Moza, İngiliz Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada, ülkesine zaman zaman eleştiriler yöneltilen işçi hakları konusunda, başkanı olduğu Katar Vakfının hazırladığı beyannameyi, hükümetin uygulamaya koyduğunu belirtti.Birden bire ilgi odağı olduklarını dile getiren Moza, "Bunun belli bir ajandaya göre yapıldığının farkındayız. Neden Katar diğerlerinden ayrılıyor? Avrupa'da göçmenlerin gördüğü muameleye ne demeli? Bizim sorunlarımızdan daha büyük ölçekte bir sorun görüyorum çünkü bizim göçmenlerimiz geliyor ve gidiyor fakat Avrupa'daki göçmenlerin toplumun bir parçası olması gerekiyor ve kötü muameleyle karşılaşıyor" ifadesini kullandı.
Batı basınındaki ülkesine ilişkin haberleri eleştiren Moza, "Basın, bizi zengin ancak parasıyla ne yapması gerektiğini bilmeyen insanlarmışız gibi yansıtıyor. Servetimiz, bize bahşedilmiş ve onu nasıl kullanacağımızı biliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Moza, "Katar basınının hükümet söyleminin dışına çıkmadığı" eleştirilerinin anımsatılması üzerine, "Katılıyorum. Basınımız istediğimiz ölçekte gelişmedi ancak bazı şeyler değişiyor. Belki yavaş ama sürekli. Biliyoruz ki değişim her halükarda gerçekleşecek" diye konuştu.
"Arap dünyasındaki kadınların davasını neden üstlenmediği" sorulan Şeyha Moza, "Toplumun bir bölümüne bakıp ona odaklanmamalısınız. Kadınlara eğitim vermek istiyorsanız erkekleri de eğitmelisiniz. Eğer erkeklere eğitim verirseniz kadınlarının eğitim görmesini de sağlarsınız" yanıtını verdi.Moza, Arap dünyasındaki gelişmelere ilişkin ise "Geriye gidiş var ancak ayaklanmaların etkileri tam olarak sonuçlanmadı. Arap baharı boyunca olanlar, insanların akıl ve kalplerinde hala canlı" değerlendirmesinde bulundu.