?>

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu: “Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır”

?yi parti sözcüsü kürşad zorlu partisinin genel idare kurulu toplantısı’nın ardından “yapılan oynama neticesinde genel idare kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine iyi partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” dedi.

Siyaset - 1 yıl önce

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” dedi.

Partisinin Genel İdare Kurulu Toplantısı’nın ardından parti genel merkezinde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gelecek yerel seçimlerde İYİ Parti’nin herhangi bir ittifak içerisinde olmadan seçimlere gireceğini duyurdu. Zorlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024 seçimlerinde iş birliği yapma teklifini hatırlatarak, “Bu çerçevede Genel İdare Kurulumuz bugün toplanarak, söz konusu teklife ilişkin nihai bir karara varmıştır. Ancak öncelikle aracılığınızla şu görüşlerimizi milletimizle paylaşmak istiyoruz. İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde kendisine çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir” ifadelerini kullandı. "Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır"

Birkaç günlük süreç içerisinde Genel Başkan Meral Akşener’in pek çok parti organıyla bir araya geldiğine dikkati çeken Zorlu, “Başkanımız geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla yetkili kurumlarımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızla istişarelerde bulunarak, bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri de Genel İdare Kurulu üyelerimize aktarma fırsatı bulmuştur. Toplantımızda hemen hemen tüm Genel İdare Kurulu üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından da oylamaya geçilmiştir. Yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Partimizin hür ve müstakil olarak girme kararını almıştır” diye konuştu. Karar oy çokluğu ile alındı

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zorlu, kararın oy çokluğu ile alındığını belirterek, “Bu kararın bir özelliği var. Getirilen bir teklif genel başkanımız tarafından Genel İdare Kurulumuza yansıtıldı, değerlendirilmek üzere getirildi. Orada da bu karar bu şekilde oylandı ve çıktı. Tartışmaya o anlamda kapalı” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa'nın 5 günlük hava tahmin raporu

2023-12-02 08:14 - Bursa

Büyük vurgunda Denizbank'tan açıklama

2023-12-02 17:57 - Gündem

Bursa polisinden uygulama

2023-12-03 15:58 - Bursa

Kütahya’da sokak hayvanları için mama dağıtıldı

2023-11-28 00:06 - Yaşam

P. Karşıyaka durdurulamıyor

2023-12-03 11:22 - Spor

Elazığspor - Hacettepe 1945 maç biletleri satışta

2023-11-30 14:02 - Spor

Teröre bir darbe daha!

2023-12-02 10:42 - Gündem

Bandırmaspor deplasmandan puanla dönüyor

2023-12-02 15:41 - Spor

Serbest piyasada döviz fiyatları

2023-11-28 09:32 - Ekonomi

Gençoğlu, ETÜ’yü gururlandırmaya devam ediyor

2023-11-30 09:22 - Gündem

İlgili Haberler

Turgutlu Belediye Meclisinden Kent Lokantası müjdesi

11:02 - Siyaset

Sıra dışı Başkan; "Ben geldim; dövecekseniz dövün, sövecekseniz sövün"

11:02 - Siyaset

Trump’tan Kanada’ya yeni gümrük vergisi tehdidi

22:37 - Siyaset

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Arap Birliği, Gazze’nin yeniden inşası konusunda "Mısır Planı"nı kabul etti

23:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa

Gemlik Belediyesi 1000 kişiyi iş sahibi yaptı

09:36 - Bursa

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa