?>

Mersin’de ilk kez düzenlenen ’Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali’ coşkuyla başladı

Akdeniz belediyesi'nin mersin’de ilk kez düzenlediği uluslararası akdeniz su sporları festivali, yerli ve yabancı 500’ü aşkın sporcu ve yüzlerce sporseverin yoğun ilgisiyle başladı.

Spor - 1 yıl önce

Akdeniz Belediyesi’nin Mersin’de ilk kez düzenlediği Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali, yerli ve yabancı 500’ü aşkın sporcu ve yüzlerce sporseverin yoğun ilgisiyle başladı. Yelken yarışları, su kayağı, helikopter, can kurtarma, çim hokeyi, plaj hentbolu ve voleybolu, badminton, kite sörf, çim hokeyi ve kaykay gibi farklı 15 dalda yarışmalar ve oyunlarla dolu dolu geçecek festival 2 gün sürecek.

Mersin Millet Bahçesi sahil etabında, ’Rüzgar Deniz, Rota Akdeniz’ sloganı ile düzenlenen Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali’nin açılışı büyük bir ilgiyle gerçekleşti. Festivalin ilk günkü programına Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Oğuz Aydın, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve su sporuna gönül veren 7’den 70’e yüzlerce vatandaş katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Başkan Mustafa Gültak, seçildikleri günden beri Akdeniz’de hep ilkleri yaptıklarını söyledi. Millet Bahçesi’nin de Mersin’de bir ilk olduğunu belirten Gültak, "Sahil etabı, 90 dönümün üzerinde bir yer var burada. Dolayısıyla biz ne yapıyoruz? Bugün ve yarın uluslararası bir su sporu festivali yapıyoruz. 6 ülkeden farklı sporcuların katıldığı 13 dalda burada birçok oyun yapılacak. Uluslararası çapta bir oyun olduğu için farklı ülkelerden insanlarımız geliyor, Türkiye’den sporcularımız geliyor. Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün desteklediği takımların, bizlerin desteklediği takımların oyunları olacak. Kumda yapılacak olan hentbol maçlarından, voleybol maçlarından, çim hokeyinden, dalışlardan, 500 metre ve 2 bin 500 metre olmak üzere açık deniz yarışları gibi birçok alanda burada sporlar yapılacak. Yarın itibariyle bitireceğiz ama Mersin’de ilk" dedi. Gültak: "Mersin’in ve Akdeniz’in marka değerini yükselteceğiz"

Mersin’de uzun bir sahil şeridi olmasına rağmen bu tür bir festivalin yapılmamış olmasını büyük bir eksiklik olarak değerlendiren Gültak, "İnşallah hemen arkamızda bulunan Çamlıbel Su Sporları Merkezi’ni de bitirdiğimizde Mersin’de bir eksiği de tamamlamış olacağız. Çünkü bu sporcularımızı denize ulaştırmak için marinaya tekneleri götürdük, marinadan buraya getirdik. İnşallah onunla birlikte millet bahçesi ve bu aradaki bütün tesisleri koyduğumuzda Mersin’in ve Akdeniz’in marka değerini yükselteceğiz. Hava güzel, bu ayda bu havayı bulmak, bu denizi bulmak kolay değil. Mersin’in Türkiye’de ve dünyada tanınmasını ve Akdeniz’in tanınmasını sağlayacağız. Balık festivalinden sonra denizle alakalı ikinci bir su sporları festivali yapılması de hem mersine hem Türkiye’ye hayırlı olsun" diye konuştu.

Mersin’in bir liman şehri olduğunu vurgulayan Mustafa Gültak, "Dolayısıyla limanın genişlemesi tabi ki önemli bir proje. 300 milyon Dolar’ın üzerinde bir yatırım gelecek ve yüzde 25 oranda kapasitesi artacak. Bu şu demektir. Hem Mersin’e faydası olacak hem de Türkiye’ye faydası olacak demektir. Biz bu projeyi baştan beri destekledik ancak bize dava açtılar. Şehrin 3 yılını kötü manada etkiledi. Fakat 3 yıl geciktirse de bugün mahkeme kararları bitti. Liman genişleme alanı büyüyor. İnşallah burada milyonlarca dolarlardan bahsedeceğiz. Bu dolarlar ülkemizde kalacak, ihracat olacak. Türkiye’nin ve dünyanın en büyük limanının geri kalmasını engellemek Mersin’in kaderiyle oynamak demektir. Mersin’de şuna sesleniyoruz. Odalar ve diğer sivil toplum örgütlerine sesleniyoruz. Sadece bu limanla kalmayalım, ikinci bir limanı da alalım ve yapalım. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Bey’le de görüştüğümüzde yap-işlet-devret modeliyle ikinci limana izin vereceklerini, her türlü desteği vereceklerini de söylediler. Biz de buradan Mersindeki konuyla ilgili herkese sesleniyoruz. Gelin bir masaya oturalım. Vali beyin öncülüğünde, milletvekillerimizle birlikte bunu masaya yatıralım. İkinci limanı kazandırdığımız andan itibaren şu olacak. Mersin dünyada 5. veya 6. liman şehri olacak. Bu artık Mersin’i ilgilendiren değil, Türkiye’yi ilgilendiren bir proje. Gelin bu konuyu masaya oturarak konuşalım, netleştirelim ve bakanlığımızın desteğini alarak Türkiye’mizin de kaderini değiştirecek 2. limanı da yapalım diyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından 2 gün sürecek Uluslararası Akdeniz Su Sporları Festivali çerçevesinde ilk günkü yarışma, oyun ve etkinlikler başladı. Yerli ve yabancı 500’ü aşkın sporcu, yelken yarışları, su kayağı, helikopter, can kurtarma, çim hokeyi, plaj hentbolu ve voleybolu, badminton, kite sörf, çim hokeyi ve kaykay gibi farklı 15 dalda yarışmalarla 2 gün boyunca su sporlarındaki hünerlerini sergileyecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzon Fener'i söndürdü !

2023-11-04 21:18 - Bursa

Bursa'da eş zamanlı operasyon

2023-11-09 13:50 - Bursa

Akşener’den CHP Genel Başkanı seçilen Özel’e tebrik

2023-11-05 12:22 - Gündem

Bodrum’u fırtına vurdu

2023-11-04 17:08 - Gündem

Milli triatlet Selinay Tuğçe Kır'ın öncelikli hedefi olimpiyat kotası alabilmek

2023-11-07 17:38 - Spor

Bursa'da ev yangını

2023-11-06 10:08 - Bursa

Silah kaçakçılığına yönelik 66 ilde yapılan operasyonda 715 şüpheli yakalandı

2023-11-07 09:48 - Bursa

Arkadaşıyla oyun oynuyordu: Yola koşan çocuk seyir halindeki otomobilin altında metrelerce sürüklendi

2023-11-05 15:43 - Asayiş

Short Track’ta Federasyon Kupası heyecanı

2023-11-05 09:45 - Spor

Yarım düzine bir motosiklete bindiler

2023-11-10 12:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Basketbol Şampiyonlar Ligi: Tenerife: 90 - Aliağa Petkimspor: 83

01:28 - Spor

Real Madrid, derbiyi kazanarak avantaj yakaladı

01:18 - Spor

Galatasaray ve Fenerbahçe, PFDK’ya sevk edildi

20:26 - Spor

A Milli Takım, 10 Haziran’da Meksika ile karşılaşacak

20:32 - Spor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’a 46 gün hak mahrumiyeti

20:19 - Spor

Günün Manşetleri

Bursa OSB’lere doymuyor! Sıra Gemlik’te

00:10 - Bursa

Alinur Aktaş’tan Özel’e tepki

22:52 - Siyaset

Suat Toktaş serbest bırakıldı

22:06 - Asayiş

İnegöl'de Kurşunlu dereleri ıslah ediliyor

21:23 - Bursa

Domaniç-İnegöl karayoluna taş düştü

20:07 - Bursa