?>

Seyhanlı kadınlara istihdam olanağı

Seyhan belediyesi, yeni başlattığı “desteklemekten güçlendirmeye” projesiyle seyhanlı kadınlara istihdam olanağı sağlayacak.

Siyaset - 5 ay önce

Seyhan Belediyesi, yeni başlattığı “Desteklemekten Güçlendirmeye” projesiyle Seyhanlı kadınlara istihdam olanağı sağlayacak.

Kadınların iş hayatına katılımını arttırmayı ve sosyal yardımlara olan bağımlılığı kırarak, kendi ayakları üzerinde durmalarını hedefleyen Oya Tekin, yeni çalışması “Desteklemekten Güçlendirmeye” ile Seyhan ilçesinde bulunan parklarda kadınlara yarı zamanlı iş olanağı sağladı. Projeye göre kadınlar kendi mahallelerinde bulunan parkların temizliğinden sorumlu olacak. Göreve geldikleri ilk günden itibaren kadın istihdamını arttırmaya kararlı olduklarını dile getiren Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, “İlçemizde, sosyal yardımlara bağımlı olarak hayatta kalmaya çalışan kadınlarımızın hayatlarını dönüştürecek çok önemli bir proje başlattık. Bu projeyle kadınlarımızı yalnızca sosyal desteklerle ayakta tutmayı değil onların kendi emekleriyle kazanmalarını ve güçlü bireyler olarak hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Belediyemize ait parklarda sunduğumuz yarı zamanlı istihdam olanaklarıyla kadınlarımızı üretime dahil ederek yoksulluk döngüsünü kırmalarına ve sosyal yardımlara bağımlılıklarını sonlandırmalarına destek olmak istiyoruz” dedi.

Ülkenin derin ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu ve toplumun yaşam şartlarının giderek ağırlaştığını anlatan Başkan Tekin, “Her geçen gün daha fazla insan açlık sınırının altında bir yaşam sürmeye çalışıyor. Emekliler, öğrenciler, kadınlar, işçiler toplumun her kesimi çok ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Sosyal demokrat belediyeler olarak bizler bu yoksulluk sarmalına karşı halkımıza nefes aldıracak politikalar üretmeye çabalıyoruz. Ne yazık ki yıllardır uygulanan politikalar insanlarımızı açlığa mahkûm ettiği gibi sosyal yardımlara da bağımlı hale getirdi. Ancak bu projeyle bu bağımlılığı ve yoksulluk döngüsünü kırmayı hedefliyoruz. Gerçek çözüm yoksulluğu tamamen ortadan kaldırmaktır. Yoksullaştıran politikalardan kurtulmaktır ”diye konuştu.

Yoksulluğun sadece maddi bir eksiklik olmadığının altını çizen Başkan Tekin, “Aynı zamanda fırsatlara erişim, iş güvencesi ve ekonomik bağımsızlık eksikliğidir. "Desteklemekten Güçlendirmeye" projemizle, kadınlarımızın iş hayatına katılımını artırarak onlara yeni fırsatlar sunuyoruz. Kadınlarımızın yalnızca bireysel olarak değil toplumsal olarak da güçlenmesini sağlayacak bu proje, yoksullukla mücadelede güçlü bir araç olacaktır” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bursa’da hastasının ayağına giden doktor yüz güldürüyor

2024-09-26 10:58 - Bursa

Genç kadın 13 gündür durmadan hapşırıyor!

2024-10-01 16:38 - Sağlık

Tarlada kalan karpuzlar pekmeze dönüştü

2024-09-29 10:01 - Ekonomi

Özbekistan üniversiteleriyle iş birliği

2024-09-28 23:18 - Gündem

Evin bahçesindeki havuza düşen 10 yaşındaki çocuk boğuldu

2024-09-29 12:28 - Asayiş

Denizde kaybolan şahsın cesedi bulundu

2024-10-01 09:49 - Asayiş

Veresiye alkol cinayetinde ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

2024-09-25 13:51 - Gündem

Aliağa Limanları zirvedeki yerini güçlendiriyor

2024-09-25 17:55 - Ekonomi

Avcılar’da denizde cesedi bulunan kadının kimliği belli oldu

2024-09-26 12:46 - Asayiş

ESOGÜ Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay’a Hekimler Avusturya Eyalet Devlet Nişanı ile taltif edildi

2024-09-26 18:08 - Eğitim

İlgili Haberler

Avrupa Komisyonu Başkanı von der Leyen: "Savunma yatırımlarını uzun vadeli olarak artırmak artık son derece kritik önem taşıyor"

22:06 - Siyaset

İngiltere Başbakanı Starmer: "Ukrayna’da barış için ağır yükü Avrupa üstlenmeli"

22:02 - Siyaset

Özgür Özel: "CHP adım adım iktidara gidiyor"

22:04 - Siyaset

Başkan Kara şehit ailesinin iftar sofrasına konuk oldu

21:12 - Siyaset

Özgür Özel: "Hesap sormayanlardan hesap sormak zorundayız"

18:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Edip Akbayram yaşamını yitirdi

20:05 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan İngiltere’de

18:37 - Dünya

Özgür Özel: "Hesap sormayanlardan hesap sormak zorundayız"

18:19 - Siyaset

TBMM'de bu hafta yoğun geçecek!

17:59 - Gündem

Bursaspor 307 gündür maç kaybetmedi

17:55 - Bursaspor