?>

İzinler uzatılmayacak: 80 bin kişi cezaevine dönecek

Koronavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinde kalan tutuklu ve hükümlere uygulanan koronavirüs izninin uzatılmayacağı AK Parti kaynakları tarafından açıklandı.

Gündem - 3 yıl önce

2019 yılının Aralık ayında ilk defa Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına aldı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Türkiye'de de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart 2020 tarihinde pandemi ilan etti.
Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde çok sayıda yasak ve kural değişikliği milyarlarca insanın hayatına girdi.
Türkiye'de ise bu süreçte açık cezaevinde kalan hükümlülere koronavirüs nedeniyle izin verilmişti.
Mart ayında açık cezaevi izinleri hakkında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nden açıklama yapılmış ve açıklamada, "5275 sayılı Kanun’un Geçici 9/5. maddesi uyarınca alınan Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 26/01/2022 tarihli yazıları ile “COVID-19 pandemisine ilişkin salgın riskinin ortadan kalkmamış olması nedeniyle hükümlülere verilen COVID-19 izin sürelerinin 2 (iki) ay süre ile uzatılmasına” dair önerisi doğrultusunda açık ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarının infazına karar verilen yükümlüler hakkındaki izin sürelerinin, 31 Mart 2022 tarihinden itibaren 2 (iki) ay süreyle uzatılmasına karar verilmiştir." ifadelerine yer verilmişti.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILMAYACAK

Bugüne kadar 12 defa uzatılan açık cezaevi izinlerinin 31 Mayıs’ta son bulacak olmasının ardından gözler izinlerin yeniden uzatılıp uzatılmayacağına çevrildi. AK Parti  kaynakları, yapılan son toplantılarda, salgının etkisinin azalması ve vaka sayılarının düşmesi sebebiyle izinlerin yeniden uzatılmasına lüzum olmadığını yönünde karar alındığını ifade etti.
Salgın izninden bugüne kadar 200 bin mahkûm faydalandı. 31 Mayıs’tan sonra alınan kararda herhangi bir değişiklik olmaması durumunda yaklaşık 80 bin kişinin yeniden cezaevine döneceği belirtildi.
Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre;  hükümlülere cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak.

200 BİN KİŞİ FAYDALANDI

Salgın izninden bugüne kadar 200 bin mahkûm faydalandı. 31 Mayıs’tan sonra alınan kararda herhangi bir değişiklik olmaması durumunda yaklaşık 80 bin kişinin yeniden cezaevine döneceği belirtildi. Hükümlülere cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek. Cezaevine dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. 
Haftanın Öne Çıkanları

Uykulu genç 5. kattan düştü: Ağır yaralı

2022-05-05 01:26 - Gündem

Otomobilden düşen kadın hayatını kaybetti

2022-05-04 16:05 - Gündem

Anadolu Efes'in rakibi Olympiakos oldu

2022-05-05 12:00 - Spor

Oyak Renault üretime ara verdi

2022-05-03 22:59 - Bursa

Türkiye’nin ilk ve tek kahve müzesi özel müze statüsüne kavuştu

2022-05-04 16:04 - Gündem

Hentbol'da millilerden güzel başlangıç

2022-05-03 15:29 - Spor

Eşini boğarak öldürmeye çalıştı

2022-05-05 01:13 - Gündem

Sigaraya zam: İşte yeni fiyatlar!

2022-05-05 11:56 - Ekonomi

Türkiye'de koronavirüs

2022-05-05 01:06 - Gündem

Bayram günü en büyük acıyı yaşadı

2022-05-02 18:55 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Özdoğan: "Ramazan’da 200 haneye günlük sıcak yemek ulaştırıyoruz"

14:31 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehitlerimiz asla unutulmayacak"

14:23 - Gündem

Besnili polis memuru Hacı Ali Küpeli son yolculuğuna uğurlandı

14:28 - Gündem

Kastamonu’da tır sürücülerinin park çilesi: Defalarca ceza kesildi

14:10 - Gündem

Nevşehir tarihinin en büyük altyapı projesi sürüyor

14:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem