?>

İslahiye Kaymakamı Soylu: "Yangına 250 üzerinde araç ve 600 üzerine personelle müdahale ediliyor"

?slahiye kaymakamı mehmet soylu (ortada), ilçede etkili olan yangına 250 üzerinde araç ve 600 üzerine personelle müdahale edilerek kısmen kontrol altına alındığını ve yangının yerleşim yerleri ile ormanlık alanları tehdit etmediğini söyledi.

Asayiş - 9 ay önce

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, ilçede etkili olan yangına 250 üzerinde araç ve 600 üzerine personelle müdahale edilerek kısmen kontrol altına alındığını ve yangının yerleşim yerleri ile ormanlık alanları tehdit etmediğini söyledi.

İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, ilçede etkili olan anız ve mera yangını ile ilgili açıklama yaptı. Yangının yüzde 90 oranında hasadı yapılmış alanda etkili olduğunu ifade eden Kaymakam Mehmet Soylu, alevlere 250 üzerinde ile 600 üzerinde personelle müdahale edildiğini de söyledi.

Yangın ile ilgili verileri paylaşan, can kaybı-yaralanma gibi olumsuzlukların olmadığını belirten ve yangının yerleşim yerleri ile ormanlık alanları tehdit etmediğini özellikle vurgulayan Kaymakam Soylu, "İlçemizde 19.00 sıralarında 3 noktada başladığını tahmin ettiğimiz bir anız yangınıyla karşı karşıyayız. Yangına tüm kamu kurumlarımızla ve STK’larımızla Valiliğimiz koordinasyonunda kriz masası oluşturarak müdahale ettik. Şuanda 250 üzerinde araç ve 600 üzerinde personelle müdahale ediyoruz. Şu an itibariyle yangının yerleşim alanlarına etki edebilecek noktalarını kontrol altına aldık. Fakat yaşam alanlarının olmadığı noktalarda yangın devam etmekte. Tüm kurumlardan yeteri kadar personelle mücadeleye devam ediyoruz. Can kaybı ve yaralanma gibi olumsuz bir durum söz konusu olmadı. Yangının ormanlık alana sıçrama ihtimali bulunmuyor. Yangın ovalık alanda devam ediyor. Kısa sürede yangının tamamını kontrol altına almayı hedefliyoruz. Yangının ilk çıktığı anda traktörlerle bazı riskli bölgelere set çekilmesi gerekiyordu. Biz de bu konuda vatandaşlarımızdan destek talep ettik. Vatandaşlarımız da çok hızlı bir şekilde reaksiyon göstererek bizlere destek verdi. Bu araçları şuan tedbir amaçlı tutuyoruz. Yangının yüzde 90’ı sürülmüş ve hasadı yapılmış alanlarda etkili olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Baba, tartıştığı oğlunu pompalı tüfekle vurdu

2024-06-04 16:54 - Gündem

Kahreden "Beyaz Kod" ifadesi

2024-06-05 13:02 - Asayiş

Türkiye genelinde LGS sona erdi

2024-06-02 13:38 - Eğitim

Bursalıları sıcak günler bekliyor!

2024-06-01 09:39 - Bursa

TFF’den Erzincan’a teşekkür

2024-06-01 14:37 - Spor

Başkan Özel: "Yenişehirli çocuklar çok şanslı"

2024-06-02 17:35 - Bursa

Karabulut, Kadın Milli Takım formasını 100. kez giydi

2024-06-01 15:51 - Spor

Beypiliç’te 19 işçi gazdan zehirlendi

2024-06-02 12:30 - Gündem

Evin tavanı çöktü, anne ve bebeği yaralandı

2024-06-02 15:57 - Gündem

Alanya’da sıcak havanın keyfini dünyaca ünlü Damlataş Plajı’nda çıkardılar

2024-06-02 15:09 - Gündem

İlgili Haberler

Otomobil başıboş ata çarptı: Sürücü yaralandı, at telef oldu

03:33 - Asayiş

Tekirdağ’da silahlı kavgada seken mermi 1 kişinin ölümüne sebep oldu

02:15 - Asayiş

Gaziantep’te işçiler arasında silahlı kavga: 1 ağır yaralı

02:06 - Asayiş

Evinde uyuşturucu maddelerle yakalandı

01:59 - Asayiş

Ankara’da kaza yapan aracın sürücüsü bulunamadı

01:49 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset