?>

Muş’ta yaralı ayı tedavi altına alındı

Muş’un varto ilçesine bağlı muskan köyünde yaralı halde bulunan bir ayı, duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine kurtarıldı.

Yaşam - 3 ay önce

Muş’un Varto ilçesine bağlı Muskan köyünde yaralı halde bulunan ayı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’nde tedaviye alındı.

Muskan köyünde yaralı halde bulunan ayı, duyarlı vatandaşların ihbarı üzerine Varto Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan ayı, Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Ekipler, hayvanı tedavisi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezi’ne nakletti. Burada uzman veterinerler tarafından tedavi altına alınan ayının rehabilitasyon süreci titizlikle devam ediyor.

Tedavi ve iyileşme sürecinin hassasiyetle yürütüldüğünü belirten yetkililer, ayının sağlığına kavuşabilmesi için gereken tüm müdahalelerin yapıldığını ifade etti. Yetkililer, vatandaşları yaban hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet ederek, bu tür durumlarla karşılaşıldığında hemen ekiplere haber verilmesi gerektiğini vurguladı. Tedavinin tamamlanmasının ardından ayı doğal yaşam ortamına bırakılacak.

Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir’de otobüs kazası

2024-11-18 10:16 - Asayiş

İki otomobil çarpıştı: 3 yaralı

2024-11-14 14:12 - Bursa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya’ya gitti

2024-11-17 09:46 - Gündem

GEDSET Maltepe’ye geldi, 7.2 büyüklüğündeki deprem canlandırıldı

2024-11-13 17:55 - Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı ile NEÜ arasında iş birliği protokolü

2024-11-14 13:38 - Eğitim

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Karayalçın: “Endometriozis çocuk sahibi olmayı zorlaştırabilir”

2024-11-18 10:45 - Sağlık

Trakya’da ’Yalın Hastane Eğitimi’

2024-11-18 17:48 - Sağlık

Trump, Adalet Bakanı olarak Matt Gaetz’i aday gösterdi

2024-11-13 23:52 - Siyaset

Kayseri tam not aldı

2024-11-17 17:51 - Spor

Milli motosikletçi Sofuoğlu, ’Ağabeyim’ dediği dünya şampiyonu Razgatlıoğlu’nun izinden gidiyor

2024-11-13 14:07 - Spor

İlgili Haberler

Kaleli öğrenciler halk oyunları yarışmasından şampiyonlukla döndü

08:16 - Yaşam

Ağrı’da dondurucu soğuklar etkisini sürdürüyor

07:22 - Yaşam

Alanya’da dinamitle patlatılan dağ, karayolunu 6 saat kapalı tuttu

18:16 - Yaşam

Atça’daki sezonun son deve güreşine yoğun ilgi

17:30 - Yaşam

Bitlis’in doğal güzellikleri havadan görüntülendi

17:14 - Yaşam

Günün Manşetleri

Yağmurda kayan araç kaza yaptı, 5 kişi yaralandı

02:31 - Bursa

Edip Akbayram yaşamını yitirdi

20:05 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

Özgür Özel: "Hesap sormayanlardan hesap sormak zorundayız"

18:19 - Siyaset

TBMM'de bu hafta yoğun geçecek!

17:59 - Gündem