?>

İstanbul Havalimanı’ndan ilk sefer yapıldı

İstanbul Havalimanı’ndan ilk sefer yapıldı. Türk Hava Yolları’na ait 349 kişi kapasiteli Boeing 777-300 tipi yolcu uçağı, saat 11.10’da Ankara’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı.

Gündem - 6 yıl önce

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nda ilk tarifeli uçuş, düzenlenen törenle gerçekleşti. Türk Hava Yolları’na ait yolcu uçağı saat 11.10’da Ankara’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanı’ndan havalandı. İlk uçuş için gerçekleştirilen programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türk Hava yolları yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) Genel Müdürü Funda ve çok sayıda davetli katıldı. Protokol üyelerinin de aralarında bulunduğu toplam 349 yolcu, Check-in işlemlerinin ardından uçağa biniş yaptı.
İLK SEFERDE THY’NİN EN BÜYÜK UÇAĞI YER ALDI İlk uçuş saat 11.10’da Ankara’ya gerçekleşti.. THY bu ilk sefere özel olarak bünyesindeki en büyük yolcu uçağı olan 349 kişi kapasiteli Boeing 777-300 tipi geniş gövdeli uçağı ayırdı.
YOLCULAR MEMNUN İlk yolculara arasında yer alan Kemal Yassa, “Ankara’da pilotaj öğrencisiyim İstanbul’da ailemle yaşıyorum. Ankara’ya okul için gitmem gerekti. Aslında benim için tesadüf olmadı. Ben zaten araştırıyordum ilk uçağa binmek için. Ben benim işime yaradı, hem de ilk uçuşta olmak benim için çok güzel bir şey. Tarihi bir uçuş herkes için çok güzel bir uçuş olsun” diye konuştu. Diğer bir yolcu Handan Özdemir ise, “Ankara’ya annemin yanına gidiyorum. İlk uçuş olması nedeniyle de ayrı bir keyif. Tesadüfen denk geldi aldık ama güzel oldu” dedi. Türk Hava Yolları ilk aşamada İstanbul Havalimanı’ndan Ankara, Antalya, İzmir, Kıbrıs Ercan ve Bakü’ye tarifeli sefer düzenleyecek. (İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Donarak şehit olan askerlere hakaret eden çocuğa ev hapsi

2018-10-31 12:09 - Asayiş

İzmir’de görkemli final

2018-10-30 02:26 - Gündem

Çanakkale’de inanılmaz olay: Beynine kadar ulaştı

2018-10-30 23:52 - Asayiş

Atatürk Arboretumu hayran bırakıyor

2018-10-30 13:11 - Gündem

Mudanya'da Gülşen rüzgarı esti

2018-10-30 14:24 - Magazin

Mesleki eğitimin kalitesi ERTEV'le artıyor

2018-10-30 12:54 - Bursa

İlçenin hikayeleri beyaz perdeye taşınıyor

2018-10-31 14:41 - Yaşam

Murat Başoğlu gözaltına alındı

2018-10-31 14:09 - Magazin

İşte THY’nin yeni üniformaları

2018-10-29 18:05 - Gündem

Hollandalı milletvekilindan İslamofobik talep

2018-10-31 14:08 - Dünya

İlgili Haberler

Jandarma ekiplerinden şok huzur uygulaması

01:57 - Gündem

Başkan Kahveci, Ramazan sofrasında vatandaşlarla buluşuyor

01:17 - Gündem

Çorum Valisi Çalgan lise öğrencileri ile iftarda buluştu

22:35 - Gündem

STK’lar Kağıthane Belediyesi’nin iftarında bir araya geldi

21:20 - Gündem

Samsun’da Aile Yılı çalışmaları

21:20 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa