?>

KYK’ya yapılan yurt başvuru sonuçları açıklandı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı.

Gündem - 8 yıl önce

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınma talebinde bulunan öğrencilerin yurt başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebiliyor. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını e-devlet üzerinden kolayca yapabilecek. Öğrencilerin 9 Eylül 23.59’a kadar e-devlet şifresiyle https://www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını yaptırmaları yeterli olacak. Dileyen öğrenciler, kazandıkları yurda giderek de şahsen kaydolabilecek.
YEDEK YERLEŞTİRMELER 11, 14 VE 18 EYLÜL’DE
Öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için ilk üç yedek yerleştirme tarihi de açıklandı. Buna göre ilk yedek yerleştirme 11 Eylül’de, ikinci yedek yerleştirme 14 Eylül’de, üçüncü yedek yerleştirme de 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.
Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya https://yurtkur.gsb.gov.tr adresinde yer alan e-ödeme ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor.
İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. KYK yurtlarının aylık ücretleri, 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL olarak uygulanıyor.

YURT KAYITLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi üzerinden yurt kayıt işlemleri linkinden taahhütname onayı yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun olduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.
Yurtta barınmaya başlandığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde en az 4 adet fotoğraf, kan grubu belgesi, öğrenci belgesi ve Kurum tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasının yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekiyor.
Öğrencilerin kaydoldukları üniversitenin akademik takvim başlangıcına göre yurtta barınmaya başlaması gerekiyor. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor. Başvuru esnasında özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurtta barınmaya başladığı tarihte ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.
Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

(İHA)

Haftanın Öne Çıkanları

Namaz sonrası ABD’ye tepki: Skandaldır

2017-09-01 13:01 - Gündem

Çavuşoğlu bayram namazını Bursa Ulucami'de eda etti.

2017-09-01 12:51 - Bursa

Boğaz kana büründü

2017-09-01 17:02 - Gündem

"İçmek isteyen meyhaneye gitsin"

2017-09-01 13:23 - Gündem

Şehitlikte hüzünlü bayram

2017-09-01 17:01 - Bursa

Sürücüler maket araçların artırılmasını istedi

2017-08-30 20:28 - Asayiş

2 ayda bir kansere yakalandı, savaşı kazandı

2017-08-31 14:10 - Yaşam

"Suriye’de siyasi çözüm DEAŞ’la mücadele kadar önemli"

2017-09-01 13:20 - Gündem

Kaçan kurbanlık dana çocuğu hastanelik etti

2017-08-31 19:17 - Yaşam

1 terörist ölü ele geçirildi

2017-09-01 13:21 - Gündem

İlgili Haberler

Başkan Özdoğan: "Ramazan’da 200 haneye günlük sıcak yemek ulaştırıyoruz"

14:31 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehitlerimiz asla unutulmayacak"

14:23 - Gündem

Besnili polis memuru Hacı Ali Küpeli son yolculuğuna uğurlandı

14:28 - Gündem

Kastamonu’da tır sürücülerinin park çilesi: Defalarca ceza kesildi

14:10 - Gündem

Nevşehir tarihinin en büyük altyapı projesi sürüyor

14:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem