Kentin geleneksel yaşam kültüründe unutulmakta olan örf ve adetlerinin geleneksel hayatta kullanılan objeler ile anlatıldığı Bursa Yaşam Kültürü Müzesi ile Balkanlar, Kafkasya ve Kırımdan Bursa’ya son 200 yıllık süreçte yapılan göçlerin ve göç ile kurulan hayatların işlendiği Göç Tarihi Müzesi’nde gerçekleştirilen drama atölyeleri renkli görüntülere sahne oldu.
Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nün koordinesinde drama eğitmenlerince gerçekleştirilen etkinlik, müze severlerden tam not aldı. Döneme özgü kostüm seçimleri ve doğaçlamaların yer aldığı atölye çalışmasına katılan ziyaretçiler, Bursa’nın 1920 ve 30lu yıllardaki yaşam kültürüne drama yöntemiyle tanık oldu. Özel Altınşehir Koleji öğrencileri ile Cumhuriyet Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler de Bursa Göç Müzesi’ni doğaçlama canlandırmaların yapıldığı atölye çalışmaları ile tanıma fırsatı buldu. Yaşayan Müze hedefiyle gerçekleştirilen drama atölyesine katılan ziyaretçiler, geçmişte keyifli bir yolculuğa çıkarken, müzelerde sergilenen eserleri yaşayarak tanımanın keyfini çıkardılar. Bursa müzelerindeki drama atölyelerine katılım için yaş sınırlaması bulunmuyor.
Bursa Müzelerini drama atölyesi ile gezmek isteyenlerin gruplar halinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’ne bağlı ilgili müzeleri arayıp rezervasyon yaptırabilir ya da ayrıntılı bilgi için https://www.bursamuze.com adresini ziyaret edebilirler.
İHA