?>

Lise öğrencileri aldıkları dalgıç eğitimiyle gelecekte iş imkânı yakalıyor

RİZE’NİN ÇAYELİ İLÇESİNDE ÖĞRENCİLERE VERİLEN DALGIÇLIK EĞİTİMİ İLE BİRLİKTE ALDIKLARI SERTİFİKAYLA SUALTINDA İŞ İMKÂNI SAĞLIYORLAR.

Eğitim - 1 yıl önce

Rize’nin Çayeli ilçesinde öğrencilere verilen dalgıçlık eğitimi ile birlikte aldıkları sertifikayla sualtında iş imkânı sağlıyorlar.

Rize’nin Çayeli ilçesinde yaşayan Nedim İrfanoğlu, 2015 yılında İstanbul’dan memleketi Rize’ye döndü. Yaklaşık 27 yıldır dalış eğitmenliği yapan İrfanoğlu, öğrencilere bildikleriyle katkı sağlamak istedi. Bunun üzerine Çayeli Denizcilik Lisesi Spor Kulübü bünyesinde Uluslararası PADİ Sertifikalı dalış eğitimi kursları vermeye başladı. Çayeli Ahmet Hamdi İshakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi oğrencilerin ve sivil kursiyerlerin katıldığı kurs sürecinde teorik, havuz ve deniz eğitimleri veriliyor. Verilen eğitimleri tamamlayan ve sınavlarda başarılı olan öğrenciler sertifika alıyor. Sertifika alan öğrenciler gelecekte sualtında yapılan işlerde çalışma fırsatı yakalıyor. “Denizcilik Lisesinin öğrencilerine ücretsiz olmak şartıyla eğitimler vermek istedik”

Eğitimlerin ücretsiz bir şekilde verildiğini söyleyen Nedim İrfanoğlu, “İstanbul’da büyüdüm. Dalış eğitmenliğini İstanbul’da okudum. 27 yıldır dalış eğitmenliği yapıyorum. İstanbul’dan Rize’ye 2015’de kesin dönüş yapmak istedim. Şehir hayatından sıkıldım. Buraya döndüğüm zamanda Denizcilik Lisesinin öğrencilerine ücretsiz olmak şartıyla eğitimler vermek istedik. Bütçemizi çıkardılar. Malzemelerimizi okul bünyesinde aldık. Tesisimizde var. Öğrencilerimizin dışında sivil halkada ücretli bir şekilde eğitim veriyoruz. Onun ücretiyle de sertifikaları alıyoruz” ifadelerini kullandı. “Bu bir yaşam tarzı”

Eğitmen İrfanoğlu öğrencilerin aldıkları sertifika sayesinde geliri iyi işlerde çalışabileceklerini belirterek “Dönemsel olarak değişiklik gösteriyor. Genelde yaz aylarında dalış kursları planlıyoruz. Dalış kurslarının devam etmesi halinde maksimum 1 hafta içerisinde teorik, havuz çalışmaları ve denizde eğitimlerle mezuniyet sağlanabiliyor. Onun dışında sertifikalanmış olan öğrencilerimiz bizlerle turlara gelmesi halinde turlarda dalış becerilerini arttırarak bir üst eğitimi de almaya hak kazanıyorlar. Birinci kriterimiz oğrencinin denizi sevmesi gerekiyor. Yüzme biliyorsa 15 yaş üstü olur. Yaş ve denizi sevmesi bizim için yeterli oluyor. Biz karşıdan ne kadar heves alıyorsak bizde hevesle öğretiyoruz. Artık Türkiye’de sualtı bölümleri var. Sualtı artık Dünyada belli bir yere geldi. Bu bir yaşam tarzı. Herkesin bir hobisi vardır. Bu bir kuvvetli bir hobi. Dalış çok güzel bir çevre sağlar. Ufkunuz açık olur. İş imkânı olarak kullanmak istiyorsak benim gibi dalış eğitmeni olabilir. Onun dışında sualtı sanayi kursları bitirip sualtına ait işleri yapabilir. Bu işler yüksek gelir grubuna giriyor. Bu işin yelpazesi geniş” diye konuştu. “Bende sualtını merak ettiğim için bu sporu yapmaya karar verdim”

Okulun öğrencilerinden Berat Cerrah, sualtını merak ederek dalış sporuna başladığını ifade ederek “Sualtında yaşanabilecek sıkıntıları öğreniyoruz. Bu riskli bir spor. Önlemini almazsan çok riskli bir hal alıyor. Sualtı güzel. Herkesin yapmasını tavsiye ederim. Bende sualtını merak ettiğim için bu sporu yapmaya karar verdim. Önce havuzda başladık şimdi de denizde çalışıyoruz. İlerisi için dalgıçlık aranan bir iş. Sualtı kaynakları yapan insanlar var” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'nin Suriye politkası!

2023-09-05 13:36 - Gündem

Çektikleri video kurgu çıktı: Gözaltına alındılar

2023-09-04 17:18 - Gündem

BDDK'den kredilerin amacına uygun kullandırılmasına ilişkin karar

2023-09-04 17:47 - Ekonomi

Elazığ’da kontrolden çıkan araç yoldan çıktı: 2’si ağır 3 yaralı

2023-09-02 00:34 - Asayiş

Kuraklık, Van Gölü Havzası'nda konaklayan flamingoların yaşam alanlarını değiştirdi

2023-09-05 13:47 - Gündem

Kahramankazan Belediyesi TEKNOFEST’te yerini aldı

2023-08-31 10:45 - Teknoloji

Pelikan ’Tosun’ bu yaz da Foça’yı tercih etti

2023-09-03 10:17 - Yaşam

Samsun’da metrekareye 103 kilo yağış düştü, şehir sel sularıyla doldu

2023-09-03 10:16 - Yaşam

Bursa’da "Önce Yaya" uygulaması yapıldı, kural tanımaz sürücülere ceza kesildi

2023-09-01 14:03 - Bursa

Fenerbahçe’nin rakiplerini tanıyalım

2023-09-01 17:15 - Spor

İlgili Haberler

Ardahan’da öğrencilere bağımlılıkla mücadele eğitimi

16:48 - Eğitim

Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş, öğrencilerle bir araya geldi

16:48 - Eğitim

Manisa’daki okullarda 3. derste "Yeşilay" anlatıldı

16:30 - Eğitim

Tekirdağ’da polis uygulama noktasında Yeşilay etkinliği düzenlendi

15:47 - Eğitim

Keçiborlu’da Jandarma Köpek Timleri öğrencilere mesleği tanıttı

15:49 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bursa Yiğitler'de kentsel dönüşüm kurası

16:46 - Bursa

Bursa'da cezaevi firarisi yakalandı

16:27 - Bursa

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa