?>

Kızılcahamam Devlet Hastanesinde MR sonuçları en geç 3 gün içerisinde çıkıyor

Kızılcahamam devlet hastanesi’nde günde ortalama 60 vatandaş mr hizmetinden yararlanabilirken, sonuçları ise en geç 3 gün içerisinde ulaşabiliyor.

Sağlık - 9 ay önce

Kızılcahamam Devlet Hastanesi’nde günde ortalama 60 vatandaş MR hizmetinden yararlanabilirken, sonuçları ise en geç 3 gün içerisinde ulaşabiliyor.

Ankara’da yer alan Kızılcahamam Devlet Hastanesi’nde, 2023 yılının Haziran ayından itibaren MR hizmeti verilmeye başlandı. Hizmetten yararlananların ise sadece ilçe halkı olmadığı, çevre ilçe ve illerden de gelen hastaların yararlandığı kaydedildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan hastane Başhekimi Kemal Akın, şöyle konuştu:

“2023 yılı Haziran ayında hastanemiz bünyesine kazandırılan ve büyük bir eksikliği gideren MR cihazımız Kızılcahamamlı halkımızın dışında çevre il ve ilçelerden büyük ilgi görmeye başladı. Bu cihazı ilçemize hastanemize kazandıran Başta Cumhurbaşkanı Özel Kalemi Büyükelçi Hasan Doğan’a Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlarına çok teşekkür ederim”.

“MR cihazımız en yeni donanım ve teknolojiye sahip”

Radyoloji uzmanı Erdem Arslan ise MR’ın günde 60 hastaya kadar çekim kapasitesi olduğunu belirterek, “Radyolojik tetkikler doğru ve hızlı tanı koyabilmek için büyük önem taşımaktadır. Hastanemizde röntgen, mamografi, kemik dansitometri, tomografi ve ultrason hizmetleri yanında 2023 yılının Haziran ayından itibaren MR çekim hizmeti de verilmektedir ‘1,5 Tesla’ MR cihazımız en yeni donanım ve teknolojiye sahip. Bu sayede kaliteli ve hızlı teşhis hizmeti verebiliyoruz. Hastanemizde şu aşamada en geç 3 gün içerisinde, genellikle aynı gün ya da ertesi gün MR çekim hizmeti sağlanmakta ve 3 iş günü içerisinde de raporlanmaktadır. Bu sayede hastalarımızın daha etkin ve hızlı bir şekilde teşhis ve tedavileri sağlanabilmektedir. Cihazımızda ilaçlı ve ilaçsız olarak Beyin, Boyun, Orbita, Lomber, Servikal, Torakal, Toraks, Tüm Batın, Omuz, Dirsek, El Bileği, Ayak Bileği, Diz, Kalça Eklemi, Kolanjiografik ve anjiografik tetkikler başta olmak üzere tüm incelemeler yapılabilmektedir. MR birimimizde günlük ortalama 30-40 hastaya hizmet verilmekte olup 60 hastaya kadar çekim yapılabilmektedir. Hastanemiz güçlü kadrosu ve teknolojik alt yapısı ile başta Çamlıdere, Çerkeş ve Gerede olmak üzere çevre il ve ilçelerden de hastalara hizmet vermektedir. İlçe dışından istenmiş olan MR çekimleri için hastalarımız hastanemiz radyoloji sekreterliği ile görüşerek bilgi ve randevu alabilirler” ifadelerine yer verdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Genç kız motosiklet kazasında hayatını kaybetti

2024-06-11 17:26 - Gündem

Türkiye’nin ilk Hidrojen Vadisi projesi

2024-06-12 11:42 - Bursa

BM Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths: "Gazze’de 1 milyon kişi açlık ve ölümle karşı karşıya kalacak!'

2024-06-12 19:28 - Gündem

Bu Yaz “TRT Spor Yazı” olacak

2024-06-11 11:25 - Spor

CHP Genel Başkanı Özel: Ezilenlerin sesini duyurmak için mücadeleye devam edeceğiz

2024-06-08 13:18 - Gündem

Manisa BBSK, Ozan Bulkaz’a emanet

2024-06-10 20:30 - Spor

YKS’nin son oturumu YDT başladı

2024-06-09 15:54 - Eğitim

Genç kadın sevgilisini ilaçla zehirledi

2024-06-08 13:23 - Gündem

Tarihi Kentler Birliğinde Kütahya’yı Başkan Kahveci, Meclis Üyesi Mankan ve Başkan Yardımcısı Uyanık temsil etti

2024-06-08 17:35 - Siyaset

A Milli Futbol Takımı, Almanya’ya geldi

2024-06-11 20:51 - Spor

İlgili Haberler

Kadıköylüler, Dünya Obezite Günü’nde farkındalık oluşturmak için sahilde yürüdü

13:44 - Sağlık

Obezite merkezi şifa dağıtıyor

13:01 - Sağlık

‘Obezite ömrü 10 yıl kısaltıyor’

12:52 - Sağlık

Hakkari Sağlıklı Hayat Merkezinde aile hekimleri ile buluşma

12:46 - Sağlık

İyi bakterilerle daha sağlıklı bir yaşam

12:23 - Sağlık

Günün Manşetleri

Bursa tekstili Los Angeles'ta

13:30 - Bursa

Bursa'nın en önemli trafik sorununda çözüm!

13:22 - Bursa

Bursa'da gerçekleşecek depremde yıkılacak bina sayısı açıklandı

13:13 - Bursa

Bursa'da fabrika bekçisi ölü bulundu

13:07 - Bursa

Beykoz Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

12:42 - Gündem