?>

Koruyucu anne 4 çocuğu sevgi ile büyütüyor

Muş’ta yaşayan Tuba Karakaya isimli vatandaş, koruyucu anneliğini üstelendiği 4 kardeşi öz çocuklarından ayırmıyor.

Gündem - 10 ay önce

Muş’ta yaşayan Tuba Karakaya isimli vatandaş, koruyucu anneliğini üstelendiği 4 kardeşi öz çocuklarından ayırmıyor.
Muş’ta yaşayan 2 çocuklu Karakaya ailesi, 4 ay önce bir yakınlarından etkilenerek koruyucu aileliğini üstlendiği 4 kardeşi çocuklarından ayırmıyor. 4 kardeşe koruyucu aile olup, onları sevgi ile hayata hazırlayan ev hanımı Tuba Karakaya, sevgi ve şefkatli anneliği ile yürekleri ısıtıyor. Çocuklara sadece bir ev değil, aynı zamanda sevgi dolu bir aile ortamı da sunan Karakaya, gündelik ihtiyaçları karşılarken her bir çocuğun duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarına da özenle yaklaşıyor. Aile ortamında sevgiyle büyüyen çocuklar, Tuba Karakaya’nın şefkatiyle hayata sıkı sıkı tutunuyorlar.
Kendi çocukları gibi sevdiği 4 çocuğa ev sahipliği yapan Karakaya, çocukları sevgi ile büyütmenin kendisinin en büyük amacı olduğunu ifade ederek, “İki çocuğum var. Dört tane de koruyucu aile olduğum çocuk var. Çocuklar ile beraber burada, bu evde mutlu bir şekilde yaşıyoruz. Sevgi her şeyi iyileştirir. Ben buna çok inanıyorum. Çocuklarıma da bunu elimden geldiğince göstermeye çalışıyorum. İhtiyaçları olsun her şeylerini karşılamaya çalışıyoruz ama belli bir noktada sevgimizi tam göstermeye çalışıyoruz. Onları büyütmek, onları iyi bir şekilde hayata hazırlamak benim en büyük amacım. Çocuklarıma güvenli bir yuva olmak, çocuklarıma güvenli bir yuva sunmak beni çok mutlu ediyor. Her çocuğumun benim için ayrı bir yeri ve ayrı bir hikâyesi var” dedi.
Anneler Günü’nün kendisi için çok özel bir gün olduğunu söyleyen koruyucu anne Tuba Karakaya, “Bu özel günü ben ve çocuklarım birlikte geçiriyorum. Her çocuk sevgi dolu bir yuvaya ve güvenli bir limana ihtiyaç duyar. Bu nedenle tüm annelere ve koruyucu annelere seslenmek istiyorum. Sevgiyle, sabırla, anlayışla çocuklarımıza yaklaşalım. Onları yıpratmayalım. Onları anlamak ve desteklemek, onların hayatlarını pozitif etkileyecek. Unutmayalım ki, her çocuk sevgiyle büyür ve sevgiyle gelişir. Koruyucu annelerin sevgi dolu yürekleri, anneler gününün anlam ve önemine ışık tutuyor gerçekten. Çocuklara sevgi dolu bir yuva sunan ve onlara sevgiyle sarılan koruyucu anneler, koruyucu aileler gerçek annelik duygusunun en güzel örneklerini sunuyorlar” ifadelerini kullandı.
Çocuklarının eğitimlerinden de yakından ilgilendiklerini belirten Karakaya, “Çocukların okulları var ve eksik oldukları kısımlar var. Eğitim hayatları benim için çok önemli. Ev ödevlerinde hepimiz birlikte yardımcı oluyoruz. Bu iş tamamen sevgiyle bitiyor aslında. Bunu iş gibi görmeyeceksin. O çocuğun sana, senin sevgine ihtiyacı var. Biz bunu elimizden geldiğince onlara göstermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Anneler Günü dolayısıyla koruyucu aileyi evinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kırtay da, “Koruyucu ailelerimiz başta olmak üzere tüm annelerimizin anneler gününü kutluyoruz. Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak Muş’ta toplamda 35 koruyucu ailemizin yanında 63 çocuğumuz bulunuyor. Biz de 12 Mayıs günü, bu özel günde Muş’ta bulunan koruyucu ailelerimizi, destek elemanlarımız ile birlikte ziyaret ediyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Gemlik polisi uyuşturucuya göz açtırmıyor

2024-05-09 19:18 - Bursa

Türkiye’nin inovasyon haritası Yıldız Techno GSYF ile yeniden çiziliyor: 1 milyar TL’lik dev fona start verildi

2024-05-10 09:41 - Teknoloji

Yatırımcılar ve projeler "Ar-Ge Proje Pazarı 2024" etkinliğinde buluştu

2024-05-07 17:16 - Ekonomi

Denizli Sanayi Odası ‘En Mutlu İş Yerleri’ listesine giren ilk STK oldu

2024-05-07 15:51 - Ekonomi

Hitit Üniversitesi’nden “Terörizm ve Radikalleşme ile Mücadele ve Türkiye’nin PKK terörizmiyle Mücadelesi” kongresi

2024-05-07 18:44 - Gündem

Keçiören Belediyesinden ödeme kolaylığı

2024-05-08 11:47 - Ekonomi

Van’a mayıs ayında lapa lapa kar yağdı

2024-05-07 08:37 - Yaşam

Bolu’da ulaşıma yüzde 63 zam

2024-05-10 02:06 - Ekonomi

MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek

2024-05-10 19:39 - Yaşam

Eski milli güreşçi Hüseyin Gezer hayatını kaybetti

2024-05-08 14:22 - Spor

İlgili Haberler

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehitlerimiz asla unutulmayacak"

14:23 - Gündem

Besnili polis memuru Hacı Ali Küpeli son yolculuğuna uğurlandı

14:28 - Gündem

Kastamonu’da tır sürücülerinin park çilesi: Defalarca ceza kesildi

14:10 - Gündem

Nevşehir tarihinin en büyük altyapı projesi sürüyor

14:13 - Gündem

Başkan Kepenek Honazlı kadınlara çiçek takdim etti

14:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem