?>

Kraliyet teknesi Bodrum’da yarışıyor

TÜRKİYE YELKEN FEDERASYONU, ULUSLARARASI DRAGON BİRLİĞİ (IDA), TÜRK DRAGON BİRLİĞİ (TDB) VE BODRUM AÇIKDENİZ YELKEN KULÜBÜ (BAYK) TARAFINDAN TÜRKİYE’DE İLK KEZ DÜZENLENEN 2023 DRAGON DÜNYA ŞAMPİYONASI BAŞLADI.

Spor - 2 yıl önce

Türkiye Yelken Federasyonu, Uluslararası Dragon Birliği (IDA), Türk Dragon Birliği (TDB) ve Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen 2023 Dragon Dünya Şampiyonası başladı. Yarışan tekneler arasında İngiliz Kraliyet Ailesi’nin efsanevi teknesi Bluebottle da yer alıyor.

29 Mayıs - 2 Haziran tarihlerinde düzenlenen ve 7 ülkeden 24 teknede 100’e yakın sporcunun mücadele ettiği şampiyonada son hazırlıklarını Bodrum Limanı’nda tamamlayan sporcular, startın verileceği parkurda yerini aldı. Uluslararası Dragon Birliği Başkanı Martin Payne tarafından verilen start ile 2023 Dragon Dünya Şampiyonası heyecanı başladı. Sert rüzgar ve dalgalar, yarışmacılara zaman zaman zor anlar yaşatıyor. Şampiyonaya katılan ülkeler arasında Türkiye, İsviçre, Portekiz, İngiltere, Macaristan, Avustralya, Belçika yer alıyor. Yarışlarda toplam 8 Türk ekibi ve 30 Türk yelkenci yer alıyor. Yarışan tekneler arasında Kraliçe II. Elizabeth ve Edinburgh Dükü Prens Philip’e düğün hediyesi olarak verilen Dragon sınıfının efsanevi teknesi Bluebottle da yer alıyor.

Organizasyon Komitesi Başkanı Cüneyt Büyükuçak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada iyi bir yarış beklediklerini dile getirerek, “Dragon 1930 yıllarında tasarlanmış ve 2023’e kadar aynı standartlarda üretilmekte olan bir tekne. 1972 yılına kadar zaten olimpik bir sınıftı. Şu anda Dünya’da yarışan en üst düzey yelkencilerin bulunduğu bir sınıftır. Şu anda da zaten biz onları konuk ediyoruz burada. Rekabet seviyesinin çok yüksek olduğu bir yarış beklentimiz var. Zaten ön yarışlarda, yani Türkiye Açık Şampiyonası’nda ve Grand Prix dediğimiz Nisan ayında yaptığımız yarışta da bu rekabet seviyesini gördük. Çok heyecanlı yarışlar oluyor” diye konuştu.

İngiliz Kraliyet Ailesi’nin teknesi Bluebottle ile ilgili konuşan Cüneyt Büyükuçak, “Bluebottle teknesi. İngiliz Kraliyet Ailesi’nin. Royal Yat Britanya ile birlikte kurduğu bir vakfın sahip olduğu bir tekne. Bu tekne orijinal olarak Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip’e düğün hediyesi olarak verilmiştir. Prens Philip, dragon yarışlarına katılıp birçok başarı kazanmıştır bu tekneyle. Bu tekne 1948 yılında inşa edildi ve hala rekabetçi formunu korumakta. Zaten Açık Türkiye Şampiyonası’nı kazanan tekne de bu tekne oldu” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’nın mavi bayrağı ikiye çıktı

2023-05-25 15:24 - Bursa

Teknosa’ya ECHO Awards ödülü

2023-05-26 09:36 - Ekonomi

Bursa sahillerinde gönüllü temizlik

2023-05-27 11:35 - Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesinin Hatay'daki konteyner kentlerinde 10 bine yakın afetzede konaklıyor

2023-05-25 13:47 - Bursa

Kurtalan’da KETEM açıldı

2023-05-27 11:42 - Sağlık

BUSKİ faaliyetlerine meclis onayı

2023-05-24 11:17 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York'taki Türkevi saldırısı açıklaması: “Bu teröristi bulmanız, gereğini yapmanız gerekiyor”

2023-05-22 22:32 - Siyaset

Fenerbahçe Beko, play-off çeyrek finalde Tofaş ile eşleşti

2023-05-22 23:39 - Spor

Bursa İznik’te yollar yenileniyor

2023-05-23 11:52 - Bursa

Kaçan sürücü 30 kilometre süren kovalamacada yakalandı

2023-05-23 23:23 - Asayiş

İlgili Haberler

Altekma’da play-off sevinci

15:26 - Spor

Kadir Genç: "Her şeye rağmen o kupa buraya gelecek"

15:22 - Spor

Fenerbahçe’de, Rangers maçı hazırlıkları başladı

15:12 - Spor

Göztepe Voleybol, yarı finale galibiyetle başladı

15:06 - Spor

Beşiktaş, Gaziantep FK maçı hazırlıklarına başladı

14:52 - Spor

Günün Manşetleri

Tutuklu bulunan gazeteciler hakkında karar!

15:40 - Gündem

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten Ramazan mesajı

15:33 - Magazin

Mesut Mestan Bursaspor'dan alacağını sildi

15:12 - Bursaspor

Özgür Özel: Ülkedeki işsiz ordusu Kuzey Avrupa ülkelerinin nüfusuyla yarışıyor

15:05 - Gündem

Mudanya'da ihtiyaç sahipleri ücretsiz bir şekilde 'Gıda Bankası'na gidebilecek

14:22 - Bursa