Ateş, yaptığı açıklamada, fakültenin, uzak yol gemilerine kaptan ve mühendis yetiştirmek amacıyla Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği, gemi inşa sektörü için Gemi İnşaatı ve Gemi Makinaları Mühendisliği’nin yanı sıra denizcilik sektörünün kara ayağı olan limanlar başta olmak üzere diğer kara organizasyonlarına nitelikli personeller yetiştirmek için Denizcilik İşletmeleri Yönetimi olmak üzere dört sütun üzerinde kurulduğunu belirtti.
İSTE’nin Teknoversite vizyonu kapsamında üniversitenin misyon ve ilkelerine bağlı kalarak, belirlenmiş olan akademik vizyon rehberliğinde, stratejik hedeflere uygun olarak, eğitim, araştırma-geliştirme (Ar-Ge) konularında küresel işbirliklerini önemseyen, ulusal ve uluslararası alanda adından söz ettirmeyi ve bu düzeyi uluslararası eğitim standartları ve akreditasyon kriterleri çerçevesinde geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Ateş, şunları kaydetti:
“Dünya ve ülkemiz dış ticaretinde mal taşımacılığının yaklaşık yüzde 90’lık bölümü deniz yolu ile gerçekleşiyor. Denizcilik sektörünün büyüme eğilimi devam edecek. Mezun olacak öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşamayacak. Bu bölümden mezun olan öğrenciler yaklaşık 3 bin ile 10 bin dolar arası aylık gelir elde etme şansı bulacak.”
İHA