?>

Şanlıurfa’da 10. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı törenle açıldı

şanlıurfa’da 10. Gıda tarım ve hayvancılık fuarı törenle açıldı

Ekonomi - 3 ay önce

Şanlıurfa’da Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde 10. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, törenle açıldı.

Şanlıurfa Fuar Merkezindeki fuara, 81 ilden 90 gıda, tarım ve hayvancılık firması katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 10’uncusu düzenlenen fuarın hayırlara vesilesi olmasını diledi. Şıldak, "Urfa’nın düzenlediği her etkinliğin hele hele tarım ve hayvancılık ile ilgiliyse 1 numara olması lazım. Bu bir numaraya aday olmamız için ise ben şunu öneriyorum tüm paydaşlara, bu yıl neyi eksik yaptık, neyi daha kuvvetli hale getirebiliriz, nasıl daha iyi başarabiliriz, çalışalım seneye daha başarılısını elde edelim. Bu yıl da hiç kötü değil, 90 firma katılıyor. İnşallah ziyaretçisi bol, bereketli bir fuar olsun” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sait Ağan da fuarın önemine ilişkin konuştu. Ağan, “İnşallah bu tür fuarlarımız ulusal bir kimlik kazanır. Tarımın başkenti Şanlıurfa’mızın uluslararası fuarlara ev sahipliği yapacağına inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm paydaşlara teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Fuara Afyon´dan katılan gıda ürünleri satıcısı Çağan Kiraz, “Meşhur sucuğumuzu Afyon’dan getirdik. Urfa halkının karşılamalarından dolayı çok teşekkür ederiz. Misafirperverliğinden dolayı çok memnunuz" dedi.

Fuara Gümüşhane’den katılan gıda ürünleri satıcısı Muhammed Dilli ise “Gümüşhane’den geldik. Peygamberler şehri Şanlıurfa’nın insanları çok sıcak yüzlü. Gayet misafirperver insanlardı. Alışverişimiz bol ve bereketli oldu” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ve halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından protokol üyeleri, fuar alanını gezerek sergilenen ürünlere ilişkin firma sahiplerinden bilgi aldı. Fuar, 8 Aralık Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Gazi Yarı Maratonu başlıyor

2024-11-29 14:01 - Spor

Çorum’da iki otomobil çarpıştı:1 yaralı

2024-12-02 00:58 - Asayiş

Motosiklet kullanıcılarına ‘Kask’ uyarısı

2024-12-02 18:13 - Asayiş

Pilot trafik kazasında hayatını kaybetti

2024-12-02 09:34 - Gündem

İsrail Gazze’de gazetecileri hedef alıyor: Can kaybı 191’e yükseldi

2024-11-30 20:39 - Asayiş

Kula’da üç araçlı zincirleme kaza: 3 yaralı

2024-11-29 23:10 - Asayiş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Bilecik Belediyesine ziyaret

2024-12-05 17:04 - Siyaset

“El kaldırma, gönül al” konseri yoğun ilgi gördü

2024-11-29 18:19 - Yaşam

Efeler Ligi: TÜRŞAD: 2 - Cizre Belediye SK: 3

2024-12-01 16:05 - Spor

Şehit Kander Babür’ün ismi sokağa verildi

2024-12-04 17:39 - Gündem

İlgili Haberler

"Ekmek fiyatları arttı fırınlar kapanıyor"

10:18 - Ekonomi

Dr. Mustafa Tan, yeniden UZZK başkanı seçildi

10:22 - Ekonomi

Kuraklıktan endişelenen çiftçi mısır ekimini yoğunlaştırdı

09:25 - Ekonomi

Türk Telekom ve Huawei’den akıllı şehircilik alanında iş birliği

21:03 - Ekonomi

Türk Telekom ve Ericsson 6G çalışmalarında stratejik iş birliğine başlıyor

21:04 - Ekonomi

Günün Manşetleri

"Ekmek fiyatları arttı fırınlar kapanıyor"

10:18 - Ekonomi

Trump, Ukrayna'yı sildi!

09:59 - Dünya

İş adamını evinin önünde haraca bağladılar!

09:49 - Gündem

Bursa dahil çok sayıda ilde zehir tacirlerine darbe

09:05 - Bursa

Bursa'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 5 yaralı!

08:41 - Bursa