?>

Sinop’ta depremzedeler için battaniye, gıda ve su çağrısı

SİNOP VALİSİ EROL KARAÖMEROĞLU; “BİZİM DEPREM BÖLGELERİNE GÖNDERDİĞİMİZ EN ÖNEMLİ MALZEME BATTANİYE. HALKIMIZDAN BEKLEDİĞİMİZ EN BÜYÜK DESTEK BATTANİYE, GIDA VE SU.” DEDİ.

Gündem - 2 yıl önce

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, “Bizim deprem bölgelerine gönderdiğimiz en önemli malzeme battaniye. Halkımızdan beklediğimiz en büyük destek battaniye, gıda ve su” dedi.

Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen, deprem felaketinden sonra Sinop’ta açıklamalarda bulundu. Yardım toplama merkezi Sinop 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda açıklamalarda bulunan Vali Karaömeroğlu, “Pazartesi sabah 04.00 itibariyle büyük bir deprem hadisesi yaşadık. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci felaketi. 1939 Erzincan depreminden sonra yaşadığımız en büyük felaket. Hem yüz ölçümü itibariyle hem etkilenen insan sayısı itibariyle çok geniş bir alanı etkiledi. Büyük bir seferberlik içerisindeyiz. Devletimiz tüm kurumlarıyla beraber teyakkuz halinde. Sinop olarak bize düşen bu elim hadisede birlik beraberlik içerisinde o bölgelere lojistik destek sağlamak. Bu kapsamda biz Sinoplu hemşehrilerimizin desteğiyle 241 personel, 91 araç bölgeye sevk ettik. Lojistik desteklerimiz devam ediyor. Sinoplu hemşehrilerimiz de duyarlılıklarını, yardımseverliliklerini gösterdiler. Ben Sinoplu hemşehrilerimize bu açıdan şükranlarını sunuyorum. Bu hadisenin üstesinden gelecek kudrete ve iradeye sahibiz. İnşallah en kısa sürede devlet ve millet işbirliğiyle el ele, gönül gönüle bu hadisenin üstesinden geleceğiz. Özellikle bizim bölgeye gönderdiğimiz en önemli malzeme battaniye. Halkımızdan beklediğimiz en büyük destek battaniye, gıda ve su. İkinci el eşyalarda battaniye iyi ise alıyoruz. Temiz ve iyiyse alıyoruz. Yaklaşık 50’ye yakın özel sektörden araç desteği gördük. Ben o iş adamlarımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Sinop’ta Kan Bağış desteği de Sinop 85. Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

II. Murad Bursa’da dualarla anıldı

2023-02-03 16:24 - Gündem

Burun estetiği ameliyatı sonu oldu!

2023-02-04 12:41 - Gündem

Türkiye, İsveç'e kapıyı kapattı Finlandiya'ya yeşil ışık yaktı

2023-02-01 13:20 - Gündem

Futbolda maçlar ertelendi

2023-02-06 14:53 - Spor

Vestel City’de Endüstri 4.0 Forklift Takip Sistemi devreye girdi

2023-02-02 12:13 - Teknoloji

Putin'den Türkiye'ye taziye mesajı

2023-02-06 14:17 - Dünya

TGK: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

2023-02-06 10:29 - Gündem

Ortopedi ve Travmatoloji Polikliniğine yeni doktor

2023-02-04 12:18 - Gündem

Eczacıbaşı Dynavit, Hande Baladın’la sözleşme yeniledi

2023-02-04 13:58 - Spor

Siirt Üniversitesinde uzaktan kontrollü bomba imha robotu geliştirildi

2023-02-03 12:04 - Teknoloji

İlgili Haberler

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ramazan dolayısıyla gıda denetimi

14:36 - Gündem

Ramazanı ayının ekonomik ve lezzetli yüzü Haydi Sofraya

14:38 - Gündem

Kütahya İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı faaliyet raporu meclise sunuldu

14:38 - Gündem

Başkan Özdoğan: "Ramazan’da 200 haneye günlük sıcak yemek ulaştırıyoruz"

14:31 - Gündem

Başkan Çolakbayrakdar: "Şehitlerimiz asla unutulmayacak"

14:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa'da ölüm kaldırımda yakaladı

14:44 - Bursa

Başkan Aydın, DAĞDER ailesi ile iftarda buluştu

14:17 - Bursa

Euro ilk kez 39 TL'yi geçti

13:32 - Ekonomi

"Bursamız her geçen gün güzelleşiyor"

12:24 - Bursa

Bursaspor'a üye olanların kartları 10 Mart'ta teslim edilecek

11:36 - Bursaspor