?>

KAEÜ, Avrupa Kalite Yönetim süreci başvurusunu tamamladı

KAEÜ, AVRUPA KALİTE YÖNETİM SÜRECİ BAŞVURUSUNU TAMAMLADI

Eğitim - 2 yıl önce

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ), YÖKAK’ın KAP sürecinden sonra Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Mükemmellik Modeli (EFQM) süreci başvurusunu tamamladı.

Kalite çalışmalarıyla adından söz ettiren Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, kalite süreci adımlarını atmaya devam ediyor. 2015 yılında kalite yolculuğuna başlayan üniversite, Türkiye’nin tüm birimleriyle Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan ilk devlet üniversitesi olma unvanını da aldı. Kalite süreçlerindeki diğer adımlardan biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecini de başarıyla tamamlayan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, KAP ile birlikte Türkiye yükseköğretiminde kalite süreçlerinin önemli bir kriteri daha tamamlamış oldu. Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ve KAP ile kalite süreçlerinde model haline gelen üniversite, şimdi de kalite süreçlerinin bir diğer adımı olan European Foundation for Quality Management (EFQM Mükemmellik Modeli) için adım attı. EFQM Mükemmellik Modeli için kalite süreçlerinde kendinden emin adımlarla ilerleyen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, EFQM Mükemmellik Modeli Tanıtım Toplantısı ve ardından da EFQM Mükemmellik Modeli Eğitimlerine başladı. Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan kaliteyi yerleştirmeyi gaye edinen üniversite, kalite çalışmalarındaki başarıları ile artık kalitenin adresi olduğunu da tescilledi. ’EFQM Tanıma ve Ödül Programı’ 2023 yılı ’Üstün Performansta Yetkinlik Aşamalarına’ başvuru yapan üniversite hazırlık çalışmaları tamamlandı. 2020 yılında EFQM Modeli tanıtımı ile başlayan, ardından eğitimlerin alınması ve yapılan öz değerlendirme çalışmaları ile devam eden EFQM Tanıma ve Ödül Programına hazırlık çalışmaları, Üstün Performansta Yetkinlik Aşamalarına yönelik EQFM sistemine girişler yapıldı ve saha hazırlık çalışmasına sürecine geçildi.

EFQM Modelinin yedi kriterine yönelik olarak belirlenen kriter çalışma grupları, kendi kriterleri ve alt ölçütlerine yönelik olarak ’Ne yapıyoruz (Yaklaşımı), Bunu nasıl yapıyoruz (Yayılımı), Nasıl ve ne zaman gözden geçiriyoruz (Değerlendirme ve iyileştirme), Bunu nasıl gösteriyoruz (Kanıt) ve Süreçten’ sorumlu birimleri içeren ve 174 sayfadan oluşan başvuru dokümanını hazırlandı. Kriter çalışma gruplarının yanı sıra her birimden belirlenen Birim EFQM Temsilcileri, 03-06 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek olan saha değerlendirmesine yönelik hazırlık çalışmalarını yürütecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Festival coşkusu Kdz. Ereğli’yi sardı

2023-07-08 01:48 - Magazin

Bursa'da sobayı benzinle yakmak istedi, evi yaktı

2023-07-10 10:06 - Bursa

Togg’a bir haftada ikinci zam!

2023-07-10 14:39 - Bursa

İznik'te şiddetli yağmur sele neden oldu

2023-07-08 16:36 - Bursa

Doğru tercih için Bursa Büyükşehir yanınızda

2023-07-04 12:39 - Bursa

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tır devrildi: 1 ölü

2023-07-06 16:38 - Bursa

Yeşil Çevre’de 25. yıl gururu

2023-07-06 16:54 - Bursa

Baba ile oğlu vuruldu

2023-07-05 10:53 - Gündem

Dini nikahlı eşini ensesinden vurarak öldürdü

2023-07-10 17:11 - Gündem

Sultangazi'de ormanlık alanda yangın çıktı

2023-07-10 18:15 - Gündem

İlgili Haberler

Tekirdağ’da polis uygulama noktasında Yeşilay etkinliği düzenlendi

15:47 - Eğitim

Keçiborlu’da Jandarma Köpek Timleri öğrencilere mesleği tanıttı

15:49 - Eğitim

Aliağa’da 57 yıllık Namık Kemal İlkokulu, yeniden hizmete açılıyor

15:34 - Eğitim

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere 3 milyondan fazla deneme seti desteği

15:08 - Eğitim

Rektör Altun, 2209 projelerinde yer alan öğrenciler ile bir araya geldi

14:39 - Eğitim

Günün Manşetleri

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa