?>

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 35 bin TL oldu

Kocaeli büyükşehir belediyesi'nde çalışan 10 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzalar atılırken en düşük işçi maaşı 35 bin 40 tl oldu.

Gündem - 1 yıl önce

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 10 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesinde imzalar atılırken en düşük işçi maaşı 35 bin 40 TL oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 10 bin 500 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gerçekleştirilen imza töreninde çalışanlar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a alkış ve sloganlarla teşekkür etti. Sözleşme, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ve Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı tarafından imzalandı. "Mutluluğun resmini birlikte çizdik"

İmza töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, "’Mutluluğun resmini yapabilir misin?’ derler ya işte mutluluğun resmi bu. ’Mutlu şehir’ diye yola çıktık. ‘Allah razı olsun’ desinler diye çalıştık. Hep, ’Belediye şehrin bize bir emanetti ve bu emanetin gereğini yapacağız’ dedik. Ben bunu bir başıma yapmadım, sizlerle yaptım. Bu şehir belediyenin hizmetlerinden memnunsa sizlerin sayesinde oldu. Çalışanları mutlu olmayan şehrin mutlu olması mümkün değil. Öncelikle çalışma arkadaşlarımızı mutlu etmek istedik" dedi. "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin mali yapısı en sağlam belediyesidir"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en borçlu belediye olduğu algısına değinen Başkan Büyükakın, “Anlatmamıza rağmen ’Tahir Büyükakın Büyükşehir Belediyesi’ni borç batağına batırdı’ diyebiliyorlar. Bu Yuvacık Barajı’nın borcu. Büyükşehir Belediyesi’ni borç batağına batıran sizsiniz. Borç yönetimi sayesinde işçilerimin yüzünü güldürebiliyorum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin mali yapısı en sağlam belediyesidir. Hazine’den başka kimseye borcumuz yok. Bankaları ve diğer borçları eklediğimizde en borçlu belediye İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Sigortasını, vergisini ödeyemeyen ve kapısına haciz dayanan bu zihniyetteki belediyeler ortada" ifadelerini kullandı. "En düşük ücreti 35 bin 40 TL yaptık"

"Peygamberimiz, ’İşçinin alnın teri kurumadan hakkını verin’ diyor diyen Büyükakın, "Sizi ötekiler olarak hiç görmedik. Beraber yürüdüğümüz yol arkadaşlarımız olarak gördük. İmkanlarımızı sonuna kadar zorlayalım dedik. Türkiye’nin en iyi anlaşmalarını yaptık. Yüzü gülen işçi vatandaşa hizmet ederken de onları mutlu eder. Sizi enflasyona ezdirmeyen, elimizdeki imkanların en iyi olacak şekilde düzenleme yaptık. En düşük maaşın 34 bin 40 TL olacak şekilde bir düzenleme yaptık. Personelden gelen artış talebine sonrası bin TL daha artış yaparak en düşük ücreti 35 bin 40 TL yaptık" dedi. "Bizim inancımızda insana çalıştığının karşılığı anlayışı vardır"

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy ise "Bizim inancımızda insana çalıştığının karşılığı anlayışı vardır. Hep birlikte bunun mücadelesini veriyoruz. Emek olmadan ekmek olmayacağını biliyoruz. Hiç kimseyi ayırt etmeden, her bir üyemizi kutsal görerek çalıştık, çalışıyoruz. Her sıkıntıda yanımızda olan ve yoldaş olmaktan onur duyduğum Başkan Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum. Protokolün kentimiz ve emekçilerimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşan Hizmet-İş Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, "Hem işveren hem de sendika olarak bu birlikteliğimizi ortaya koymuş bulunmaktayız. Bu sözleşmenin daha güzel protokollere emsal teşkil etmesiniz arzu ediyorum. Kentimiz için hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Geriye dönük farkların ödemesi de yapılacak

Protokol ile 2023 ücretlerine taban iyileştirilmesi yapıldıktan sonra tüm yevmiye ve sosyal haklara zam yapıldı. Protokolün imza tarihi olan 15 Şubattan geriye dönük farkların ödemesi de yapılacak. 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak olan zammı çalışanlar davul zurna eşliğinde halaylarla kutladı. Sözleşme kapsamındaki tüm çalışanlara her ay aile yardımı adı altında bin 729,45 TL ödeme yapılacak. Böylelikle yapılan sözleşme ile Büyükşehir’de en düşük net ücret 35 bin 40 TL oldu. Büyükşehir, İSU ve Belde AŞ’de çalışan personeli ilgilendiren toplu sözleşmede işçilerin en düşük günlük ücreti 640 TL’den bin 130 liraya çıkarıldı. Bu artışa ilave olarak 92 TL olan yemek ücreti 157 TL’ye yükseltildi. 50 TL olan yol ücreti de 80 TL oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Güllerin Sesi Kadınlar Korosu konseri

2024-02-12 14:10 - Magazin

Bursa açıklarında kargo gemisi battı

2024-02-15 08:46 - Bursa

Ocakta unutulan yemek yangına neden oldu

2024-02-10 02:37 - Asayiş

Çağdaş Bodrum Spor galibiyete odaklandı

2024-02-09 16:28 - Spor

Bahçeli'den Türk Birliği mesajı

2024-02-09 15:39 - Gündem

Konyaspor ile MKE Ankaragücü 34. randevuda

2024-02-10 10:10 - Spor

Manisa’nın otopark ihtiyacına dev bir çözüm daha

2024-02-10 15:57 - Ekonomi

Cinsel organı olmadan dünyaya geldi

2024-02-15 12:08 - Gündem

BUDO'dan sefer iptalleri

2024-02-15 12:58 - Bursa

Sevgilinin yüzünü güldüren kampanya

2024-02-13 09:29 - Bursa

İlgili Haberler

Özer Celep ‘Kutsal Emanetlerin’ bakımını yapıyor

18:27 - Gündem

Tarım Bakanı Yumaklı, Eskişehir Valiliğini ziyaret etti

18:31 - Gündem

Koçarlı Belediyesi’nde iki aylık maaşlar hesaplara yatırıldı

18:21 - Gündem

Acun Ilıcalı ve Saadetin Saran hakkında hapis kararı!

18:06 - Gündem

Hamur Kaymakamı Mahir’den yetim ve öksüz çocuklara doğum günü sürprizi

18:04 - Gündem

Günün Manşetleri

Acun Ilıcalı ve Saadetin Saran hakkında hapis kararı!

18:06 - Gündem

Türkiye Yunanistan sınırına duvar örüyor!

17:43 - Gündem

CHP'ye bir dava daha!

17:00 - Gündem

Bursa Tophane Surları özgürlüğüne kavuşuyor

16:29 - Bursa

Bir sağlık emekçisi daha saldırıya uğradı

16:19 - Gündem