Yaklaşık 45 yılı deviren okula 2017 yılında yıkım kararı çıkmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan izinle okul sınırları içinde bulunan elektrik-elektronik atölyesini yeni okul yapma kararı alan okul yönetimi, hiç beklemediği bir olayla karşılaştı. Okulda görevli 230 öğretmenden 180’i yapılan eğitim ve öğretim yuvasının yeni döneme yetişmeyeceğini anlayınca kolları sıvayarak inşaatta çalışmak istedi. İnşaat, makine, tesisat gibi bölümlerin öğretmenleri okulun kaba inşaatını yaparken İngilizce, matematik, edebiyat ve tarih branşlarındaki öğretmenler ise boya, badana ve temizlik gibi işleri yapıyor. Eğitim seferberliğinin gerçek anlamda yaşandığı okulda herkes bir işin ucundan tutup okul inşaatını bitirerek yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlamaya çalışıyor.
“ÇOCUKLARIMIZ KENDİ OKULLARINI İSTEDİLER”
Yapılan çalışmalar hakkında konuşan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kerim Erzincanlı, “Geçtiğimiz yıl okulumuzun yıkım kararı çıktı. Yıkım kararı çıkınca geçen yıl ilimizde bulunan Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerimizin yarısı ve öğretmenlerimiz orada eğitim ve öğretim gördüler. Haliyle bazı sıkıntılarımız oldu. Çocuklarımız istemediler, kendi okullarını istediler. Fiziki ortamımız yeterli olmadı. Bizde ne yapalım dedik. İl müdürümüzün görüşünü aldık, il müdüründen onay aldık. O onayın üzerine dedik ki, Elektrik-Elektronik Atölyesini eğitim-öğretim binası yapalım. Zor bir işe kalkıştık. Biz buradan 24 derslik çıkardık. Son aşamada toparlanması, eğitim-öğretime açılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“180 GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN, TEKNİSYEN VE 1996 MEZUNU 1 ÖĞRENCİMİZ İŞE SOYUNDUK”
Okul Müdürü Erzincanlı, öğretmenlerin bu derece gönüllü olacağını tahmin edemediğini söyleyerek, “İlk öğretmenler kurulunda, sene başında yaptığımız toplantıda öğretmen arkadaşlarla ‘bir çöp bir çöptür’ dedik. Biz devletimizin bu zor günlerinde biz bunu yapmazsak kim yapacak? En başta ben olmak üzere öğretmenlerimin bu derece gönüllü olacağını hiç tahmin etmemiştim. Cuma günü itibariyle 180 gönüllü öğretmen, teknisyen ve 1996 mezunu 1 öğrencimiz işe soyunduk. Gördüğünüz gibi bu noktaya getirdik. Allah izin verirse eğitim-öğretim açılışına yetiştireceğiz” şeklinde konuştu.
“HAYATINDA TEMİZLİK YAPMAMIŞ OLAN ARKADAŞLARIMIZ BİZE BURADA TEMİZLİKTE VE BOYADA YARDIMCI OLUYORLAR”
Ayrıca Okul Müdürü Kerim Erzincanlı, okulda bulunan bölüm ve kültür öğretmenlerinin bir işin ucundan tuttuğunu kaydederek, “Şimdi burada en güzel tarafı şu; İngilizce, matematik, edebiyat, beden eğitimi, rehber öğretmenler, aklınıza gelecek bütün kültür dersi öğretmenleri. İnşaat Bölümü öğretmenlerimiz sıralarımızı zımparaladılar. Tesisat bölümü öğretmenlerimiz tesisatları yapıyorlar, arka taraftaki korkuluklar yapılıyor. Makine Bölümü öğretmenlerimiz korkulukları, pencereleri yerlerine takıyorlar. İş makineleri bölümü forklift, kepçe, silindir bunların hepsi çalışıyor. Elektrik elektronik teknolojisi bölümü öğretmenlerimiz, teknisyenlerimiz elektrik hatlarımızı çekiyor. Yani 7 bölümümüz var 7 bölümümüzdeki görevli öğretmenlerimizin tamamı burada çalışıyor. Hayatında temizlik yapmayan, yapmamış olan arkadaşlarımız bize burada temizlikte ve boyada yardımcı oluyorlar” diye belirtti.
“KİMİMİZ BOYA-BADANA YAPIYOR, KİMİMİZ SIRALARI TAŞIYOR, KİMİMİZ HARÇ KARIYOR, BETON DÖKÜYOR”
16 yıldır Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Dilek Akalın, “1 Eylül’den itibaren okulumuzda göreve başladık, yaz tatilini bitirdik. Burada inşaatımız daha önceden başlamıştı ama baktık yetişemeyecek eğitim-öğretim zamanında. Öğrencilerimizi mağdur etmemek için bütün öğretmenler dört elden sarıldık. Kimimiz boya, badana yapıyor. Kimimiz sıraları yıkıyor, taşıyor. Kimimiz harç karıyor, beton döküyor. Çok güzel, çok keyifli bir çalışma. Hepimiz zevkle yapıyoruz” diye söyledi.
“YERLERİN YIKANMASINA KADAR HER ŞEYİ YAPIYORUZ”
Ayrıca Akalın, tüm mücadelelerinin öğretmenler için olduğunu belirterek, “Branşımla ilgili bir şey yapmadım. Boya, badana yapıyorum. Onda da ölçüm var. Bantları takarken cetvelle ölçüyoruz. Bantlar çekildi. Boyumuzun, gücümüzün yettiği kadarıyla boya yaptık. Diğer kültürcü arkadaşlar edebiyat, İngilizce branşı olsun meslek harici öğretmenler cam, pencere temizliğinden tutunda, yerlerin yıkanmasına kadar aklınıza gelebilecek her şeyi yapıyoruz. Elimizden ne gelirse inşallah yetiştireceğiz. Bizler elimizden geldiğince sabah saat 08.00’de, 09.00’da gelip başlıyoruz. Normalde yarım gün olan seminer programında akşam saat 22.00’lere kadar kalan arkadaşlarımız var. Sırf öğrenciler için. Her şey onlar için” dedi. (İHA)