğinde bir kere daha anladığını belirterek, “Gerçekten öncelikle dıştan gözüktüğü gibi çok basite alıyormuşuz. Hiçbir zaman emniyet kemerinin ciddiyetini hiçbir zaman anlamıyorduk. İlk deneyimim oldu, gerçekten bundan sonra ehliyet yapmayı düşünüyorum. İnşallah gerçekten de kemerimi hiçbir zaman çıkartmayacağım ve herkese de söylüyorum. Kendi canınız için ve çocuklarınızın, ailenizin canı için kemerinizi takın; gerçekten kemer çok ve çok önemliymiş” dedi.

Ayrıca, alkol gözlüğü simülasyonuna da katılan vatandaşlar boş kaleye gol atmaya çalıştı. Vatandaşları trafik hakkında bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gelen tır bugün akşama kadar hizmet verdikten sonra Kars’a geçecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum Jandarması’ndan duygu dolu klip

2023-06-13 14:25 - Gündem

Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararına odaklandı

2023-06-10 13:57 - Ekonomi

SpaceX uzaya 52 Starlink uydusu fırlattı

2023-06-12 14:14 - Teknoloji

Yozgat’ta kuvvetli yağış sele neden oldu

2023-06-13 19:38 - Yaşam

Kırçan otu pazara indi

2023-06-14 17:02 - Ekonomi

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı

2023-06-10 09:32 - Ekonomi

Setten nikah masasına

2023-06-10 14:09 - Magazin

Konya’da pikap ile elektrikli bisiklet çarpıştı: 1 yaralı

2023-06-10 22:45 - Asayiş

Burdur’da kafası asansöre sıkışan kadın feci şekilde can verdi

2023-06-09 12:32 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'ye geldi

2023-06-12 13:32 - Gündem

İlgili Haberler

Erzincan’da iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti: "Kesme kadayıf tatlısı"

08:52 - Gündem

Adıyaman’da Ramazan Panayırı’na büyük ilgi

00:29 - Gündem

Kuyuya düşen yavru köpek, itfaiye ekiplerince kurtarıldı

00:19 - Gündem

Başkan Öntürk, "Hatay’ı 5 yılda tamamen asfaltlayacağız"

00:07 - Gündem

Sulama kanalında mahsur kalan yavru köpekleri itfaiye kurtardı

00:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Enflasyon düşüyor!

19:02 - Gündem

Türkiye-ABD maçının tarihi açıklandı

17:56 - Spor

Balkanlarda yeniden savaşı sesleri!

17:04 - Dünya

Bursa Nilüfer'de su kesintisi

16:41 - Bursa

Acun Ilıcalı hakim karşısına çıkacak

16:27 - Gündem