?>

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı son yolculuğuna uğurlandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit düşen Bordo Bereli Topçu Üsteğmen Uğur Taşçı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Gündem - 9 yıl önce

Levent Camisi'nde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, musalla taşına konuldu.
Şehidin babası Mehmet, annesi Emel ve eşi Esra Taşcı burada taziyeleri kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehit Taşçı'nın cenazesi askerlerin omuzunda top arabasına konuldu. Tören mangası ve askeri bando eşliğinde oluşturulan kortejle şehidin cenazesi bir süre taşındı.

BAŞBAKAN TESELLİ ETTİ
Korteje Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da eşlik etti. Bu esnada Başbakan Davutoğlu'nun şehidin babasının elini tutarak destek olmaya, eşi Sare Davutoğlu'nun da şehidin annesi ve eşini teselli etmeye çalıştığı görüldü. Cenazeye katılanlar Türk bayrakları açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Ya Allah Bismillah, Şehidim hakkını bize helal et ve kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı. Şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak, toprağa verilmek üzere Yeniköy Şehitliğine götürüldü.

Cenaze törenine, şehidin yakınları ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve vatandaşlar katıldı. Bu arada şehidin cenazesiyle aynı anda bir vatandaşın da cenaze namazı kılındı. Camiye getirilen vatandaşın cenazesinin yanlış yöne çevrildiğini fark eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun düzeltilmesi talimatını verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Enfes Osmanlı lezzetleri, Gönül Dostları Sofrası'nda!

2016-01-20 02:05 - Lezzet Dünyası

Şehit Üsteğmen Uğur Taşçı son yolculuğuna uğurlandı

2016-01-24 19:12 - Gündem

Kamer Genç için cenaze töreni düzenlendi

2016-01-24 17:45 - Gündem

Görenleri büyüledi

2016-01-24 18:09 - Yaşam

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu Mustafa Koç'un cenaze töreninde selamlaşmadı

2016-01-24 17:35 - Gündem

"Adab-ı muaşeret" soruları sürücü adaylarına avantaj sağlayacak

2016-01-24 14:21 - Bursa

Uğur Mumcu öldürülmesinin 23. yılında unutulmadı

2016-01-24 13:48 - Gündem

Bursa'da gazeteciler Uğur Mumcu için yürüdü

2016-01-24 15:52 - Bursa

Yıldırım'da tarih yeniden canlanıyor

2016-01-24 16:28 - Bursa

Bursa'da iç organları zarar gören Kayra destek bekliyor

2016-01-24 15:29 - Bursa

İlgili Haberler

Gölpazarı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda derslik ve konferans salonunun açılışı yapıldı

00:55 - Gündem

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası’ndan vatandaşlara iftar

23:29 - Gündem

Mardin’de Ramazan etkinlikleri bin 500 kişinin katıldığı iftar programı ile başladı

23:27 - Gündem

Papa iki kez solunum yetmezliği yaşadı

22:52 - Gündem

Mudanya’da dernekler tek çatı altında toplandı

22:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Kocaeli Milletvekili Nail Çiler kaza geçirdi

18:35 - Asayiş

Kız çocuğunun sosyal medyadan yardım çağrısı karşılık buldu

18:27 - Asayiş

Mudanya Dernekler Yerleşkesi açıldı

17:53 - Bursa

AK Parti'den 'İmralı'yla pazarlık' iddialarına yanıt

17:48 - Gündem

17 yaşındaki kızın isyanı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

17:40 - Gündem