?>

Oto tamircisi kedi: Nazlı

Sinop'ta bir kaporta dükkanında ustalara eşlik eden sevimli kedi 'nazlı', meraklı tavırlarıyla ustaları izliyor. Kaporta ustaları, nazlı'nın bir çırak gibi kendilerini takip ettiğini söylerken, kediyi görenler ise şaşkınlık ve mutluluk yaşıyor.

Gündem - 1 yıl önce

Sinop’ta bir kaporta dükkanında ustalara eşlik eden sevimli kedi ’Nazlı’, meraklı tavırlarıyla ustaları izliyor. Kaporta ustaları, Nazlı’nın bir çırak gibi kendilerini takip ettiğini söylerken, kediyi görenler ise şaşkınlık ve mutluluk yaşıyor.

Sinop’un Korucuk mevkisinde bulunan bir kaportacı dükkanında ustalara eşlik eden Nazlı isimli kedi, görenleri şaşkına çeviriyor. Ustalar çalışmaya başladığı anda onların yanlarına gelerek onları takip eden kedi, görenlerin tebessüm etmesine neden oluyor. Bir çırak gibi ustalarını takip eden Nazlı, yeri geldiğinde kaportanın üzerine çıkıyor, yeri geldiğinde arabanın içinde ustalarına eşlik ediyor. Kimi zaman arabanın tavanına çıkarken, kimi zaman arabanın altına giriyor.

Nazlı minik bir yavruyken ona ve annesine sahip çıkarak beslediklerini söyleyen ustalar, annenin adını da Nazlı koymuş. Anne bir süre sonra ortadan kaybolduktan sonra ustalar, minik kediyi beslemeye devam etmiş ve yavruya da annenin ismini koymuş. Kaporta tamirinde ustalara eşlik eden Nazlı, ustalarına neşe kaynağı oluyor.

Kaporta ustası Nurettin Nezih Özusta yaptığı açıklamada, “Kedinin annesi daha önce buraya geliyordu. Daha sonra yavrusu ile geldi. Yavrusuna da bakmaya başladık, yemek verdik. İsmini de Nazlı koyduk. Biz çalışırken yanımıza geliyor. Motor ve kaporta yaparken yanımızda duruyor. Çıraklık yapıyor. Yaptığımız arabayı topladığımız zaman, kaporta yaparken ilgisini çekiyor. O da geliyor, bakıyor” dedi.

Kaporta ustası Mehmet Yazıcı da kedinin hiçbir zaman yanlarından ayrılmadığını ifade etti. Yazıcı, “Kedinin annesi vardı. Biz ona Nazlı ismini koymuştuk. Annesi yanımıza sürekli geliyordu. Bir süre sonra yavrusu ile gelmeye başladı. Biz ikisiyle ilgileniyorduk. Bir süre sonra annesine büyük ihtimalle araba çarptı. Annesi gelemediği için biz yavrusuna sahip çıktık. O günden bugüne yaklaşık 2-3 aydır kedi bizim yanımızda, onun adına da Nazlı ismini koyduk. Bizimle ilgileniyor, biz ne iş yaparsak yanımızda, bizden ayrılmıyor. Kaporta veya boya yaparken veya bir şey sökerken, takarken kedi sürekli yanımızda, sanki bana bir takım verin, ben de söker takarım gibi bize eşlik ediyor ve işlerimizi takip ediyor. Bizim de hoşumuza gidiyor, sahip çıktık, seviyoruz Nazlı’yı” diye konuştu. "Çırak olsa bu kadar olmaz"

Nazlı’nın meraklı olduğunu ve bir çırak gibi davrandığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bazen arabanın içinde çalıştığımızda, arabanın içine giriyor. Biz neredeysek bizimle beraber. Tavana çıkıyoruz, tavana çıkıyor, koltukları söküyoruz, yanımıza geliyor, arabanın altındaki kanala iniyoruz, bizimle beraber kanala iniyor. Bizimle beraber bir çırak gibi çalışıyor. Çırak olsa bu kadar olmaz."

Kedinin meraklı tavırları, müşteriler ve çevredeki insanlar tarafından ilgiyle izleniyor. Görenler tarafından sevgiyle karşılanan Nazlı, kendisini görenlere neşe kaynağı olmaya devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İhracatçılar, Çin’e dış ticaret açığını düşürmeye gitti

2023-11-11 17:33 - Ekonomi

Bursa Özlüce'de yangın!

2023-11-12 01:48 - Bursa

Müge Anlı'da Bursa'da yaşanan olay için söylenenler kan dondurdu...

2023-11-09 19:06 - Bursa

Kafkas Pastanesi taşındı !

2023-11-09 21:00 - Bursa

Müge Anlı'da Bursa'da yaşanan kan donduran ifadeler!

2023-11-08 20:30 - Gündem

Müge Anlı'da Bursa'da Kara Para aklama iddiası

2023-11-07 20:38 - Bursa

TIRAŞI BIRAKALIM !

2023-11-05 17:59 - Bursa

Dilan Polat'ın kara kutusu Şule sessizliğini bozdu

2023-11-05 20:53 - Gündem

Bursa'ya dev eğlence merkezi

2023-11-06 12:58 - Bursa

Bursa'da deprem...

2023-11-07 23:18 - Bursa

İlgili Haberler

Manisalı duayen gazeteci son yolculuğuna uğurlandı

19:47 - Gündem

AK Parti Kütahya İl Başkanı Önsay, sanayi esnafı ile bir araya geldi

18:29 - Gündem

Şahinbey’den vatandaşın içini ısıtan ikram

18:19 - Gündem

Bilecik Cumhuriyet Başsavcılığı ile BŞEÜ arasında protokol imzalandı

17:49 - Gündem

14 göçmen ve 2 organizatör yakalandı

17:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa’da adliyeyi kana bulayan olayda 6 şüpheli tutuklandı

19:12 - Bursa

CHP Genel Başkanı Özel: Önceliğimiz Suriyelilerin bir an önce evlerine dönmesidir

17:22 - Gündem

Asgari ücrette üçüncü toplantı tarihi belli oldu

17:16 - Bursa

Bodrum’un milyon dolarlık oteli mühürlendi

15:41 - Gündem

Migros'tan Bursa Yenişehir'e dev yatırım

15:06 - Bursa