?>

Seçim yarışı başladı, afişler çevre kirliliğine neden oldu

Adana’da belediye seçimlerine sayılı günler kala, adayların asılan afişleri şehrin birçok yerini kapladı. Bu durum, hem estetik hem de çevresel açıdan görüntü kirliliği oluşturdu.

Yaşam - 1 yıl önce

ADANA (İHA) – Adana’da 31 Mart Mahalli İdareler seçimine sayılı günler kala, aday afişleri şehrin birçok yerini kapladı. Bu durumun çevre kirliliğine neden olduğunu söyleyen vatandaşlar tepki gösterdi.

Yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler seçimi öncesi, siyasi partilerin ve adayların seçim çalışmaları devam ediyor. Seçim kampanyalarının en önemli unsurlarından biri olan afişler oluyor. Adaylar tanıtım ve vaatlerini afiş yardımıyla halka aktarmaya çalışıyor. Adayların afiş ve pankartları şehrin dört bir yanını kapladı. Bu nedenle şehrin birçok noktasında afiş kirliliği oluştu.

Afişlerin oluşturduğu görüntü kirliliği ile ilgili olarak rahatsızlığını dile getiren Beytullah Gökoğlu, "Seçim afişleriyle etrafı kirletiyorlar. Bunun yerine sosyal medyada, televizyonda veya kendi sayfalarında propaganda yapsalar daha iyi olur. Seçim bittikten sonra da astıkları afişleri toplamıyorlar. Etrafı afişlerle doldurup çevre kirliliği yapıyorlar. İpler, tahta parçaları her tarafa dağılıyor. Seçimden sonra bunlar ortalıkta kalacak. Afişleri nasıl güzel yerlere asıyorlarsa, aynı şekilde toplayıp etrafı temiz kullansalar daha iyi olur" diye konuştu.

Emre Yılmaz isimli vatandaş ise asılan afişlerin kazalara sebebiyet verebileceğini belirterek, "Her yerde bir afiş görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu kirli görüntü, insanların ışıkları da görmesini etkiliyor. Afişler araçların üstüne düşebilir ve kazaya neden olabilir. Özellikle yaya geçidinde, afişlerin arabanın üstüne düşmesi çok tehlikeli. Allah korusun, bir yayaya çarpabilir. Bu afişler, insana her türlü kazayı yaptırabilir" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Tezgahların gözdesi somon ve istavrit

2024-02-17 17:26 - Ekonomi

Fenerbahçe'den Süper Kupa açıklaması

2024-02-19 12:29 - Spor

Dr. Hüsamettin Olgun'un şiirlerinden bestelenen eserler Bursa'da seslendirildi

2024-02-19 10:31 - Bursa

Cinsel organı olmadan dünyaya geldi

2024-02-15 12:08 - Gündem

SOSYALFEST’e yoğun ilgi

2024-02-20 14:32 - Teknoloji

Türkiye Kupası, Fenerbahçe Beko'nun

2024-02-18 17:33 - Spor

Serbest piyasada döviz fiyatları

2024-02-15 09:41 - Ekonomi

BTSO TAM’da akreditasyon eğitimleri başladı

2024-02-19 09:59 - Bursa

Avukat Feyza Altun’un serbest bırakılmasına savcılıktan itiraz

2024-02-20 12:28 - Gündem

1 milyon 700 bin liralık altın ve para çalan 53 suç kaydı bulunan kadın 3 aylık bebeğiyle cezaevine gönderildi

2024-02-20 12:59 - Gündem

İlgili Haberler

Bu ilçede karlar kamyonlarla şehir dışına çıkartılıyor

11:44 - Yaşam

Antalya’da 58 usta sanatçı "Akdeniz Lirikleri" sergisinde

11:34 - Yaşam

Merkezefendililere Ramazan’a özel Fatih Erkoç konseri

11:25 - Yaşam

Adana’da kadınlar sabun yaparak deneyim yaşadı

11:30 - Yaşam

Cemre düştü, havalar ısınacak

11:18 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor

İşte İmamoğlu'nun savcılık ifadesi

11:31 - Gündem

Maçkolik'e büyük ceza!

11:22 - Gündem

Umurbey'in tarihi dokusu için imzalar atıldı

10:48 - Bursa

Bursa Büyükşehir’den Ramazan’a özel iki sergi

09:49 - Bursa