?>

Öğrenci ve öğretmenler afet bölgesine yaptıkları 48 adet seyyar tuvalet ve duşu gönderdiler

EPREMİN ARDINDAN YARALARIN SARILMASI İÇİN HAREKETE GEÇEN AFYONKARAHİSAR’DAKİ LİSE ÖĞRENCİSİ VE ÖĞRETMENLER AFET BÖLGESİNE KABİN TUVALET VE DUŞ YAPIMINA DEVAM EDERKEN, ÖĞRENCİLER ÜRETTİKLERİ 48 ADET SEYYAR TUVALET VE DUŞU BÖLGEYE GÖNDERDİ.

Gündem - 2 yıl önce

Depremin ardından yaraların sarılması için harekete geçen Afyonkarahisar’daki lise öğrencisi ve öğretmenler, afet bölgesine kabin tuvalet ve duş yapımına devam ediyor.

Kent merkezindeki Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Bölümü öğrenci ve öğretmenleri depremin hemen ardından Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’ın yaptığı planlama ile afet bölgesi için seyyar tuvalet ve duş üretimine başlandı. Okulda ilk etapta üretilen 12’şer seyyar tuvalet ve duş bölgeye gönderilirken, bugün ise yine 12’şer adet üretimi tamamlanan ürünler bölgeye gönderildi. Okulda toplamda 140 adet seyyar tuvalet ve duş üretilmesi planlanıyor.

Üretim süreci ile ilgili bilgi veren Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı Bölüm Şefi Bilal Yolal, üretimin Afyonkarahisar Valiliği himayesinde yapıldığını ifade etti. “Sevkiyatlar birer tır olacak şekilde planlanıyor”

Yolal, öğretmen ve öğrencilerin afet bölgesi için mesai merhumu gözetmeden canla başla çalıştıkları ifade ederek, “Okulumuzda 5 öğretmen ve 10 öğrenci ile başlayan seyyar tuvalet ve duş yapımı devam ediyor. Üretimi yapılan 12 adet tuvalet ve duş yarın (bugün) deprem bölgesine tırlara yüklenerek gönderilecek. Çalışmalarımız aynı zamanda devam ediyor. Bölgeye 5 tırlık bir siparişimiz var. Bunların çalışmalarını 10 gün arayla sevkiyat olacak şekilde yapıyoruz. Birinci partide 12’şer adet tuvalet ve duş gönderdik, ikinci partide de yine aynı sayıyı göndereceğiz. Sevkiyatlar birer tır olacak şekilde planlanıyor” dedi.

Üretimde görev alan öğrencilerden Muhittin Akseki ise gönüllü olarak çalıştıklarını ifade ederek, deprem bölgesinden gelen olumlu haberlere de çok sevindiklerini ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor haftayı puansız kapadı

2023-03-19 15:52 - Bursaspor

Bursa ulaşımını rahatlatan çalışma

2023-03-19 12:09 - Bursa

TOGG için heyecanlı bekleyiş

2023-03-14 11:44 - Ekonomi

Arkas Spor’dan 3 maçlık yenilgi serisi

2023-03-13 12:11 - Spor

Müze personeline Osmanlıca dersi

2023-03-17 09:19 - Yaşam

Çorum FK: 3 - Sivas Belediyespor: 0

2023-03-19 17:23 - Spor

İnegölspor sahasında galip

2023-03-15 16:53 - Spor

Türkiye’nin dijital dönüşüm notu geriledi

2023-03-17 12:56 - Teknoloji

Mersin’i dolu vurdu

2023-03-17 18:07 - Yaşam

Çöpte bebek cesedi bulundu

2023-03-18 13:37 - Gündem

İlgili Haberler

Diyarbakır’da meslek lisesi öğrencileri 130 ihtiyaç sahibi aileye Ramazan pidesi çıkartıyor

12:14 - Gündem

Kaymakam Ateş, Eskihisar Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi

12:14 - Gündem

Kepez’i vatandaş yönetecek: "Kepez’i Sen Yönet" projesi hayata geçti

12:08 - Gündem

Espark’ta deprem farkındalık sergisi düzenlendi

12:09 - Gündem

Şehit Er Tarık Daşar, 31. yılında unutulmadı

12:13 - Gündem

Günün Manşetleri

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa