?>

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Mehmetçiğin Ada'ya gelişine tanıklık edenler, o anları anlattı

Kıbrıs Barış Harekatı'nın gerçekleştiği 20 Temmuz 1974 günü Türk askerinin Ada'ya gelişine tanıklık eden Kıbrıslı Türkler, Mehmetçiğin gelişiyle sevinç, huzur ve güven duygularını ve yaşadıklarını anlattı.

Gündem - 2 yıl önce

Lefkoşa
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında Halkın Sesi gazetesinde çalıştığını belirten gazeteci Akay Cemal, Türk askerinin Kıbrıs'a çıktığı gün kızının doğduğunu fakat harekatı izlediği için kızının doğumunda bulunamadığını söyledi.
Gazetenin çatısından Gönyeli'ye inen paraşütçüleri gördüklerini belirten Cemal, "Ben 20 Temmuz sabahı paraşütle inen Mehmetçiği gözlerken doğum anını göremediğim kızıma bir gün sonra 'Müjde' adını verdim. Türk askerinin gelişi, bize ve Kıbrıs Türk halkına müjde olmuştu." ifadesini kullandı.

Türk askerinin Kıbrıs'a barış getirdiğini vurgulayan Cemal, Türkiye sayesinde bugün kendi devletlerinde özgürce yaşamanın sevinci içinde olduklarını dile getirdi.
Müjde Cemal de adını gururla taşıdığını belirterek Mehmetçiğin Kıbrıs'a ayak bastığı gün doğduğu için mutlu olduğunu söyledi.

"Türk askeri, harekatla o zor günleri unutturdu"

Serdarlı köyünde yaşayan ve 20 Temmuz 1974'te 16 yaşında olan Sare Küçükoğlu, "Tankların üzerinde Türk askerini görünce çok sevindim. Askerlere koşup su verdik, sonra annemle pilav yapıp askerlere ikram ettik." diye konuştu.
Küçükoğlu, Mehmetçiğin Kıbrıs'a huzur ve güven getirdiğini ifade etti.

Eski Serdarlı Belediye Başkanı Erdin Sütçüoğlu da Kıbrıs Barış Harekatı öncesinde köylerini savunmak için Türk Mukavemet Teşkilatına (TMT) katıldığını belirterek 20 Temmuz 1974 sabahı gelen nakliye uçaklarındaki paraşütçüleri silahının dürbünüyle gördüğünü ve çok sevindiğini ifade etti.
Dürbünle uçak kapsındaki paraşütçü askeri gördükten sonra arkadaşlarına bağırarak "Bizim için bir şey kalmadı Mehmet geldi." dediğini söyleyen Sütçüoğlu, 1974 öncesi zor günlerden geçtiklerini fakat Türk askerinin harekatla o zor günleri unutturduğunu kaydetti.
Haftanın Öne Çıkanları

Araç tamamen yandı

2023-07-18 09:59 - Asayiş

15 Temmuz şehitleri Uludağ’ın zirvesinde anıldı

2023-07-17 11:13 - Bursa

Bursa'da küle dönen ahırda hayvanlar telef oldu

2023-07-18 16:44 - Bursa

BTÜ aday öğrencilerle buluşuyor

2023-07-13 16:48 - Bursa

Mudanya’da buğday hasadı zamanı

2023-07-19 14:58 - Bursa

Demirtaş’ın yolları hem güzel hem güvenli

2023-07-14 10:31 - Bursa

Yazılım ile geleceğe atılım

2023-07-19 17:05 - Teknoloji

Yatalak hastalar için ’akıllı yatak’

2023-07-19 14:28 - Teknoloji

Birleşik Krallık, nükleer enerji kapasitesini mini modüler reaktörlerle artıracak

2023-07-18 15:07 - Teknoloji

ADASTEC ile otonom otobüsler yolda

2023-07-18 12:05 - Teknoloji

İlgili Haberler

Espark’ta deprem farkındalık sergisi düzenlendi

12:09 - Gündem

Şehit Er Tarık Daşar, 31. yılında unutulmadı

12:13 - Gündem

Tenis Federasyonu Bursa İl Temsilciliğine Aslıhan Köse atandı

12:13 - Gündem

Bakırköy’de bir hafta önce çöken ve yapılmayan yol vatandaşı isyan ettirdi

12:06 - Gündem

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofraları büyük ilgi görüyor

12:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa