Kodlanan değil, kodlayan bir gelecek için eğitime yön veren Özel Teknoloji Fen Okulları, belli kalıplar içerisinde ilerleyen eğitim anlayışı yerine daha etkin, teknoloji tabanlı ve öğrenciye özel öğrenme modelleri ile dikkat çekiyor.
Öğrencilerini eğitimciler ile buluşturmak, eğitime dair her alanda işbirliği sağlanması, ortak çalışmalar yürütülmesi, üniversite öğrencileri ile okul öğrencilerinin bir arada araştırmalar yaparak projeler üretmelerini hedeflediklerini belirterek, Bursa Teknik Üniversitesi ile işbirliği anlaşması sağladı. Bu anlaşma çerçevesinde, üniversite ile öğrencilerini buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurettin Acır’ı ağırlayan Teknoloji Fen Okulları öğrencileri “Gelecek ve Teknoloji” isimli söyleşi ile değişen dünyada geleceğe dair merak ettiklerine cevap aradı.
Konuşmasına teknolojinin her alanda hayatımızda yeri olduğuna dikkat çekerek başlayan Prof. Dr. Nurettin Acır, ekonomi ve sanayiyi geliştirecek her şeyin teknoloji ile olduğunu ve olumlu yönde faydalarının artması adına çok çalışmamız gerektiğine dikkat çekti. 30-40 yıl önce telefonların, bilgisayarların bu kadar yaygın olmadığından, şimdi ise insanların internet bağımlısı haline geldiğine vurgu yapan Prof. Acır, teknoloji sayesinde insanlara nükleer enerji, nükleer tıp ve nükleer tomografi yöntemleri ile yeni olanaklar sağlandığını belirtti. Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için ailelerden ve okuldan aldığımız bilgi birikimini birleştirerek, yüksek teknolojik ürünleri hayata geçirmemiz gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Nurettin Acır, teknoloji anlamında dünyada söz sahibi ülkeler arasında olabileceğimizi söyledi. Matematiği severek iyi bir tasarımcı olunabileceğini, fen ve teknolojiyi severek iyi bir doktor olunabileceğine dikkat çekerek, sanat ile de bilişsel olarak düşünce yapımızı ve iletişim kurma yeteneğimizi geliştirebildiğimizi aktaran Prof. Dr. Nurettin Acır, öğrencilerden gelen soruları da yanıtlamayı ihmal etmedi.
“Yapay zeka dost mu düşman mı?” sorusu üzerine, üniversite de üzerinde çalıştıkları projelerden örnekler vererek açıklama yapan Prof. Acır,” sanayi parçası üreten firmalar, oluşacak aksaklıkları önceden bilerek buna göre önlem almak ya da planlama yapmak isterler ki bunu da yapay zeka ile yapmak mümkündür, diyerek doğru yönde kullanılması durumunda teknolojinin faydalı olduğunu belirtti. Türkçe’yi doğru konuşmanın, erdemli olmanın ve sevgiyi beslemenin önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Nurettin Acır,” Bu 3’ünü yapabilirsek Türkiye’nin gelişmesine hizmet etmiş oluruz. Farklılıklar olacaktır ama bu farlılıklarda zaten doğruları bulmamız için bize basamak olacaklardır. Gelecek bizim elimizde, ne kadar çok çalışırsak gelecek o kadar istediğimiz gibi şekillenir. Az çalışmamız ise, başkalarının oluşturduğu dünyada bize sundukları ile yetinmek durumunda kalmamıza yol açar.” dedi.