?>

Selde evlerinde mahsur kalan hastaların yardımına UMKE ekipleri koştu

KASTAMONU'DA ÖNCEKİ GÜN GECE SAATLERİNDE BAŞLAYAN VE DÜN ÖĞLE SAATLERİNE KADAR DEVAM EDEN SAĞANAK YAĞIŞ, ÇATALZEYTİN, ABANA, AĞLI, AZDAVAY, BOZKURT, KÜRE, İNEBOLU, PINARBAŞI VE ŞENPAZAR İLÇELERİNDE ETKİLİ OLDU. ŞİDDETLİ YAĞIŞLAR SONRASINDA BİRÇOK YOLLAR ÇÖKTÜ, EV VE İŞ YERİ SULAR ALTINDA KALDI. YOLLARIN KAPANMASI NEDENİYLE EVLERİNDE MAHSUR KALAN HASTALARIN YARDIMINA KASTAMONU UMKE EKİPLERİ YETİŞTİ. 4’Ü DİYALİZ HASTASI OLMAK ÜZERE 6 KİŞİ, MAHSUR KALDIKLARI YERDEN KURTARILARAK SAĞLIK KURUMLARINA SEVK EDİLDİ.

Gündem - 2 yıl önce

Kastamonu’da etkili olan şiddetli yağış sebebiyle mahsur kalan 4’ü diyaliz hastası 6 kişi, UMKE ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık kurumlarına sevk edildi.

Kastamonu’da önceki akşam başlayan ve dün öğle saatlerine kadar devam eden kuvvetli sağanak Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Küre, Ağlı, Azdavay, Pınarbaşı, Şenpazar ve İnebolu ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Etkili olan sağanak sebebiyle birçok köy yolunda heyelanlar meydana geldi. Heyelanlar sebebiyle 38 köy ile ulaşım kesildi.

38 köy yolunun ulaşıma kapanması ile birlikte köylerinde mahsur kalan hasta ve yaşlıların yardımına Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) yetişti. Bozkurt ilçesinde Bayramgazi köyüne bağlı Muşna Mahallesi’ndeki 86 yaşındaki diyaliz hastasının yakınları sağlık ekiplerinden destek istedi. Ulaşımın mümkün olmadığı köye arazi aracıyla UMKE personeli yönlendirildi. Alternatif yol güzergahı üzerinden heyelanlı bölgeyi aşan ekip, diyaliz hastası Ayşe Kırıştı’yı evinden alarak Bozkurt Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.

Çatalzeytin ilçesi Sırakonak köyünde yaşayan 78 yaşındaki Fatma Demir de UMKE ekipleri tarafından kurtarıldı. Ekipler beyin kanaması şüphesi bulunan hastayı evinden alarak Çatalzeytin Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı.

İnebolu’da da Hacıibrahim köyünde düşme neticesinde kalça kemiğinde kırık oluşan Mehmet Yılmazer için ekipler harekete geçti. Köy yoluna ulaşımın sağlandığı köprünün yağışlar sonucu yıkılması üzerine ekipler yolun bir bölümünü yürüyerek köye vardı. Sedyeye alınan hasta, yine ekiplerce taşınarak ambulansa ulaştırıldı.

Kastamonu UMKE ekipleri, şiddetli yağışların etkili olduğu Abana, Bozkurt, Çatalzeytin ve İnebolu ilçelerinde meydana gelen heyelanlar nedeniyle köylerde mahsur kalan toplamda 4’ü diyaliz hastası 6 kişiye ulaşarak sağlık kurumlarına naklini gerçekleştirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Sel kısmen yolu trafiğe kapattı

2023-06-01 16:07 - Asayiş

Sele kapılan hayvanlarını gözyaşlarıyla çeken çiftçi, dehşet anlarını anlattı

2023-06-02 10:36 - Asayiş

Erdemir’in saat ücretli işe alımlarında sınav süreci başladı

2023-06-06 11:24 - Ekonomi

Karesi’de haşere ile mücadele sürüyor

2023-06-06 13:34 - Yaşam

Zeytin bahçelerinde denetimler sürüyor

2023-05-30 17:17 - Gündem

Çaycuma’dan Sosyal Güvenlik söyleşisi

2023-06-03 14:33 - Eğitim

Olgun gençler el emeği eserlerini sergiledi

2023-06-02 16:10 - Bursa

Yayaya yol veren otomobile çarpma anları kameraya yansıdı

2023-06-03 15:51 - Asayiş

Filyos Ateşspor şampiyonluğu taraftar ile beraber yaşadı

2023-06-04 17:29 - Spor

Kars’ta Açık Kapı standı açıldı

2023-06-05 17:46 - Gündem

İlgili Haberler

TİKA, Ramazan ayının bereketini Afganistan’da paylaştı

11:40 - Gündem

İzmir Büyükşehir’den öğrencilere ücretsiz yemek

11:44 - Gündem

Başkan Bozbey’den doktorlara anlamlı ziyaret

11:45 - Gündem

Yılmaz: "İhtiyaç sahibi 500 ailemize gıda yardımı ile ulaşıyoruz"

11:46 - Gündem

Eskişehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nden iftar programı

11:48 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa Çarşamba'da dilencilerin yer kavgası

11:53 - Bursa

Mustafa Bozbey, Bursa sağlık emekçilerinin bayramını kutladı

11:43 - Bursa

Bursa-Gürsu arasını rahatlatacak kentsel dönüşümün hazırlıkları tamamlandı

11:31 - Bursa

Osmangazi Belediyespor 2.Lig yolunda

11:20 - Bursa

Kripto piyasalarında yeni dönem

10:08 - Ekonomi