?>

Ordu’da ‘zeytinyağlı karalahana sarması’ tescillendi

€?ordu zeytinyağlı karalahana sarması / ordu zeytinyağlı pancar sarması’ büyükşehir belediyesi’nin girişimleri ile coğrafi işaret aldı.

Gündem - 1 yıl önce

Karadeniz halkının temel besin maddelerinden biri olan, Ordu mutfağında önemli bir yere sahip, misafirlere özel ikram olarak masaları süsleyen ‘Ordu zeytinyağlı karalahana sarması / Ordu zeytinyağlı pancar sarması’ Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile coğrafi işaret aldı. Bu çerçevede il genelindeki coğrafi işaret alınan ürün sayısı ise 17’ye yükseldi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, şehre özgü ürünlerin marka değerinin ve tanınırlığının artırılması amacıyla yaptığı çalışmalar sürüyor. Şimdiye kadar birçok ürüne coğrafi işaret alan Büyükşehir Belediyesi’nin, yörenin vazgeçilmez lezzeti Ordu zeytinyağlı karalahana sarması için yaptığı başvuru da kabul edildi. ‘Ordu zeytinyağlı karalahana sarması / Ordu zeytinyağlı pancar sarması’ Büyükşehir Belediyesi Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın girişimleriyle Türk Patent ve Marka Kurumu’nun 155 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlanarak mahreç işaretli ürün olarak tescillendi. Bu çerçevede il genelindeki coğrafi işaret alınan ürün sayısı ise 17’ye yükseldi.

Gölköy Girişimci Kadın Kooperatifi Üyesi Feride Pamuk, coğrafi işaret alınarak bu lezzetin tanınırlığını artıracak olan Başkan Güler ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Pamuk, “Karalahana yöremizde eskiden beri tüketilen geleneksel bir yiyeceğimiz. Geçmişte ninelerimizden bu yana bolca yapılmış, tadılmış, tüketilmiş ve misafirlere özel ikram olarak sunulmuş bir yemektir. Bu nedenle Ordu’da misafirlere özellikle yapılan zeytinyağlı karalahana sarmasını tüm Türkiye ve dünyaya tanıtmak ve tattırmak için tescillenmesini sağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 17 ürün tescillendi

Ordu Zeytinyağlı Karalahana Sarması / Ordu Zeytinyağlı Pancar Sarması’nın coğrafi işaret almasının ardından il genelindeki coğrafi işaret tescili yapılan ürün sayısı 17’ye çıktı. Daha önce Kabataş Helvası, Ordu Perşembe Ceviz Helvası, Ordu Yayla Pancarı (Dürme) Turşusu, Akkuş Şeker Fasulyesi, Gürgentepe Çoban Fasulyesi, Ordu Kivisi, Ordu Tostu, Yalıköy Köftesi, Ordu Taflan Turşusu, Ordu Sakarca Mıhlaması, Ordu Melocan Kavurması, Ordu Galdirik Kavurması ve Mesudiye Kuru Ekmeği/Mesudiye Goliti, Ordu Pidesi/Ordu Yağlısı, Ordu Fındıklı Burma Tatlısı ve Ordu İçli Tava tescillenmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

23 Elazığ FK 1 puanı kaptı

2023-10-01 21:43 - Spor

Çocuklara hayvan sevgisi aşılandı

2023-10-04 17:19 - Gündem

Tarım Kredi marketi, yerel marketlerden pahalı çıktı

2023-10-03 09:31 - Bursa

Evlenmek isteyen vatandaştan tebessüm ettiren açıklama: "Ölüm rahattır, yalnızlık çok zor"

2023-10-01 17:06 - Yaşam

Manchester United ile Galatasaray 7. randevuda

2023-10-02 10:06 - Spor

Kira sözleşmelerinde arabuluculuk dönemi

2023-10-03 11:19 - Gündem

Polis kontrol noktasında araç yangını

2023-10-01 16:53 - Gündem

Merkez Bankası 92 yaşında

2023-10-02 11:53 - Ekonomi

Asya Şampiyonlar Ligi'nde heykel krizi

2023-10-03 11:41 - Spor

Bursa polisinden huzur ve güven uygulaması: 4 bin 702 kişi sorgulandı, 15 gözaltı

2023-10-07 16:57 - Bursa

İlgili Haberler

Samsun’da şehit ve gazi ailelerine ‘vefa’

16:14 - Gündem

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Ramazan etkinlikleri

16:11 - Gündem

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Çorum Belediyesi’nde geçici işçiler için kura çekimi heyecanı

16:06 - Gündem

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çardakçı Kırıkkale’de

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da cezaevi firarisi yakalandı

16:27 - Bursa

Acun Ilıcalı için istenen hapis cezası belli oldu

16:09 - Gündem

Yaşlı adamı öldürdü ardından cesedi parçaladı

15:16 - Gündem

Bursa Büyükşehir itfaiye eri alacak

15:03 - Bursa

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa