?>

Okula bomba atılması olayında sıcak gelişme...

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde Çelebi Eser Ortaokulu bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alana, terör örgütü yandaşlarının attığı ve 5 öğrencinin yaralandığı el yapımı patlayıcıyla ilgili yaşı küçük iki kişi gözaltına alındı. İki çocuk bomba yapımına yardım etmiş. Bombayı atan 18 yaşındaki 3. zanlı tespit edildi, aranıyor.

Gündem - 9 yıl önce

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri olay sonrası çevredeki güvenlik kameraları ve yaptıkları araştırmalarda olaya karıştıkları belirlenen 2 çocuğa ulaştı. O OKULDA ÖĞRENİM GÖRÜYORLAR Bombayı hazırladıkları tespit edilen aynı zamanda saldırının gerçekleştiği okulda öğrenim gören 14 ve 16 yaşındaki çocuklar gözaltına alındı. BOMBAYI ATAN ARANIYOR İfadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürülen çocukların bombanın yapımına yardımcı oldukları belirlenirken, bombayı okul duvarından bahçeye attığı tespit edilen 18 yaşındaki üçüncü kişinin de arandığı öğrenildi.
O ANLAR KAMERADA
Diyarbakır’da teröristler tarafından bir okulun bahçesine atılan ve 5 öğrencinin yaralanmasına neden olan el yapımı bombanın patlama anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesi Lezgin Avcı Caddesi’nde bulunan Çelebi Eser Ortaokulu’nda, saat 08.40 sıralarında öğrenciler karnelerini almak için bahçede beklediği sırada teröristler tarafından el yapımı patlayıcı atılmıştı. Patlamada, 5 öğrenci yaralanırken okulun bazı camları kırılmıştı. Olayda, el yapımı bombanın patlama anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Görüntülerde, bombanın büyük bir gürültüyle patlamasıyla panik yaşayan öğrencilerin sağa sola kaçıştığı görüldü.
Öte yandan, saldırının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma çerçevesinde çok yönlü çalışma yürüten polis, olayla ilgilerinin olduğunu belirlediği 2 kişiyi gözaltına aldı. 18 yaşından küçük şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Olayla ilgisinin olduğu belirlenen bir kişinin ise bulunması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Enfes Osmanlı lezzetleri, Gönül Dostları Sofrası'nda!

2016-01-20 02:05 - Lezzet Dünyası

"Hastanelerde Allah'a emanetsiniz kanıtı da Mustafa Koç"

2016-01-22 10:19 - Gündem

Karnesini aldı, TIR'ın altında can verdi

2016-01-22 18:33 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Koç için taziye mesajı

2016-01-21 20:09 - Gündem

Tacikistan'da 13 bin erkeğin sakalı zorla kesildi

2016-01-22 18:40 - Dünya

Sultanahmet saldırısıyla ilgili 1 kişi daha tutuklandı

2016-01-22 20:35 - Gündem

PKK'dan görülmemiş tuzak!

2016-01-22 18:28 - Asayiş

BTSO Başkanı Burkay: İş dünyası büyük bir değerini kaybetti

2016-01-21 19:11 - Bursa

Kamer Genç hayatını kaybetti

2016-01-22 19:35 - Gündem

Ali Ay "Önder Özen'den vazgeçtik"

2016-01-22 18:06 - Bursaspor

İlgili Haberler

ABB’nin "Gençlik Sofraları" öğrencileri iftarda buluşturuyor

15:23 - Gündem

Van Büyükşehir Belediyesi kentteki camileri temizliyor

15:29 - Gündem

Çarşamba’da kömür kullanımı devam ediyor

15:29 - Gündem

Çevre Tırı MSKÜ’de öğrencilerle buluştu

15:25 - Gündem

AK Parti Ağrı İl Başkanı Yıldız, yalnız yaşayan Halime Kızılkurt ile iftar yaptı

15:19 - Gündem

Günün Manşetleri

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi