?>

Putin: “Belarus’a nükleer silah yerleştireceğiz”

PUTİN: “BELARUS’A NÜKLEER SİLAH YERLEŞTİRECEĞİZ”

Siyaset - 2 yıl önce

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus’a nükleer silah yerleştireceklerini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus devlet televizyonuna verdiği röportajında Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (START) yükümlülüklerine uyarak Belarus’a nükleer silahlar yerleştireceklerini duyurdu. Putin açıklamalarında, “Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko yakın müttefik ve derin ilişkilerimiz olduğunu söyleyerek bunu talep ediyor. Biz nükleer silahları Belarus’a vermiyoruz. ABD de müttefiklerine vermiyor. Aslında onların yıllardır yaptığını yapacağız. Onların belirli müttefikleri var ve taşıyıcılarını hazırlıyorlar. Onları da mürettebatları hazırlıyor. Biz de aynı şeyi yapmaya karar verdik. Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması yükümlülüklerini ihlal etmeden Belaruslu dostlarımıza destek verdik ve 10 uçaklarını buna güre (nükleer silahlar taşımaya göre) geliştirdik. Bu 10 uçak bu türden silahları kullanmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Belarus topraklarında da çalışmalarını sürdürdüklerini de belirten Putin, “3 Nisan tarihi itibariyle mürettebatların eğitimine başlıyoruz. 1 Temmuz tarihine kadar da özel depolama tesisi inşasını bitireceğiz” dedi.

İngiltere’nin, Ukrayna’ya seyreltilmiş nükleer mermiler gönderme kararını da riskli bulduklarını ekleyen Putin, “Bunlar tabii ki kitle imha silahı kategorisinde değil. Bir şekilde radyasyon tozu oluşturuyor ve bu nedenle tehlikeli nitelikte silahlardır. Kullanılması durumunda kaçınılmaz olarak tarım alanları kirlenecek. Bu nedenle yerel sakinler ve çevre için tehlike oluşacak" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursaspor haftayı puansız kapadı

2023-03-19 15:52 - Bursaspor

Zehra'nın iş yerinde korkunç sonu!

2023-03-20 16:17 - Gündem

Bursa ulaşımını rahatlatan çalışma

2023-03-19 12:09 - Bursa

Çorum FK: 3 - Sivas Belediyespor: 0

2023-03-19 17:23 - Spor

Eskrimde Gaziantep’ten bir yıldız doğuyor

2023-03-22 15:58 - Spor

18 yaşındaki Ahmet Safa, Kocaeli’nin en genç milletvekili aday adayı oldu

2023-03-19 17:32 - Gündem

Salihli Beşiktaşlılar’dan yaşlılara karanfilli kutlama

2023-03-24 22:09 - Spor

Rusya: Sivastopol'deki tesislerimize 3 İHA ile saldırı yapıldı

2023-03-22 17:18 - Dünya

Gökhan Zan ve Ünal Karaman'a İYİ Parti rozeti takıldı

2023-03-22 10:50 - Gündem

Yeni nesil yapay zeka ile görme engelli kişilerin hayatı kolaylaşacak

2023-03-24 10:49 - Teknoloji

İlgili Haberler

AK Parti MKYK Üyesi Harun Çelik, Bilecik’te partililerle iftar yaptı

11:46 - Siyaset

Başkan Görgel: "Andırın’da 10 ayda 165 milyonluk yatırım tamamladık"

11:23 - Siyaset

Turgutlu Belediye Meclisinden Kent Lokantası müjdesi

11:02 - Siyaset

Sıra dışı Başkan; "Ben geldim; dövecekseniz dövün, sövecekseniz sövün"

11:02 - Siyaset

Trump’tan Kanada’ya yeni gümrük vergisi tehdidi

22:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa