?>

Gürer: “Her köye bir ziraat mühendisi görevlendirilsin”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylerin tarım faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi amacıyla her köye bir ziraat mühendisi görevlendirilmesi için Kanun Teklifi hazırladı.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, köylerin tarım faaliyetlerini daha etkin hale getirilmesi amacıyla her köye bir ziraat mühendisi görevlendirilmesi için Kanun Teklifi hazırladı.
Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Kanun Teklifinde, köylerde ziraat mühendislerinin görevlendirilmesinin, kırsalda tarımsal üretimi ve dolayasıyla verimliliği artıracağını, bu durumun ülke ekonomisine de ciddi katkı sağlayacağını ifade etti. 
 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Köy Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hazırladı. 
 CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, teklifinde Köylerin, Türkiye'nin tarım faaliyetlerinin önemli bir kısmının gerçekleştirdiği bölgeler olduğuna dikkat çekerek, “Bu nedenle, köylerin tarım faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi, ülkenin gıda güvenliği ve ekonomik kalkınması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu konuda da ziraat mühendisleri, tarım sektörünün gelişmesi ve sürdürülebilirliği açısından vazgeçilmez bir meslek grubu olduğu unutulmamalıdır” dedi. 

KÖYLERİN KALKINMASINA BÜYÜK ETKİSİ OLUR 

Ziraat mühendislerinin, tarım bilimi ve teknolojisi alanında eğitim almış, tarım faaliyetlerinin her aşamasında görev alabilen uzmanlar olduğuna işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “ Ziraat mühendisleri, toprak analizleri yaparak, toprağın verimliliğini artıracak önerileri, bitkisel üretimde, uygun ekim nöbeti, gübreleme, sulama, hastalık ve zararlılarla mücadele gibi konularda çiftçilere danışmanlık yapmaları tarım sektörü açısından son derece önemlidir. Ayrıca hayvansal üretimde, hayvanların beslenmesi, yetiştirilmesi, sağımı ve hastalıklarının tedavisi gibi konularda çiftçilere aktaracakları bilgiler hayvancılığın gelişmesine de olanak sağlayacaktır. Köylere ziraat mühendislerinin görevlendirilmesi ile tarım faaliyetlerinde ve üretim verimliliğinde artış yaşanacak olup, köylerin kalkınmasına da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

İSTİHDAMA KATKI SAĞLAR 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ayrıca, köylerde ziraat mühendislerinin istihdamının, işsizlik sorununun azaltılmasında önemli bir rol oynayacağına da değinerek, “Üniversiteden mezun olan ziraat mühendisleri için istihdam alanı sağlanmasına, tarımsal üretimin ve üretici kazancının artması sonucu çiftçiliğin cazip hale gelmesi ve istihdam sağlar boyutlara ulaşılabilmesine yol açacaktır” şeklinde konuştu. 

TARIMSAL ÜRETİM ARTAR

Gürer, köylere ziraat mühendisi görevlendirilmesinin, tarımsal üretimin verimliliğini, maliyetini, kalitesini ve çevreye olan etkilerini artırmaya yardımcı olacağını, bu nedenle, köylerin tarım faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için ziraat mühendislerinin görevlendirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. 

KÖY KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununa aşağıdaki ek madde eklenmiştir.
"Ek Madde 19- Köylerde tarım faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığınca ziraat mühendisi görevlendirilmesi zorunludur. Ancak, nüfusu 500'den az olan köyler için ilgili Tarım ve Orman il müdürlükleri tarafından ortak ziraat mühendisi görevlendirilebilir. Bu köyler arasındaki mesafenin 3 kilometreden az olması gerekir.
Köydeki ekili alanın il müdürlüğünce yetersiz olduğunun anlaşıldığı durumlarda, birinci fıkradaki en az gerekli nüfus şartı sağlansa bile, ortak ziraat mühendisi görevlendirilebilir. Bu durumda, birleştirme yapılan köy sayısı üçü geçemez.
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.
Haftanın Öne Çıkanları

Soner Aydoğdu: “Beşiktaş’ı yenecek güçteyiz, kimse yenilmez değil”

2023-11-22 17:17 - Spor

Atıcılar Havuzu Faciaya Davetiye Çıkarıyor!

2023-11-26 12:09 - Bursa

Bursa Altıparmak Caddesi araç trafiğine kapatılacak

2023-11-24 17:22 - Bursa

Atakum’da “Yaşayan Parklar” ile şiddetle mücadele

2023-11-20 16:37 - Gündem

Bursa'da aranması olan çok sayıda şahıs yakalandı

2023-11-24 14:46 - Bursa

Yunanistan'da emekliler maaş zammı istedikleri eylemde Filistin'e destek mesajı verdi

2023-11-24 17:03 - Dünya

İşte Exxen ve ExxenSpor'un zamlı fiyatları!

2023-11-25 10:23 - Bursa

Güzel voleybolcu Zehra Güneş'in paylaşımı büyük beğeni topladı

2023-11-21 07:53 - Bursa

Tarihi Üzüm Pazarı’nda 4. etap restorasyon çalışmaları devam ediyor

2023-11-21 18:07 - Yaşam

Armağan Çağlayan'dan Müge Anlı'ya Tepki

2023-11-23 19:30 - Magazin

İlgili Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: "Yarınları kan ve gözyaşına boğmak isteyenlere geçit vermeyeceğiz"

23:23 - Siyaset

Süleyman Soylu’nun acı günü

23:26 - Siyaset

Vali Bakan’dan hastanede inceleme

22:51 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Türkiye olarak, kadına yönelik şiddetle mücadelemizi büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz"

22:25 - Siyaset

Beyaz Saray, Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Witkoff’ın Rusya’ya gideceğini doğruladı

22:02 - Siyaset

Günün Manşetleri

DEM Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep etti

17:26 - Gündem

Mustafa Bozbey, Türkiye gündeminde en çok konuşulan başkanlar arasında

16:41 - Bursa

Trafik polisine acımasızca saldırdı

16:18 - Gündem

Bozbey'den Bursaspor Çağrısı !

15:00 - Bursaspor

Bursa Büyükşehir'den 4 bin kişilik iftar

14:56 - Bursa