?>

Konteyner kentteki depremzedelere günlük 2 bin bardak kahve ikram ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da, konteyner kentlerde yaşayan depremzedelere günlük yaklaşık 2 bin bardak ücretsiz kahve ikram ediliyor.

Gündem - 2 yıl önce

Malatya
"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerde evlerini kaybeden ve Battalgazi ilçesindeki Teknokent Geçici Konaklama Merkezi'ndeki konteyner kente yerleştirilen depremzedeler, burada devletin sağladığı imkanlarla yaşamını sürdürüyor.
Sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin de desteklerinin devam ettiği konteyner kentte, "Kahve Dünyası" markası da konuşlandırdığı ikram aracında günlük yaklaşık 2 bin bardak ücretsiz kahve dağıtıyor.

Firmanın stant sorumlusu Serap Çoban, AA muhabirine, Malatya'daki bir alışveriş merkezinde çalıştığını belirterek, depremlerden sonra konteyner kentte yerleştirilen depremzedelere her gün kahve ikramında bulunduklarını söyledi.
Depremlerden Malatya halkının çok etkilendiğini ve yaraları sarmak için herkesin seferber olduğunu anlatan Çoban, "Kahve kültürünü anımsatmak için böyle uygulama yaptık. Depremlerin ilk günlerinden sonra şirketimiz her bölgede kahve ikram araçlarıyla insanlara hizmet veriyor. Net rakam vermek mümkün değil, bazen rakam değişebiliyor, her pakette 40 bardak kahve var, günlük yaklaşık 40-50 paket ikramda ediyoruz. Yani ortalama günlük 2 bin bardak ikramda bulunuyoruz." diye konuştu.

Konteyner kentte kalan depremzede Aysel Kaya, depremlerin ardından bir süre çadırda kaldıklarını ve daha sonra konteyner evlere geçtiklerini belirterek, burada tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.
Malatya'daki depremlerde eşinin üzerine olan çok sayıdaki evin yıkıldığını anlatan Kaya, firması yetkilileri ve personellerine ikramlardan dolayı teşekkür etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Bursa İçin 5 Günlük Hava Durumu

2023-04-29 20:58 - Bursa

Bursaspor’a FIFA’dan müjdeli haber

2023-05-01 11:50 - Bursaspor

Bursa'da motora sıkışan kedi için seferberlik

2023-04-25 10:54 - Bursa

Bursa'nın 600 yıllık bayramı

2023-04-30 12:15 - Bursa

İzmir’de İbrahim Tatlıses’in de oturduğu site yandı

2023-04-27 23:50 - Magazin

BUSİAD'da felsefe söyleşisi: "Aydınlanma meydan okumadır"

2023-04-26 20:51 - Bursa

TOFAŞ çıkışını sürdürmek istiyor

2023-04-28 11:50 - Bursa

Koyun kırkarken akıma kapılan çiftçi öldü

2023-04-26 22:23 - Bursa

Keles kabuğunu dev yatırımlarla kırıyor

2023-04-28 17:58 - Bursa

TMMOB Bursa'dan 'Gezi' açıklaması

2023-04-25 16:02 - Bursa

İlgili Haberler

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Kalitenin sektördeki gücü vurgulandı

09:07 - Gündem

19 yıl makam şoförlüğü yapıp, toplam 27 yıl hizmet ettiği belediyeye başkan oldu

08:52 - Gündem

Çocuk ve gençler arasında tehdit unsuru

08:14 - Gündem

Vali Eldivan, VKS toplantısına katıldı

04:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Sağlık çalışanları iş bırakıyor!

09:11 - Gündem

Bursa'da DEAŞ terör örgütü operasyonu

08:11 - Bursa

ÜVEY EVLATLIĞA DEVAM !

08:05 - Bursa

Bursa Nilüfer'de silahlar konuştu

03:17 - Bursa

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa