?>

KKTC'de "Bilim Lefkoşa"nın açılışı gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) bilim ve teknoloji merkezi Bilim Lefkoşa'nın açılışı yapıldı.

Teknoloji - 1 yıl önce

Lefkoşa
Başkent Lefkoşa'nın tarihi Arabahmet Mahallesi’nde yer alan ve farklı bilim alanlarında atölyeler ile gençlere ücretsiz öğrenme imkanı sağlayacak merkezin açılış töreninde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye'nin teknoloji alanında gösterdiği başarıları Kuzey Kıbrıs'a aktarmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "Bizim gençlerimizin önünü hiç kimse tıkayamaz, bizim gençlerimiz her şeye layıktırlar." dedi.

Ambargo altında her türlü haksızlığa maruz kalan Kıbrıs Türk halkı ve gençliğine fırsatlar verilmesi halinde yeni Aziz Sancar'lar yetiştirilebileceğini söyleyen Tatar, büyük baskı ve zulme rağmen ayakta durmayı başaran Kıbrıs Türk halkının bilim ve teknolojide de başarılı bir şekilde ilerleyeceğini kaydetti.

"Güçlü bir gençlik geliyor"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da bilimin önemli bir güç olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilim ve teknolojiye önem verdiğini hatırlattı.

KKTC’li gençlerin bilim ve teknoloji ile yoğrularak ülkenin geleceğine önemli bir katkı sağlayabileceklerini belirten Bak, "Güçlü bir gençlik geliyor. Burada gençlerin bilim ve teknoloji ile ilgilenecekleri bir kapı açıldı. Bu kapıda gençler için çok fazla fırsat var. Dünyanın 5’ten büyük olduğunu gösterecek gençler geliyor." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin son 21 yılda milli teknolojiye yaptığı yatırımlar ve savunma sanayindeki gelişmelere dikkati çeken Bak, bu alanlardaki son gelişmelerle birlikte Türkiye'nin önemli bir güç sağladığına işaret etti.

Teknofest KKTC'ye geliyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da Türkiye’de gerçekleştirilen Teknofest’e bu yıl 1 milyondan fazla katılımcının başvurduğunu anımsatarak, gençlerin teknoloji ve bilimle dünyayı değiştirebileceğine olan inancını dile getirdi.
Bilim Lefkoşa'nın matematik, astronomi, uzay ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri ve girişimcilik atölyeleri ile gençlere eğlenerek öğrenme imkanı sağlayacağını kaydeden Bayraktar, "Teknofest'in en kısa zamanda Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirilmesi hedefindeyiz." diye konuştu.

Bayraktar, bilim ve teknolojinin insanların acılarını dindirmek için kullanılmasının önemine işaret ederek, teknolojinin adalet, iyilik, merhameti de desteklemesi gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Bilim Lefkoşa, kurdele kesilerek hizmete açıldı.
Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı projesi olan Bilim Lefkoşa, Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği (KEİ) Ofisi ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) destekleri ile Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü işbirliğinde hayata geçirildi.
KKTC'nin önemli bir bilim ve teknoloji üssü olması öngörülen Bilim Lefkoşa'da bulunan matematik, astronomi, uzay ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik ve dene-yap atölyeleri öğrencilere ve gençlere ücretsiz hizmet verecek.
Açılış törenine, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Bilim ve Zeka Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Tümer, KEİ Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan, KKTC Yükseköğretim, Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı, üniversite öğrencileri ve gençler katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzon Fener'i söndürdü !

2023-11-04 21:18 - Bursa

Uludağ Üniversitesi taşınmazları ihale usulü ile kiraya verecek

2023-11-03 15:01 - Bursa

‘Yüzyılın İzleri’ BursaFotoFest’te

2023-11-01 11:37 - Bursa

Ehliyet sınavında düzenekle yakalandılar

2023-11-01 08:58 - Gündem

Rusya: Geçen ay Ukrayna'ya ait 37 uçağı düşürdük

2023-11-01 17:28 - Dünya

Ziraat Türkiye Kupası: Bandırmaspor: 3 - Alanya Kestelspor: 1

2023-11-01 16:47 - Spor

Akşener’den CHP Genel Başkanı seçilen Özel’e tebrik

2023-11-05 12:22 - Gündem

P. Karşıyaka’nın konuğu Bursaspor

2023-11-04 10:34 - Spor

Bodrum’u fırtına vurdu

2023-11-04 17:08 - Gündem

Milli triatlet Selinay Tuğçe Kır'ın öncelikli hedefi olimpiyat kotası alabilmek

2023-11-07 17:38 - Spor

İlgili Haberler

Terme’de bilim şenliği için protokol imzalandı

17:28 - Teknoloji

Türk Telekom, kapsamlı gerçek zamanlı gemi algılama testini 5G-A şebekesi üzerinden gerçekleştirdi

14:47 - Teknoloji

"Amacımız, her bir müşterimiz için en iyi deneyimlerle dijital devrime yön vermek"

12:42 - Teknoloji

Liselilerin SARPKAN projesi afet bölgelerinde kesintisiz iletişim sağlayacak

11:09 - Teknoloji

Fındık üreticilerine yapay zeka destekli mobil uygulama

10:14 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa

Zelenskiy'den hızlı çark!

19:06 - Siyaset